Tlumočník: už zítra se v kinech těšte na film s Jiřím Menzelem. Přinášíme krátké video, kde sám vzpomíná na natáčení!

Ve čtvrtek 15. března vstupuje do kin nový film Martina Šulíka Tlumočník s Jiřím Menzelem a Peterem Simonischekem v hlavních rolích. Máme pro vás video z natáčení, kde sám protagonista vzpomíná, jaké to je být v roli herce.

film Tlumočník

Tlumočník je road movie o dvou svérázných mužích, které svedla dohromady absurdní situace, díky níž a možná navzdory níž, se vydají hledat  pravdu o vlastní minulosti. Na společné pouti nechybějí bizarní  setkání, humorné situace, ale i poznání  minulosti a současnosti, které nebude vždy příjemné. 

Úspěch už na Berlinale

Film Tlumočník měl světovou premiéru na prestižním filmovém festivalu Berlinale, kde byl uveden v hlavním programu, sekci Berlinale Special, která  představuje  mimořádné kinematografické počiny či pocty světovým filmařským osobnostem. Dočkal se vřelého přijetí publika a také pozornosti kritiky. Renomovaná recenzentka Jessica  Kiang pro  časopis Variety například napsala:

„…jemnost a elegantní zručnost filmu, zdrženlivost Šulíkova osobitého scénáře a vynikající chemie mezi dvěma hlavními herci, Peterem Simonischkem (Toni Erdmann) a Jiřím Menzelem (režisér filmu Ostře sledované vlaky), dávají filmu Tlumočník úctyhodný význam a váhu, která nenápadně, ale silně pohne s divákem.“

Video z natáčení

Krátké video s Jiřím Menzelem vzniklo při natáčení tohoto filmu. „Vážím si herců a herecké práce, pokud jsou to opravdu herci a osobnosti, ale sám jsem herec-amatér. Přišel jsem k tomu osudem, náhodou. A  mám na herce větší nároky, než jsem já sám. Ale je to příjemná změna a já se rád dívám, jak to dělají kolegové,“ vyprávěl hlavní představitel Jiří Menzel. Další jeho vzpomínky najdete na videu.

Trailer k filmu najdete zde: 

Kdo si ještě ve filmu zahrál

Vedle Jiřího Menzela v  titulní úloze asketického tlumočníka Aliho si úlohu rakouského učitele, bonvivána se slabostí pro ženy a alkohol, zahrál  přední rakouský herec Peter Simonischek, držitel ceny Felix pro nejlepšího evropského herce roku 2016 v komedii Toni Erdmann, snímku nominovaném na Oscara pro nejlepší zahraniční film. Vedle ústřední herecké dvojice se ve filmu Tlumočník představí Zuzana Mauréry, Attila Mokos, či známá slovenská  internetová komička Evelyn alias Eva Kramerová.

Do českých kin uvede společnost Bioscop.

Trailer jako malá ochutnávka

Zdroj videa: www.kinorama.sk

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Woody Allen: Pro ženské role si vybírá nejtalentovanější herečky! Co jste nevěděli o novém filmu Kolo zázraků?

Popcorn a kino – kde se tohle spojení vzalo?