Jak si udržet přítelkyni, aby nevzala nohy na ramena hned po třetím rande

Najít životní partnerku je poměrně těžké – a udržet si ji ještě těžší. Všude okolo ní totiž číhají další pánové, kteří by mohli mít o ni zájem. Jak to tedy udělat, aby vám neutekla?

jak si udržet přítelkyni

Naditá peněženka, bourák a vila

Jak si udržet přítelkyni? Je důležité si uvědomit, že mezi muži a ženami je to téměř podobné jako ve zvířecí říši. Jedni si namlouvají druhé, poměřují se se soky a sokyněmi a dělají vše pro to, aby si tu svou drahou polovičku udrželi. Zatímco třeba u ptáků se cení dobře postavené hnízdo a pravidelná strava, v lidské společnosti musí muž vynaložit více námahy. I když některé podobnosti by tu také byly.

Nejen by měl být zajištěný, s dobrým postavením (v práci pochopitelně, i když dobré postavení v posteli se také počítá), hezkým bydlením a zrak přitahujícím osobním automobilem, ale také by měl umět vařit, uklízet, prát, a v případě potřeby také ženu hodinu až dvě vyslechnout, až bude mít na srdci žal.

Pak je teoreticky dost vysoká šance na to, že mu partnerka neupláchne se svalnatým hokejistou.

Nemlčte a komunikujte

Ale nyní vážně. O vztah je skutečně třeba pečovat. A to nejen ve fázi namlouvání, ale také tehdy, když už pár společně bydlí a sdílí to dobré i špatné. Základem toho všeho je komunikace.

Pokud partnerku odbudete jen koutkem úst odfrknutým „hmm“, když s vámi chce dát řeč, tak se nemůžete divit, že půjde raději o dům dál. Mlčenlivý partner je na nic a vztah nikam neposouvá.

Jak si udržet přítelkyni? Pomáhejte a buďte pozorní

Možná jste byl vychován v rodině, kde matka odedřela veškerou domácí práci a taťka spokojeně pochrupoval v sedačce v obývacím pokoji. Tento model je již přežitek. Mladé emancipované ženy vyžadují, aby se muž do prací okolo domácnosti zapojoval.

Nejlépe tedy sám a bez zbytečných řečí. Takže ty ponožky opravdu patří do koše na prádlo stejně jako boxerky. Odpadkový koš se sám nevynese a také nádobí je do myčky třeba naskládat. Nejsou to nijak náročné činnosti, které by zabraly půl dne. Vám to nic neudělá a partnerka bude mít radost.

Nešetřete ani na dárcích, ani na komplimentech

Život s kolenovrtem je tragický. Máte-li takové sklony, je dost možné, že se vaše partnerka raději odporoučí pryč a ráda vás věnuje zpátky do oběhu. Umět popustit korunu ve vhodný okamžik je znakem pravého muže.

Takže klidně partnerce na její narozeniny kupte ty zlaté náušnice, o kterých vám nedávno říkala, když jste společně kráčeli okolo zlatnictví. Zaplatit příjemný víkendový wellness pobyt také není k zahození, nakonec tam si odpočinete oba.

A když své přítelkyni sdělíte, že jí to dnes opravdu moc sluší, bude to kompliment úplně zadarmo, a takovou radost udělá. Jen pozor na to, abyste nepochválil její účes v domnění, že se právě vrátila od kadeřnice, a ona tam přitom byla před týdnem.

Moulové jsou na draka

Je zajímavé, že pánové, kteří se snaží až příliš, svou partnerku obletují a snášejí modré z nebe, jsou velmi často opuštěni. Asi to bude tím, že ženy mají rády muže, z nichž přirozená autorita přímo srší. S takovým není nuda.

Zatímco muž, který splní každé, i to nejnesplnitelnější přání, a přinese ho na zlatém podnose, je předvídatelný, tudíž s ním není možné zažít napětí, které do vztahu také patří.

Pozor na kandelábry

Je přirozené, že se muž podívá po hezké ženě. Jen to prosím nedělejte tak okatě, až si toho všimne i vaše partnerka. Jí to bude mrzet, možná se bude cítit i ponížená, i když pochopitelně chápe, že to děláte čistě pudově.

Feministicky založená přítelkyně toho časem pravděpodobně bude mít až po krk a prchne za tím, který po druhých ženách pokukuje jen po očku a tajně.

Základní rady jsme vám dali. Jak si s nimi poradíte, je již jen na vás samotných.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak získat zpátky ženu, která vás opustila

Vztahy. Co je lepší zamlčovat?