Ruský youtuber ubil v přímém přenosu přítelkyni

Pachatel, který vyšetřovatelům předloží všechny důkazy na stříbrném podnose. Něco takového není v dnešní době nic neobvyklého. Řada lidí totiž zveřejňuje na sociálních sítích videa, na nichž páchají přestupky, nebo dokonce trestnou činnost. Policistům pak stačí videa zálohovat, aby je dotyčný nemohl odstranit, a pachatele zadržet. V některých případech je ale obsah, který jsou lidé schopni zveřejnit, skutečně zarážející.

ruský youtuber

Třicetiletý ruský youtuber Stanislav Rešetnikov, známý také pod přezdívkou ReeFlay, na jednom ze svých videí do krve zbyl svou osmadvacetiletou přítelkyni Ventinu Grigoryevovou. Stalo se tak v jejich společném moskevském bytě. Ještě peprnější jsou však okolnosti. Nešlo o žádnou hádku, ReeFlay přítelkyni bil a ponižoval podle pokynů fanoušků během živého vysílání.

Šest let za mřížemi

Na placeném kanále se tak odehrála odpudivá show, na jejímž konci vyhodil youtuber nahou a zmlácenou přítelkyni na balkon. V té době byly v Moskvě teploty hluboko pod nulou, a tak není divu, že Valentina umrzla. Právě smrt podchlazením byl první závěr moskevského koronera, pitva však později prokázala, že mladá žena už předtím utrpěla vážné zranění hlavy, které smrt způsobilo.

Když ReeFlay po nějaké době došel na balkón a přinesl bezvládné tělo Valentiny do bytu, zhrozil se. Je to patné i z videa, na kterém panikaří: „Lidi… Nemá pulz! Je celá bledá a nedýchá!“ Youtuber byl krátce poté zadržen a podstoupil psychologická vyšetření. Ty potvrdily, že byl v době spáchání zabití příčetný a byl si tak vědom následků, které jeho konání může způsobit.

Rozsudek, který nad youtuberm vynesla ruská justice, působí velmi mírně. Za chladnokrevnou vraždu v přímém přenosu a mučení mrazem si ReeFlay odsedí šest let. Rusko se zároveň chystá legislativně upravit podmínky pro působení na placených videokanálech. Tímto způsobem se totiž živí stále více mladých Rusů.

FOTO: mirror.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Šílení youtubeři. Čím vším se lze prodrat k vytouženému úspěchu?

Youtubeři stárnou a jejich fanoušci taky! Co bude dál?