Jak získat zpátky ženu, která vás opustila

Udržet si partnerský vztah je úkolem nesnadným. Lidé se již při prvním náznaku problémů často raději rozejdou, než aby je začali řešit. Rozvádí se téměř každé druhé manželství a totéž platí i pro nesezdané páry, jež nejsou zárukou, že vám vztah vydrží již navěky. Co byste měl udělat, abyste po rozchodu získal ženu zpátky?

jak získat zpátky ženu

Na souboj ho nevyzývejte

Jestliže vás partnerka opustila, je to znamením, že něco špatného bylo ve vašem vztahu, řečeno s mírnou úpravou slovy klasika. Může se však stát, že i přesto budete o svou bývalou ženu stát a chtít ji opětovně získat. Nabízí se otázka, jak získat zpátky ženu?

Na cestě vám může stát přkeážka, a to chvíle, kdy ona již zakotvila ve spokojeném páru s další mužem. Váš sok. Jak se ho zbavit?

Kdybyste žil v minulosti, možná byste jako gentleman soka vyzval na souboj s vidinou, že ho tímto způsobem odstraníte ze scény. Jistě, můžete i v současné době počkat na něho za rohem a dát mu pár ran pěstí, ale k čemu to bude dobré? Ženino srdce tímto zpátky nezískáte.

Psychologové radí rozbité vztahy znovu neslepovat

Pokud problémy ve vašem vztahu nabyly takových rozměrů, že se partnerka rozhodla z něho vycouvat, mělo by to pro vás být jistým signálem k tomu, už to tak raději nechat být. Můžete se cítit ponížen, vaše ego bezesporu utrpělo velkou ránu, jestliže vás partnerka opustila, ale to je tak asi všechno.

Psychologové jsou v tomto ohledu zajedno – slepovaný vztah stejně dlouho nevydrží. A mají v mnohém pravdu. Když už jste se jednou byli schopni rozejít, a přitom nezměnili vzorce chování, rozejdete se možná i podruhé. Jen to bude o to více bolet. Ve slepeném vztahu je nutné se poučit z chyb, jež jste oba udělali a neopakovat je.

Co dělat, máte-li o partnerku stále zájem

Když jste se jako pár rozešli, respektive vám partnerka utekla, je tu způsob, jak ji získat zpátky. Bude ovšem hodně záležet na tom, kolik síly tomu obětujete. Pokud ji ale budete každý den bombardovat esemeskami nebo zprávami na Facebooku, případně jí neustále telefonovat, můžete dosáhnout pravého opaku.

Totiž, že si vás zablokuje. Je třeba pokračovat pomalu a jemně. Úplně nejlepší je osobní setkání, během kterého byste měl možnost vyjádřit své city k ní i to, proč byste si přál, abyste se k sobě vrátili.

Zejména je třeba vyzdvihnout ty krásné okamžiky, které jste společně zažili, a zahrát tak na nostalgickou strunu, která ve vaší bývalé přítelkyni zvedne lavinu emocí. Pak jí může v mysli hryzat myšlenka, jestli byl rozchod tím nejlepším krokem.

A takto nalomená bývalá přítelkyně se snadněji dostane opět pod vaše ochranná křídla, takže byste měl kout železo, dokud je pořádně žhavé.

Zkuste to přes její kamarádky

Někdy pomůže se zpátky ke své přítelkyni dostat s pomocí jejích kamarádek. S nimi se totiž obvykle radí o tom, co by měla dělat. Lze nenápadně sdělit, jak moc vám bývalá přítelkyně chybí a co byste byl schopen udělat pro to, aby se k vám vrátila.

Pochopitelně je třeba dodat také to, že vše musí zůstat jen mezi vámi, aby se nic z toho, co jste kamarádce právě řekl, přítelkyně nedozvěděla. Dosáhnete tak pravého opaku, protože většinou kamarádka nevydrží držet jazyk za zuby, a ještě zčerstva vše vyklopí vaší bývalce. A to přece chcete, ne?

Na druhou stranu se jedná o chůzi po tenkém ledě, takže to od vás bude chtít zvážit, jestli je tato cesta pro vás ta nejlepší. Co kdyby kamarádku přísahu dodržela a bývalce nic neřekla?

Naše rady nejsou univerzální. Někdy pomohou, v jiném případě nikoli. Pokud je vaše bývalá pevně rozhodnuta s vámi již nic nemít, tak jí nedonutíte k návratu, ani kdybyste se na hlavu stavěl. Ale za vyzkoušení to stojí, alespoň si pak nemůžete vyčítat, že jste to nezkusil.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dodržujte tyto zásady a váš vztah bude fungovat

Podvádí vás partner? Uznávaná socioložka tvrdí, že to může vašemu vztahu velmi pomoci!