Rovnoprávnost žen: Proč by ženy neměly volit? Muži v tom měli jasno

O soudnosti žen se dá směle pochybovat, pokud jich zahlédnete hejno v krámu s jarním výprodejem anebo se pročtete diskuzemi na Mimibazaru. Na druhou stranu, ženy jsou pořád taky trochu lidi, takže právo hlasovat ve volbách jim dnes asi netřeba upírat. O jaké argumenty se vlastně před stoletím opírali muži, když ženám zakazovali volit a popírali tím jejich rovnoprávnost?

Volby

Než se zaboříme do bahna trapně historického okénka, zmiňme aspoň, že systematický boj za rovnoprávnost žen vedou ženy cirka od roku 1840, a celkem jim to jde.

Ve Švýcarsku na federální úrovni si tohle právo vydobyly v roce 1971, čtyři roky po nich pak zabodovaly Portugalky a Lichtenštejnsko dovolilo ženám hlasovat v roce 1984. V Československu směly ženy k volbám už v roce 1919. To jen, až se zase někdo bude v gender-debatách ohánět pokrokovou západní Evropou.

Progres ženských práv jde vidět i v zemích, kde jsou dcery a matky spíš domácím příslušenstvím, než svobodnými bytostmi. V pokrokové Saudské Arábii připsali volební hlas ženám v roce 2011, a kromě volení tu mohou i kandidovat od roku 2015. Sláva.

Ženy jsou uzlíčky nervů, stres neustojí

Proč tedy ženy mohly stát za sporákem, ale k volebním urnám je jejich muži pustit nechtěli? Jednoduše proto, že na to nemají kapacitu. Mozkovou. Program kandidátů, jejich záměry, historie politických stran, to prostě ženská nemůže pobrat. Je to tak komplikované!

Zní to jako překvapivý argument od mužů, kteří stěží udrží v paměti vlastní datum narození a stěží pak vzpomenou na výročí, ale taková cesta se dříve razila. Volby také představují stres, který ženy obecně špatně snáší. Všechny ty debaty a hádky, hořkost vítězů a poražených, to je „přesně proti holubičí ženské povaze“.

Volby jsou spjaté s otázkami financí a správy a majetku. Čemuž, opět, ženy vůbec nerozumí. Jsou jako malé děti, které by si jen hrály, vyšívaly, zdobily, ale nechápou hlubší souvislost lidského počínání. Ženy by volby nedokázaly ustát – kvůli jiným ženám! Jsou totiž příliš emotivní, podléhají nejrůznějším pnutím a hysteriím.

To taky zní jako argument od někoho, kdo už dlouho žádné pnutí neměl. Ostatně, ženy ani nepotřebují volit, protože za ně dobře volí muži. Každé ženě, která by chtěla volit, by stejně musel radit muž. To by tak ještě scházelo, aby to manželka hodila někomu, koho sami nevolíte, viďte?

Volit stejně nebudou, neumí to

Ženy se totiž snadno nechají ošálit. Přetvářkou, parádou, hezkými sliby. Dojímají se nad příběhy a jednotlivostmi, nepobírají ucelený obrázek. Teď si představte, že když dovolíte ženám volit, budou muset zasedat i v soudních porotách. A kolik tam se dozví jitřivých a nehezkých pikantností. Mohlo by je to dočista zkazit! Nehledě na to, že by u soudů u voleb nadržovaly ženám.

A takhle se to přeci nedělá. Ženy neumí myslet. Obsáhnou jen děti, šaty, kuchyni, to je nejvzdálenější horizont jejich schopností. Dokonale zorganizovat dokáží jen svou svatbu, nic jiného. Jejich nespokojený hlas, dožadující se volebního práva, je jako řev malého fracka, který si žádá porci rýžového nákypu, aby jej následně zahodil do kouta. Nechat ženy volit je tedy mrhání veřejnými prostředky.

Kdo pak bude nosit kalhoty?

Musíte se na to taky pánové podívat prakticky: když budou ženy chodit k volbám, kdo se tak asi bude starat o děti. Aha! Rovnoprávnost žen je tak nesmysl! Bylo by na čase odložit viržínko a noviny, a začít evidovat přítomnost vlastních produktů. Jak nepřístojné a mužů nehodné!

Volební právo, respektive rovnoprávnost žen může nastartovat změkčilost mužů, a zmužnění žen. Feministky jsou pochopitelně všechny do jedné ošklivé zubaté krabice, a tahle staropanenská krása by se mohla spolu s roztodivnými názory přenést i na vaše manželky. Takže bacha na to.

Ostatně, za volební právo stejně bojují jen ženy, který nemají vlastní muže. Z kokety se pak stane sufražeta, je to vývoj. Nakonec, volební právo by z žen mohlo vyrábět lesbičky. A hodí se doplnit, že přeci nepůjdete do koalice s někým, kdo se bojí pavouků a myší.

Nakonec by to mohlo dopadnout tak, že by ženy ještě chtěly začít sportovat, lovit, řídit auta nebo nosit kalhoty. To už bychom mohli rovnou dát volební hlas i černochům, ne? To by ten svět kolem nás vypadal!

No, buďme rádi, že tyhle časy a názory už jsou tam, kam patří. V minulosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity slibovaly, že pokud volby vyhraje Trump, opustí Spojené státy. Kdo z nich skutečně dodržel slib a emigroval?

Puch a politika. Jak zápach a znechucení ovlivňují naše volby? Budete překvapeni!