Nejlépe placení čeští sportovci. Hokejisti, fotbalisti a překvapení na konec

Umíte si představit, že byste brali měsíční plat jako naši nejlepší sportovci? Je jasné, že koronakrize se nevyhnula ani sportu.

čech

Teď se však podíváme, kdo měl ještě před virem nejvíce peněz v našem malém českém rybníčku. Čeští sportovci, kteří jsou těžce ve vatě. Žebříček nejlépe vydělávajících sportovců právě začíná!

Fotbalový brankář Petr Čech

Podle magazínu Forbes se nejlépe placeným českým sportovcem za loňský rok stal Petr Čech. Ten tuto pozici držel i za rok předchozí. Při počítání jeho výdělku se sčítaly příjmy z klubů a od sponzorů. Čech se tak rozloučil s aktivní kariérou skutečně z dobré pozice. Podle magazínu Forbes si náš nejznámější fotbalový brankář během loňské sezóny přišel na více než 218 milionů korun. To je o osm melounů víc než hokejka na druhém místě.

Hokejista Jakub Voráček

Hráč Philadelphia Flyers, hokejista Jakub Voráček, se v žebříčku umístil na druhé příčce. Již od roku 2015, kdy podepsal lukrativní smlouvu s klubem ve Filadelfii, se tak má Voráček skutečně pohádkově. Smlouvu podepsal na celých osm sezón, takže se zřejmě můžeme těšit na to, že se v žebříčku top vydělávajících sportovců z našich končin ještě nějakou dobu udrží. Příští rok se ale tento ryšavý hokejista zřejmě na vršek tabulky nevyšplhá. Zmizí mu sice konkurent nejvyšší, Petr Čech, ale objeví se ještě jedna astronomická částka.

Náš úspěšný basketbalista, Tomáš Satoranský, podepsal smlouvu na tříletý kontrakt s Chicago Bulls a přijde si na neuvěřitelných 690 miliónů korun.

voráček
Jakub Voráček patří mezi nejlépe placené české sportovce. (zdroj foto: images.google.com)

Další tři sportovci

V top šestce se umístily i další tři hokejky. David Krejčí, který obléká dres Boston Bruins, jeho týmový kolega David Pastrňák, a Ondřej Palát, který válí za tým Tampa Bay Lightning. Opět je tedy znát, že amíci do hokeje stále pumpují dost peněz, aby si udržely přední světové jedničky tohoto sportu.

Překvápko v top šestce Karolína Plíšková

Myslíte si, že jen v mužském sportu se točí těžká vata? Tak to jste na omylu. Naše tenistka Karolína Plíšková, která hraje turnaje na WTA Tour, si totiž přišla na úctyhodných 136 miliónů korun. S přehledem tak strčila do kapsy i další naše slavné hokejky, v čele s Tomášem Hertlem, který hraje za San José Sharks. Ve svém výdělku tak Karolína předběhla i Martina Hanzala, který hraje hokej za Dallas Stars. Budeme jí tedy přát, aby se po korona přestávce brzy světový tenis opět rozjel na plné obrátky, ať to opět našim sportovcům může pořádně natřít.

Na desátém místě je basketbalista Jan Veselý

Asi to vypadá, že naše země neumí vychovat pořádné fotbalisty, když se v prestižním žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců naší země umisťují převážně hokejisti. Dobré jméno však svému sportu – a to konkrétně basketbalu, rozhodně dělá Jan Veselý, který hraje za tým Fenerbahce tureckou ligu. V příštím roce sice jeho plat předčí Tomáš Satoranský, ale i tak se budeme těšit, že budou naši dva hráči skvěle reprezentovat naši zemi.

basketbal
Jan Veselý musí být s výší svého výdělku spokojen. (zdroj foto: images.google.com)

A devítka? Hádali byste dlouho

Myslíte si, že abyste ve sportu dokázali vydělat téměř 100 miliónů korun, musíte se celý den dřít v posilovně nebo na hřišti, ať již bude hokejové, fotbalové, tenisové, nebo basketbalové? Asi tušíte správně. Poker je totiž také sport. Sice při něm posilujete spíše než své tělo vaše mozkové závity, ale jednou byl zařazen mezi sport, tak prosím.

Martin Kabrhel patří mezi světovou pokerovou špičku. Během své kariéry se mu podařilo vyhrát stamilióny, a i za loňskou sezónu si přišel na pořádný balík. Nyní se podle svých slov pouští do byznysu budoucnosti, kterým bude esport. Před nedávnem totiž představil vůbec první český tým, který se zaměřuje na profesionální hraní videoher. Jsou to prostě také sportovci.

Jak se vám líbí top 10 našich nejlépe vydělávajících sportovců? Patříte mezi sportovní nadšence a uhádli byste všechny? Nebo pro vás byli někteří sportovci překvapením?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší rozhovory sportovců. Budete se bavit!

Šílené rituály mezi sportovci. Kdo si dává šampaňské z propocené boty?