Nejlepší rozhovory sportovců. Budete se bavit!

Interview s novináři patří nedílně ke sportovnímu dění. Tyto rozhovory jsou někdy zajímavé, vesměs nic nového neříkající, nicméně občas dovedou pořádně pobavit!

Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem

Zahajme už téměř legendárním rozhovorem českého dálkového lyžaře Stanislava Řezáče po závodě Birkebeinerrennet v Norsku. Jistě, tohle video viděla asi většina z vás, ale do našeho výběru rozhodně patří. Na omluvu sportovce musíme dodat, že měl v tu chvíli v nohách (a v hlavě) 66 km na trati, nicméně jeho odpovědi ve třech jazycích najednou skutečně dovedou vyvolat úsměv na tváři.

Stanislav Řezáč a jeho „multi-language interview“:

Parodie na tento rozhovor v pořadu Na stojáka:

Hokejový showman ničí „poker face“ televizního profíka

Hokejista P. K. Subban patří už léta mezi nejlepší beky NHL a letos si se svým Nashvillem dokonce zahraje o Stanley Cup. Osmadvacetiletý rodák z kanadského Ontaria ovšem proslul také jako úžasný showman. To ostatně dokázal před třemi lety, tehdy ještě v dresu Montrealu, v rozhovoru se známým televizním analytikem Pierrem McGuirem, kterého rozesmál skoro až k slzám.

Pusu na rozloučenou McGuire opravdu nečekal:

Když nevíš, tak nemáš co říct

Každý si asi vzpomene na interview reportérky České televize Hany Ježkové s finským hokejistou Petri Kontiolou v přestávce čtvrtfinále MS 2014. Tomu se evidentně odpovídat nechtělo, ale k dobru mu musíme přičíst, že se druhý den omluvil. Podobný rozhovor přitom před dvěma lety předvedl i kontroverzní fotbalový kouč  Jose Mourinho po porážce Chelsea od Liverpoolu 1:3.

Petri Kontiola a „I don‚t know“:

Jose Mourinho a „I have nothing to say“:

https://www.youtube.com/watch?v=ygB7P7rg8u4

Otázky vám nevoní? Tak to teda „fuck off“!

Sport je plný emocí, které někdy není možné udržet na uzdě, a zvlášť, když jste do přírody poněkud labilní. Přesně do této skupiny sportovců přitom tak trochu patřila boxerská legenda Mike Tyson. Některé z jeho rozhovorů jsou doopravdy vypjaté, jak ostatně dokázal v roce 1999, kdy světoznámými anglickými vulgarismy rozhodně nešetřil.

Mike Tyson během své kariéry emoce moc kontrolovat neuměl:

Jen u ostřejších slov to skončit nemusí

 Jim Everett byl americký fotbalista, který je dnes už 20 let ve „výslužbě“. Tento téměř dvoumetrový quarterback absolvoval v roce 1994 interview ve studiu s Jimem Romem, který jej nazval „Chris“ v narážce na známou tenistku Chris Evertovou. Sportovec Jim nejprve redaktora Jima varoval, ať už to nedělá, a když to nepomohlo, přistoupil k akci.

Neříkejte mi „Chris“, ok?!

https://www.youtube.com/watch?v=p8pAZ75WKh8

„Reportéřina“ není job bez rizika!

Pokud se domníváte, že je práce sportovního reportéra zívačka bez rizika, jste na omylu. Své by o tom mohla vyprávět reportérka televizní stanice Sky Sport, které dostala v přímém přenosu slušný a velmi přesný „headshot“. Holt fotbalisti jsou výteční snajpři.

Tak tahle trefa byla přesná a přísná zároveň:

Dělám rozhovor, nerušte!

Paul Scholes je bývalý fotbalista nedílně spojený s Manchesterem United. Ač vzrůstem nevelký, kopací techniku měl opravdu vynikající. To koneckonců dokázal během rozhovoru před Mistrovství světa v Brazílii v roce 2014, kdy se ho reportéři ptali (už jako bývalého hráče) na šance Anglie na turnaji. I když je celá scéna poněkud nahraná, Scholes dokázal, že se trefit stále umí.

Nikdy nepřerušujte Paula Scholese:

Legendy na závěr: tiskovka po Naganu aneb když se sportovci zboří

Hokejový turnaj v Naganu se nesmazatelně zapsal do dějin českého sportu. Naši hokejisté zde totiž dokázali, že mohou více než konkurovat světové špičce. Při oslavách svého senzačního vítězství navíc všem ukázali, že nepatří mezi abstinenty a olympijské zlato umí pořádně oslavit. Koneckonců video z tiskové konference, kde hláška střídá hlášku, mluví za vše.

Tiskovka po příletu z Nagana. Poznáte, kdo je střízlivý?

https://www.youtube.com/watch?v=ZAkje3xiD8s

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

„Sorry jako“ aneb výroky českých politiků, které vešly do dějin

TOP vtipné hlášky z pohřebních síní a krematoria