Tipy na romantickou večeři aneb jak překvapit svou drahou polovičku?

Ve společnosti panuje všudypřítomný mýtus, že všichni muži pravidelně zapomínají na významná výročí a místo romantických chvilek se svou drahou polovičkou tráví většinu času s kamarády u piva. To pochopitelně není žádná pravda, protože moderní muž si své přítelkyně váží a velmi často ji poskytuje nezapomenutelné zážitky.

tipy na romantickou večeři

Řadíte-li se do takové skupiny a chcete-li svou drahou polovičku překvapit romantickou večeří, dejte si na připravovaných pokrmech záležet. Využijte několik naše tipy na romantickou večeři a prožijete nádherný společně strávený večer.

Začněte vytvořením příjemné atmosféry

Ještě, než se pustíte do přípravy vynikajících pokrmů, měli byste si dát záležet i na vytvoření atmosféry romantického večera. Skvělé jídlo a dobré víno je sice skvělé, ale pokud jej budete servírovat na špinavém ubruse a se zapnutou televizí a naladěným sportovním kanálem, veškerý účinek okamžitě opadne. Nejprve si vypněte mobilní telefon a nakupte dostatek čajových svíček.

Ty umístěte na stůl a při tom nezapomeňte na bezpečnost. Asi nechcete mít romantický večer přerušený návštěvou hasičů. Využít můžete i benefitu okvětních lístků kolem postele, ale nejprve přes něj přehoďte deku. Jinak by se lístky mohli dostat někam, kam rozhodně nepatří, čímž byste svou partnerku příliš nepotěšili.

Romantická večeře musí odpovídat oslavované události

Oslavujete-li výročí svatby nebo jiné významné jubileum, určitě byste se neměli spokojit jenom s obyčejným jídlem, které si běžně vaříte. Rozhodně se vyhněte obyčejnému řízku s bramborovou kaší nebo vepřové pečeni s knedlíkem a zelím. To opravdu nejsou příliš vznešená jídla, takže se na romantickou večeři opravdu nehodí.

Daleko lepší bude, když se pokusíte připravit dobře propečený steak z kvalitního masa nebo si vychutnáte mořské plody či tradiční italské jídlo. Obecně pokrmy ze slunné Itálie jsou na romantické večery celkem vhodné, neboť obyvatelé Apeninského poloostrova si ve chvílích společné lásky přímo libují.

Co má ráda vaše partnerka?

Výběr vhodného pokrmu pro romantickou večeři závisí hlavně na tom, jaké jídlo má vaše partnerka ráda. Přeci jen nemá smysl připravovat drahé mořské plody, pokud vaše žena nesnáší pohled na krevetu nebo chobotnici. Dobře připravené jídlo by v takovém případě mělo spíše opačný efekt.

Při výběru jídla, které se chystáte vařit, se tedy zamyslete nad tím, jaké pokrmy má vaše drahá polovička nejraději. Jsou to pravé italské špagety, dobře připravený americký steak nebo svěží kuřecí prso se zeleninovým salátem? Neváhejte ani minutu a partnerčin oblíbený pokrm připravte!

Jak připravit dobrý steak?

Příprava dobrého steaku na litinové pánvi samozřejmě není nic jednoduchého. Na druhou stranu ve světě plném internetu není problém využít výukových videí zkušených šéfkuchařů, s jejichž pomocí dokáže vynikající pokrm připravit skoro každý.

Dodržíte-li jejich recepturu a vsadíte-li na kvalitní suroviny, připravený steak bude vaší drahé polovičce určitě chutnat. Pokud si netroufáte na hovězí steak, volte raději klasické kuřecí prsní řízky.

Bylo by ovšem fádní je připravovat samotné bez přílohy bylinkách. Tímto jídlem byste svou drahou polovičku určitě nepotěšili. Málokdo ovšem ví, že pokud kuře doplníte například čerstvou švestkovou salsou, získá pokrm zcela jinou úroveň. Od věci určitě není ani kuřecí roláda plněná zeleninou a podávaná s opékanými bramborami.  

Nezapomeňte na dobré víno

Pokud oslavujete opravdu významnou životní událost, klidně si otevřete láhev dobrého šampaňského. Chcete-li si připomenout méně významné jubileum, zakupte opravdu kvalitní víno a určitě se nebojte vyšší pořizovací ceny. Vínem ze supermarketu za pár desítek korun určitě svou partnerku neohromíte.

Podávaný nápoj by měl být samozřejmě v souladu s připraveným jídlem. Jestliže se tedy rozhodnete připravit lehké jídlo z kuřecího masa se zeleninou, je ideální koupit lehčí a jemnější bílé víno.

Ať už se nakonec rozhodnete vařit jakýkoliv pokrm či dáte na naše tipy na romantickou večeři nebo ne, nezapomeňte, že romantický večer je o vás a vaší partnerce. I když nebude všechno dokonalé a podle vašich představ, užijte si chvíle společné lásky.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak zvorat rande? Tahle 3 gesta při seznamování odrazují!

Jak si udržet přítelkyni, aby nevzala nohy na ramena hned po třetím rande