Ženy: Co by o nich měl vědět naprosto každý chlap

Vzájemná přitažlivost je to, co nás nejprve svede dohromady. Pak se ale nestačíme divit a celý život narážíme na tak propastné rozdíly, že nám z toho jde hlava kolem. Pochopit základní ženské osobnostní nastavení, které má prostě a jednoduše dáno od přírody, se zdá jako skvělá volba. Konečně pochopíte ženy.

ženy

Řídí se emocemi

Zatímco my, muži, od přírody tíhneme ke kritickému myšlení, ženy se ve svém rozhodování mnohdy řídí spíše vnitřním pocitem a emocemi než holými fakty. Nikdo z nás není lepší nebo horší, prostě je to tak.

Abychom měli ideální vztah, muž by měl ženu podporovat v logice a ve věcném myšlení, a žena svému partnerovi dovolit projevovat emoce. Zároveň je skvělé svou partnerku pozitivně motivovat ke schopnosti vyjadřovat své emoce slovy. Do hlavy nikomu nevlezete, musí je umět sdělit světu.

Neúspěch v jedné rovině ženy dokáže rozložit na kusy

Z práce přijde partnerka naprosto zdemolovaná, protože se jí kvůli neúspěšnému dni „podařilo“ pokazit vše, na co sáhla. Muži se snaží tuto situaci většinou uzamknout jako pracovní neúspěch a věnovat se koníčkům a rodině. Ráno moudřejší večera, prostě se od neúspěchu odreagujeme a ráno to zkusíme znovu překonat.

Ženy často svůj neúspěch v jedné oblasti života přenášejí i do zbytku celého dne. Rada? Takto je žena nastavená, je zbytečné s tím bojovat. Nejlíp uděláte, když ji obejmete a řeknete jí, že jí věříte. Zvládne to.

Důležitý je její pocit

Žena může být od hlavy až k patě oblečená jako skutečná kočka, ale pokud se zrovna necítí dobře, nezazáří. Proč tomu tak je? Ženský svět se řídí hormony a asi všichni víme, že když týden v měsíci krvácí, zrovna dvakrát pohodlné to nebude.

Budovat si vedle sebe sebevědomou partnerku je proto dobrý tip pro každého muže. „Je mi líto, že se necítíš dobře. Jen bych ti chtěl říct, že ti to moc sluší.“ Pochválit ženu za maličkosti dokáže zlepšit náladu i v případě, že zrovna bojuje s hormonálními výkyvy nebo když se cítí nejistě.

Obyčejné objetí je lepší než tisíc slov. A jeden vtípek praví, že když je žena příliš rozzuřená, stačí do místnosti hodit čokoládu a odejít. To je samozřejmě žert.

Ženy jsou vychovávány ke zdrženlivosti

Vlivem společnosti je ženám stále vtloukáno do hlavy, že mají být v milostné oblasti zdrženlivé, mají hrát hodnou holku. No jo, ale s hodnou holkou je v posteli docela nuda. I vy můžete partnerce pomoci, aby se v ní objevila skrytá dračice.

Trik je jednoduchý – milostný život ženy se odehrává během celého dne. Kdo si myslí, že matka ročního dítěte, kolem kterého se musí neustále točit, bude večer radostí celá bez sebe, když na ni hupsnete, asi ještě o ženách neví vůbec nic.

Buďte celý den pozorný. Pohlaďte ji po vlasech, polibte jí ruku nebo ji vášnivě líbejte. Na večer se pak bude těšit stejně jako vy.

Neumějí jednat na přímo

V ženském světě málokdy funguje přímé jednání. To neustálé tancování kolem horké kaše už ale někdy člověka unavuje a přeje si, aby se k němu tak žena nechovala. Smůla. Je to někde hluboce zakódované. Neumějí vám říct na rovinu, že vám třeba po obědě smrdí z pusy.

Nechtějí vás ranit. Místo rovňáckého jednání se vás všelijak snaží přimět, abyste si dal něco k snědku, a zamaskoval tak pach. Nebo abyste se pořádně napil. Vy ale netušíte, o co jim jde. Když už je žena z nekonečného tajtrlíkování unavená, začne se chovat nepříjemně.

Vy ale stále netušíte proč. Tak tady máte odpověď – neumí jednat na přímo. Kdy naposledy na vás byla žena nepříjemná, aniž byste tušil proč? Zkuste příště odhalit, co za tím skutečně vězí.

Některé typicky ženské vlastnosti jsou pochopitelné, některé méně. Základem fungujícího vztahu je komunikace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ženy je dělají, ale muži je nenávidí. Tyto vzorce chování dokáží každého chlapa vytočit

Rovnoprávnost žen: Proč by ženy neměly volit? Muži v tom měli jasno