Jak dnes žijí hvězdy TV Nova, které znáte z devadesátých let?

Kdo hltal telku v devadesátých letech, zaznamenal novinku: vznikla televize Nova. Volalo se řediteli, poslouchaly se hity z Esa, chodilo se na televizní Rande a večerní zprávy moderovaly jiné hvězdy, než naše oblíbená dvojice Lucie Borhyová a Rey Koranteng.

TV nova

Jdeme se mrknout na to, jak dnes žijí bývalé hvězdy TV Nova první velikosti.

Tereza Pergnerová

Miláček všech puberťáků devadesátek. „Čágo bélo, šílenci!“ – tak zněl její pozdrav. Mladá, krásná, s jiskrou v oku, pohotová a cool. To byla Tereza, který uváděla nováckou hitparádu Eso! Od té doby, co ji špatná banda stáhla k drogám a z pořadu odešla, to šlo s pořadem od desíti k pěti. Terka se dokázala postavit svým démonům, a z boje s drogami vyšla vítězně.

Poté se stáhla do ústraní a objevila se až v době, kdy moderovala reality show VyVolení. Po letech se na Novu vrátila. Mění životy lidem, kteří to nejvíce potřebují, a to v pořadu Mise nový domov. Kočka, co má charisma na rozdávání, je taky mámou dvou dospívajících dětí. Právem se řadí mezi hvězdy TV Nova.

pergnerová
Tereza Pergnerová při moderování na televizní stanici Nova. (zdroj foto: youtube.com)

Slávek Boura

Čas nikdo nezastaví, a tak je dnes z oblíbeného moderátora pořadů Rande nebo Snídaně s Novou už zralý padesátník. A vypadá dobře. Prošedivělé vlasy, docela udržovaná postava, stále stejně výřečný a sdílný. V roce 2008 se snažil prorazit také jako producent, avšak neúspěšně. Dluhy, které způsobil velkoformátový muzikál Naháči, stahuje dodnes. Nedávno se živil i jako taxikář.

V současné době píše knihy. Možná si pamatujete, že tvořil nerozlučnou dvojici s Markétou Mayerovou. Tu si po několika letech známosti také vzal. Z manželství vzešla i dcera Agáta. Po jedenácti letech od svatby se však jejich vztah rozpadl. Boura dnes žije s numeroložkou Monikou Bernou – ta dokonce působila i v pořadu Vědmy radí na TV Relax.

boura
Slávek Boura moderoval oblíbené pořady Rande nebo Snídaně s Novou. (zdroj foto: youtube.com)

Vladimír Železný

Televize Nova vznikla začala vysílat v únoru 1994 a brzy se stala nejsledovanější televizí u nás. Za jejím úspěchem stál právě tento muž. Člověk, který z ničeho dokázal vybudovat mediální impérium. Vystupoval také v pořadu Volejte řediteli, kde přímo odpovídal na divácké otázky týkající se programů, ale i politiky.

Zabředával do politických komentářů a kritizoval i Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Samozřejmě jeho konání nebylo bez odezvy a bylo proti němu vedeno řízení o odebrání licence.

V roce 2002 vstoupil do politiky, o dva roky později byl zvolen europoslancem za hnutí NEZÁVISLÍ. V listopadu 2013 se stal generálním ředitelem TV Barrandov, kde však nevydržel déle než půl roku. V roce 2017 se stal spoluvlastníkem zpravodajské televize z24.

Mezi jeho celoživotní koníčky patří výtvarné umění, jehož je aktivním sběratelem, sportovní střelba a vinohradnictví. Co myslíte, může se mezi hvězdy TV Nova zařadit?

železný
Vladimír Železný působil v pořadu Volejte řediteli. (zdroj foto: youtube.com)

Eva Jurinová

Tuto tvář znáte především z večerních zpráv, které uváděla nejčastěji v moderátorské dvojici se Zbyňkem Merunkou. Tato dvojice spolu skvěle fungovala během let 1995 až 1999. Možná nevíte, že právě její hlas je ten, který zní z hlášení metra na lince B.

Po odchodu z Novy působila až do roku 2011 jako tisková mluvčí ve Fakultní nemocnici v Motole. Tam také školila lékaře a management nemocnice pro vystupování v médiích. Poté vyučovala moderování na Vyšší odborné škole herecké, a také zastupuje známé osobnosti a firmy v oblasti PR. V pražském Manažerském institutu, který poskytuje akreditované studium MBA oborů, působí jako lektorka. Mezi lety 2014 až 2016 působila také jako starostka města Sadská, kde žije.

jurinová
Eva Jurinová moderovala večerní zprávy na TV Nova. (zdroj foto: youtube.com)

Kdo z těchto osobností patřil mezi vaše oblíbené tváře? Hltali jste TV Nova, nebo vám nový koncept televize přišel vtíravý a megalomanský? A přiznejte se, dívali jste se v devadesátkách rádi na reklamy, co se objevovaly uprostřed děje filmů? A jaké další hvězdy TV Nova si ještě pamatujete?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Smrt v přímém přenosu. Když diváci tleskají, ale účinkujícímu už je to jedno

Krásné blondýny českého showbyznysu. Čím si nás získaly a kde jsou kočky s hlubokým dekoltem dnes