Tipy na srpnové festivaly, koncerty a kulturní akce, které byste neměli minout

Léto je nejen časem dovolených, ale také různých hudebních festivalů, kde lze příjemně strávit čas a odpočinout si. Pod širým nebem se muzika dobře poslouchá, a když je navíc k dispozici dobré jídlo a pití, pak je o pohodovou zábavu postaráno. Které kulturní akce by vám neměly v srpnu uniknout?

festival

 

32. Mezinárodní kytarový festival a kurzy Brno 2023

Mezinárodní kytarový festival vznikl v roce 1992 jako původně malá akce o 30 lidech a 3 sólistech. Postupem času se z něj stal festival, jehož se pravidelně účastní na 150 až 180 kytaristů z až 18 zemí, a který se stal jedním z nejvýznamnějších kytarových fesťáků ve střední Evropě.

Pro milovníky tohoto hudebního nástroje je příležitostí si poslechnout v historickém sále Nové radnice v Brně koncerty předních hráčů a co si budem, to je prostě zážitek. Akce se koná ve dnech 30. července až 5. srpna 2023 a jeho součástí jsou i kurzy a přednášky pro návštěvníky.

24. ročník festivalu Starý dobrý western

Přehrada Bystřička u Vsetína bude ve dnech 4. až 6. srpna hostit už 24. ročník hudebního festivalu Starý dobrý western. Svým zaměřením patří mezi nejlepší a největší fesťáky v České republice. Je přehlídkou country a bluegrassu s přesahem do folku a trampské hudby. Letos na něm vystoupí na 25 kvalitních amatérských, poloprofesionálních i profesionálních hudebních kapel z tuzemska.

Přepadení řopíků 1938 ve Slavonicích

Město Slavonice je sice součástí Jihočeského kraje, ale historicky patřilo k moravskému území. Ve zdejším Pevnostním areálu se 5. srpna 2023 od 14:00 hodin odehraje dvoudílná bojová ukázka a připomínka roku 1938. Diváci budou moci zhlédnout boj příslušníků Stráže obrany státu s přesilou sudetských povstalců a následné obsazení pohraničí německou armádou.

Bohumínské pivní slavnosti – Bohumín 2023

V sobotu 12. srpna 2023 se v Bohumíně v Hobbyparku uskuteční Bohumínské pivní slavnosti. Jejich součástí bude nejen dobré pivo a jídlo, ale také další zábava v podobě rodeo elektrického býka, fotbalových šipek, elektrických autíček, dětských skákacích hradů, trampolín… Na slavnostech vystoupí skupiny Rockomotiva, Orchidea, Ahard, Superfox, Keks a Limetal. Tak popadněte klidně celou rodinu a hurá!

Zahraniční

Existuje mnoho hudebních festivalů, které se konají po celém světě během letních měsíců. Některé z těch nejznámějších jsou například Glastonbury Festival ve Velké Británii, Coachella ve Spojených státech, Sziget Festival v Budapešti nebo Rock am Ring v Německu. Všechny nabízejí skvělou hudbu a nezapomenutelnou atmosféru, záleží na vašem gustu.

Festivaly jsou také příležitost, jak objevit nové umění, tradice a kultury. Například Benátský karneval v Itálii je známý pro své nádherné masky a kostýmy. Jestli nejste tolik na umění, bude vás možná víc bavit Oktoberfest v Mnichově. Je proslulý svými pivními slavnostmi a tradičními bavorskými oslavami. A jestli vám chybí druhá polovička, je to také příležitost, jak někoho s podobnými zálibami potkat. Teda na Oktoberfestu možná seznamování raději vynechte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Chemie lásky: Jaké reakce se odehrávají v mozku zamilovaného člověka

Letní flirt na jednu noc. Jak ho ustát s úsměvem a bez výčitek?