Trenky versus slipy. Co nosit, aby rakovina varlat neměla šanci?

To nejdůležitější, co máte, si zasluhuje pozornost a péči. Víte, jestli jsou pro vás vhodnější pohodlné trenky či asexuální slipy? Kromě estetického hlediska přihlížejte i ke zdraví. Těsné slipy vám totiž můžou pěkně zavařit!

Rakovina varlat není žádná sranda. Podle urologů jí jen v Čechách onemocní okolo 500 mužů ročně a uvádí se, že k nejrizikovějším skupinám patří borci mezi 15 až 45 lety. Má to nějakou souvislost s nošením spodního prádla? Tahle statistika docela děsí…

Tak trochu privátní sauna zadáčo

Výzkumný tým Harvardovy univerzity, který vedl americký patolog Stanley Robboy, provedl studii výskytu rakoviny varlat a učinil zajímavý objev.

Čtvrtinu pacientů trpících rakovinou tvořili muži, kteří nosili trenýrky, tři čtvrtiny pak ti, kteří nosili slipy.

Slipy? Pro buzny!

Vědci to okomentovali tak, že na vině může být přílišná těsnost slipů, které tisknou varlata blíže k tělu, čím se tyhle balonky víc zahřívají. (A to je pochopitelně špatně, protože varlata vyžadují nižší teplotu než třeba srdce, ledviny či játra.) Ostatně, šourek tam není pro srandu králíkům.

Zajišťuje totiž přirozené chlazení, které jaksi není možné, pokud se na vás lepí nějaký super cool kousek od Hugo Bosse nebo Calvina Kleina. Dobrou zprávou ale je, že pokud se to s tím podpásovým sauněním nepřehnání, pravděpodobně dřív pojdete na něco jiného, než je rakovina varlat.

Noční luft skořápek

Zmíněný odborník se totiž nechal slyšet, že pokud celý den trávíte v zahřívací kazajce a na slipy si potrpíte, máte v noci spát nazí, aby se to trochu vyvážilo. Ostatně, podle něj, ani když si nedáte pokoj, riziko vzniku rakoviny varlat jen kvůli jejich nošení není tak veliké.

Pálit je tedy nemusíte. Spíš svoji energii věnujte do samovyšetření, které není o ničem jiném, než prohmátnutí na těch správných místech. To by se mělo provádět aspoň jednou za tři měsíce, ale pokud budete dodržovat pravidelný interval dvou měsíců, uděláte ještě líp. A jak na to?

Varle po varleti čapněte mezi prsy a vyhmatejte jeho přední plochu a boční strany. Půjde to snadno, a vy si všímejte případných nesrovnalostí, jako zatvrdlá místa, bulky, nerovnosti a podobně. Jestli nic z toho nevidíte, můžete být v klidu. V opačném případě ihned navštivte svého praktického lékaře či urologa. Vyčkáváním pouze snižujete šanci na včasný zásah a vyléčení.

Víte, že…

V ženských anketách se na předních místech oblíbenosti pravidelně umísťují boxerky a trenky. Obojí by mělo být z kvalitních materiálů (bavlna či satén) a v odpovídající velikosti. Je dost komické, když na sobě máte něco, co vám absolutně nesedí.

A co se týče slipů, většina žen o nich tvrdí, že jsou asexuální, neboť jim připomínají malé chlapečky ve školkových letech. Právě proto někteří módní stylisté dokonce doporučují přestat nosit slipy po dvacátém roku věku. Ale ani s trenkama to leckdy není žádná výhra. Blíží se Vánoce, tak té svojí zakažte nákup něčeho takového, co uvidíte ve videu. Vy totiž už jeden klacek doma máte…

A nosíte vy? Trenky, boxerky, slipy nebo nic?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Boxerky, trenky nebo slipy? Choďte na ostro!

Češi a hygiena. Jak jsme na tom? Budete se divit!