Inspirace ze světa videí: Přehlídka youtuberů současné doby

Je to už nějaký ten pátek, kdy se poprvé objevil YouTube. Spolu s ním přišel obrovský boom, velká porce videí všech nadšenců, kteří zatoužili být v éteru. Určitě jste ale postřehli, že v jisté době neměl YouTube daleko od toho, aby se stal snůškou všemožného balastu. Tedy až do té doby, kdy se opět objevili krapet rozumnější lidi, kteří přinesli nový směr a trošku kvalitnější obsah. Nikoli nutně odborný, ale prostě něco, co mělo hlavu a patu, co dokázalo pobavit, inspirovat nebo nám umožnilo dozvědět se řadu zajímavostí. A právě na zajímavé YouTubery dneška, kteří pravidelně točí videa či pořádají živé streamy, se podíváme. O rozmanitost bude postaráno, to nebojte.

youtuber

1. Martin Lajprík

Předně zabrousíme ke slovenským sousedům a podíváme se na youtubera Martina Lajpríka – sympaťáka, který se věnuje hodnotnému tématu, konkrétně seberozvoji. Jeho videa jsou určená pro všechny, kteří ve svém životě chtějí nastolit rovnováhu, vymanit se ze všelijakých úzkostí a dalších stavů, které ubírají kvalitu života.

Kromě videí, ve kterých se snaží najít možná řešení na všelijaké problémy – od nízkého sebevědomí, odstranění negativity až po recept na rychlé zklidnění ve stresu, pravidelně zásobuje svůj profil videi, jež jsou určená na spaní a mají i během spánku řešit emocionální obtíže. Ty bývají ve formě uklidňujícího povídání nebo binaurálních tónů, které zklidní duši a přitom otevřou mysl tak, aby našla správné řešení. 

Pusť to, osloboď sa, zobuď sa, nechaj to ísť!

2. Crafák 

Prošedivělý chlápek s velkým apetitem, smyslem pro humor, zároveň velký pohodář, který je svůj. Přesně tak bychom mohli vystihnout Crafáka, který několikrát týdně pořádá živá vysílání. Co se obsahu jednotlivých videí týče, určitě nejdou čekat žádná těžká témata, odborné věci… tohle je totiž místo, kde se pobavíte, oddechnete si a prozkoumáte něco nového nejen z hlediska her a počítačů obecně, ale i z oblasti aktuálního dění. Pravidelně si totiž (a s vtipnými poznámkami) bere na paškál videa od ostatních YouTuberů, která komentuje. V jeho repertoáru třeba pravidelně bývá značně hysterická ShopaholicAdel, po vyšší váze toužící SugarDenny, ale i poněkud jednodušší “kutil” Drátěnka, který se neváhá pustit do výroby vlastního “soustruhu”.

Na pracovní cestě se Shopaholic Adel.

3. Kluci z Prahy

Praha je naše hlavní město, a protože právě ona je centrem všeho dění, stala se inspirací pro Kluky z Prahy, kteří z jejího prostředí pravidelně natáčí opravdu zajímavá videa. Jednou objevují její skryté krásy, pak odhalují skutečnosti, nad kterými nejeden z nás jenom žasne.

Zkrátka a dobře – jedná se opravdu o pestrý a zajímavý profil, díky němuž se o Praze (a vlastně i nejen o ní) dozvíte, jak to tam vlastně chodí, na co si dát pozor nebo kam se vyplatí zajít. Mrknout se můžete třeba na videa s odhaleným podvodníkem, který nelegálně prodává léky, se skrytými i fantastickými místy v zapomenutých zákoutích, ale také na streamy o místech, kde se vám nejvíc prodraží jídlo nebo výběr z bankomatu. S Kluky z Prahy se neztratíte.

Tahle skrytá místa většina turistů v Praze mine.

4. Těhotnej kuchař

Pokud máte alespoň nějaké kuchařské vlohy, pak vás zaujme i Youtuber, který si říká Těhotnej kuchař. Že nic pro chlapy? Tak právě naopak. Ve svých videích názorně a s dost dobrými (někdy až hustými) hláškami ukazuje, jak si krok za krokem připravit chutné jídlo. A jak se dá očekávat podle pohlaví, nejvíc letí jídla s pořádnou flákotou masa.

Domácí sekaná krok za krokem.

5. JdemeŽrát

Za zmínku nepochybně stojí také profil JdemeŽrát, který mapuje chlápka s velkou láskou k fastfoodům, které prostě tak nějak patří k modernímu životu. A pokud si i vy rádi čas od času dopřejete třeba burger, kebab a další podobné dobroty, vyplatí se jeho videa sledovat. V nich zjistíte, kde se nejlépe najíte a které dovozové služby fungují opravdu nejlépe.

NESKUTEČNĚ OBROVSKÉ MASO V KFC?!

6. Majk98

Pokud vás láká tajemno a ujíždíte na nevysvětlitelných záhadách i podivuhodné atmosféře, po které vám naskočí husí kůže, pak najeďte na profil Majk98. Tenhle YouTuber totiž pravidelně prozkoumává různá tajemná místa a nejednoho z nás napadne určitá souvislost s Lovci duchů (i když teda v trochu amatérštějším podání). Jestliže je vám duchařská tématika blízká, s určitým kompromisem si zaručeně přijdete na své.

NAŠLI JSME ZÁHADNÉ MÍSTO V HORÁCH!

7. Zvědátoři

V pořadí další je profil Zvědátoři, za kterými se schovává dvojice zvědavých týpků v podání Martina Roty a Patrika Kořenáře. Ti napříč svým kanálem probírají nejrůznější témata všeho druhu. Jednou bádají v konspiračních teoriích, posléze probírají zajímavosti z hlediska vesmíru nebo objevují jedinečnost přírody. Prostě od každého něco.

Globální oteplování nám vezme duhu! – Proč to řešíme?

8. Tankista

Pokud jste příznivcem army stylu a zajímá vás vše, co se válečné techniky, tanků a vojenství týče, pak vás nepochybně zaujme profil Tankista. Ačkoli v dnešní době, za současné situace, je to trochu těžší téma, na druhou stranu není od věci seznámit se s informacemi, o kterých jste doposud neměli ani tušení.

JADERNÉ ZBRANĚ: Které země jich mají nejvíce?!

9. CestujKlasikou

A teď také něco pro automobilové nadšence, kteří si libují ve starších modelech. Youtuber z profilu CestujKlasikou totiž prozkoumává poklady, které ve svých letech bývaly velkými hvězdami silnic. Zkouknout můžete třeba legendární Ladu, populárního Favorita, žigulíka a řadu dalších auťáků, přičemž ve většině z nich se alespoň na dálku svezete, a přitom zjistíte spoustu informací i překvapivých detailů.

Mají takhle vypadat zrenovované nápravy?

10. Michal Šopor

Pokud rádi posloucháte rozhovory, nebráníte se ani politickým tématům, pak se vám pravděpodobně budou líbit podcasty od Michala Šopora, který už několik let žije v Americe. Na svém profilu proto pravidelně realizuje rozhovory s lidmi, kteří tam stejně jako on už řadu let žijí, mimo jiné řeší nadčasová témata a nebojí se sáhnout i k aktuálnímu dění.

Americký důstojník hodnotí situaci v Americe před volbami do Kongresu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ruský youtuber ubil v přímém přenosu přítelkyni

Šílení youtubeři. Čím vším se lze prodrat k vytouženému úspěchu?