Letní flirt na jednu noc. Jak ho ustát s úsměvem a bez výčitek?

Úlety a flirtování neodmyslitelně patří k teplým letním měsícům. Na dovolených nebo při vodních radovánkách každoročně propuká chemie mezi mnoha lidmi, ovšem někteří z nich se z takových letních románků vzpamatovávají jen obtížně.

flirt

Na seznamování a nezávazném flirtování přitom není vlastně nic špatného, ovšem své pocity a myšlení musíte umět kontrolovat. Není totiž nic horšího, než když několikadenní známost vyústí ve zlomené srdce, slzy a nevraživost. Ne vždy to totiž oba berou stejně.

Proč to s námi v létě cloumá?

Možná si budete říkat, že krátkodobé vzplanutí může propuknout jak v letních, tak i zimních měsících. To je sice pravda, ovšem v létě je osud nezávazným románkům mnohem více nakloněn. Tyto zážitky bývají velmi častým zpestřením nudnější dovolené. A pak jsou tu prostě ty teplé, ulepené večery, kdy cvrčci cvrkaj, alkohol teče proudem a všichni na sobě nemáme skoro nic. Uf.

Díky letnímu románku si užijete spoustu zábavy, narušíte každodenní rutinu, a hlavně zapomenete na starosti, které vám v pracovním či osobním životě ruší spánek. Letní flirtování je totiž perfektní způsob přenesení se do dimenze rozkoše.

flirt
Každý by měl za život prožít alespoň jeden letní románek. (foto: 123RF)

Když je teplo, všichni mají najednou lepší náladu a jsou na jedné vlně. Hormony jsou divočejší než obvykle a kromě nádobíčka v kalhotách nám sexy holka po boku zvedá sebevědomí. Naprostá euforie.

Obrovskou výhodou je anonymita a nádech adrenalinu. Pro mnoho žen i mužů je vzrušující představa, že se vyspí na dovolené s přitažlivou, byť neznámou osobou. Sex na jednu noc nemusí zůstávat pouze ve vašich představách, neboť jej můžete bez výčitek zrealizovat. Bez závazků, pod rouškou tmy (nebo palmových listů), nebraňte se zašpásování s exotickou kráskou, o níž pak budete barvitě vyprávět kamarádům v hospodě u piva.

Na co si dát pozor?

I když se může zdát, že má letní flirt jenom samé výhody, tady pozor. Vždy byste měli mít na paměti, že se skutečně jedná pouze o krátkodobou záležitost, a prakticky nikdy se z ní nevyklube vážný vztah na celý život. Přistupujte k tomu jako k zážitku plném nového vzrušení, Je to nezávazné pobavení, neslibujte si od toho něco víc. Tu perfektní slečnu totiž na 99,9 % nikdy v životě znova neuvidíte. Hned ráno už asi nebude vědět ani jak se jmenujete, zatímco ji bude nabalovat další dovolenkář.

S tím si však nelámejte hlavu a jednoduše si užijte těch několik hodin či dní rozkoše. Jestliže si dokážete zachovat citový odstup, pak vám může hrozit maximálně nakažení pohlavní chorobou.

flirt
Užijte si tu nádhernou holku jak jen to jde. Asi už ji nikdy v životě neuvidíte. (foto: 123RF)

Děláme si z toho srandu, ale téma ochrany při pohlavním styku by rozhodně nemělo být tabu, a i když sex s kondomem není tak atraktivní a vzrušující, vždy byste na jeho použití měli trvat. Jednak sami sebe ochráníte před případným placením výživného na děti, a za druhé máte stoprocentní jistotu, že si z dovolené v trenkách nedovezete nežádoucí suvenýr.

Jak se vyrovnat se zklamáním?

Stává se to běžně. Jednoho z vás dvou ta chemie semele víc, než toho druhého, a začnete brát nezávazný flitr trochu vážněji. Pokud se ve vás začaly probouzet hlubší pocity, měli byste se připravit na velké zklamaní. Vaše drahá totiž bere celou záležitost pouze jako letní flirt a většinou nemá žádný zájem vázat se v dlouhodobějším vztahu.

Můžete se však utěšovat tím, že vaše zklamání opadne velice rychle. Ne nadarmo se totiž říká – sejde z očí, sejde z mysli. Toto rčení platí u letních úletů dvojnásob. Z konce letního románku nikdy nedělejte tragédii. Nic tak vážného se totiž nestalo.

Proč si alespoň jednou za život letní flirt prožít?

Letní románek byste si přes všechny nevýhody měli prožít úplně všichni. Hlavním důvodem jsou krásné vzpomínky, které vám už nikdo nevezme. Nezávazný flirt či sex na jednu noc vám navíc dodá cenné zkušenosti, jichž rozhodně nebudete litovat. S odstupem času tak na zapomenutou ženu z dovolené nebo letního kina budete vzpomínat s úsměvem na rtech a příjemnou nostalgií.

Obrazy odehrávající se před vašima očima budou zalité sluncem a brněním v tříslech, jak jste si užili. Díky zvýšenému sebevědomí se navíc budete cítit jako pravý alfa samec, protože sbalit atraktivní ženu na jednu noc není vůbec snadné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se vyrovnat se žárlivostí? Neničte si zdravý vztah

12 flirtujících vtípků, které určitě zkuste použít