Zdravotní výhody sexu? Tak to nás fakt nezajímá!

Ne, neumíme se mazlit bez vedlejších úmyslů. A vlastně ani nechceme. Sex je pro nás něco jako hnací motor. Tak proč mají někteří potřebu spojovat si ho se zdravím? To je tak blbá obhajoba, že i sněhulák vymyslí lepší!

Zdravotní výhody sexu

Nikdo nikdy neřekl, kolik sexu je až moc, ale mezi normál, tedy chování či jev s nejvyšším výskytem, se podle sexuologů považuje soulož dvakrát až třikrát do týdne – a pochopitelně nezáleží na tom, s kým to je. (Podle společnosti Durex manželé dokonce souloží víc než singlové. První skupina se dostane na 146 styků ročně, ta druhá jen na 49?)

Ach jo. Momentálně nezapadáte do většiny populace? Už nesouložíte tak často jako dřív? Všichni se vás budou snažit utáhnout na vařené nudli!

Tabulky? A co realita?

Pokud vám do sexuálního kalendáře skočí delší návštěva tchyně, menstruace milenky, služební cesta, nebo prostě jen starý kámoš stereotyp (podle ankety hudebního kanálu Music Choise se zhruba po 24 měsících vztahu tělo muže trochu přeprogramuje. Údajně vytváří méně sexuálních hormonů, než tomu bylo v prvním roce), mělo by se přejít k masturbaci. A když ani na ni není čas, je to podle některých důvod k panice a tahání zbraní těžkého kalibru.

Většina časopisů na nedostatek sexu reaguje články o jeho zdravotních výhodách. Jednou se píše, že pravidelná soulož eliminuje výskyt kardiovaskulárních onemocnění, podruhé se jedná o zmírnění stresu, pak se objeví informace, že kdo souloží, vypadá mladší. Pardon? Cože?

To, co je podstatné, hoví si s varlaty

Úplně se zdá, že kde kdo podléhá tlaku společnosti a snaží se tabulky a statistiky sexuální frekvence trochu vylepšit pojednáním o zdravotním přínosu. Jenže právě tohle není třeba!

Sex je prostě sex, rozumíme si. My o něm nepotřebujeme vědět nepodstatné věci. Chceme ho mít a prožívat, stejně jako jídlo a spánek. Je pro nás důležitější než 99 % rozhovorů, kterých se denně účastníme, a rozhodně ho nebudeme provozovat jen kvůli prevenci infarktu! A to, i když víme, že při jeho absenci dochází k psychické i oné zmiňované fyzické katastrofě!

Ale na druhou stranu, když je ho, chvála Bohu, dostatek, připadáme si jako praví chlapi. Kdo by řešil nějaké zdraví? Máme podezření, že ženy. Některé doteď nepochopily, že chlap potřebuje sex k tomu, aby mohl být šťastný a ne fit.

A proč souložíte vy? Zajímají vás zdravotní výhody sexu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Slovník pojmů pro pořádnýho kulťáka

Aby nádobíčko šlapalo jako hodinky