Jak zvorat rande? Tahle 3 gesta při seznamování odrazují!

Jestli chcete odradit, znechutit nebo rovnou dopálit tu kočku, která je tak bláznivá, že svolila se schůzkou s vámi, pojďte si to nacvičit. Vyjádřete nudu, nervozitu nebo podivínství ve třech gestech, a už si ani neškrtnete!

Seznam trapasů, které člověk může způsobit na schůzce, je nekonečný. Z panáka na kuráž se vyklube nehorázná kocovina, kalhoty polité kafem nebo červeným vínem připomenou malou vyměšovací nehodu, záměna jména původně milou slečnu sedící naproti nakopne tak, že odejde a už nezavolá.

Rande je prostě sázkou do loterie, a ač se někdy snažíme sebevíc, osud má jiné plány, jenže… To se dá dost eliminovat. Jak srazit počet rizik a neodcházet domů s titulem největšího kreténa? Vyhněte se nevhodným gestům, které odpuzují jako pach moči. Která to jsou?

Britská sexuoložka a nehorázně známá televizní i rozhlasová osobnost Tracey Cox apeluje převážně na tři průšvihy, z nichž minimálně ten první určitě děláte taky.

1. Loket na stole, brada opřená o dlaň

Nuda, nezájem, a zase jenom nuda. Když uděláte tohle, dokazujete, že kecy tý holky prostě nedáváte. Nebo jste fakt tak unavení, že si to podpírání hlavy neodpustíte? Buď jak buď, je to prostě špatně, protože zmíněná sexuoložka tvrdí, že zvlášť ženy jsou na toto gesto háklivé ještě z dalšího důvodu.

„Znamená to, že nejste s protějškem spokojení,“ vysvětluje ve své knize Superflirt s tím, že jedinou výjimkou je raná fáze vztahu, kdy dva samou zamilovaností neví, co roupama, a tak se opírají o stůl a hledí si do očí. (To rozhodně není váš případ.) A doporučení? Třeba si ty ruce slepte k sobě vteřiňákem a schovejte je pod stůl. Zabráníte tak i nadměrné masturbaci.

2. Nápadné pohyby rukou

Křečovité svírání mobilu, mačkání papírového ubrousku, poklepávání prstem po sklenici s vodou, zatínání pěstí a tak dále. Co tím dáváte najevo? Že jste nervózní jako před maturitou. Jelikož do této kategorie spadá i okusování nehtů, buďte ve střehu. Zvlášť to podle psychologů signalizuje jakousi nevyzrálost a touhu vrátit se do bezpečí, ideálně k matčinu prsu. Napadá vás otázka, co ty ruce vlastně mají dělat? Nic zvláštního.

Položte si předloktí na desku, paže od sebe – ne však příliš, a nehte je volně klesnout. Zřejmě skončily asi půl metru od sebe, s prsty uvolněnými a mírně natočenými dovnitř. Jestliže se vám paže klátí v prostoru, posuňte je blíž ke stolu. Položit si je na stůl je také přípustné,“ popisuje Tracey Cox a přidává fintu.

Když chcete roštěnce ukázat, že má vaše sympatie, ukazujte jí, a to co nejvíc, dlaně. A nebuďte za ňoumu.„Účinný trik jak na první schůzce překonat nejistotu, je domeček z rukou. Opřete si zápěstí o stůl, dlaně otočte naproti sobě, paže dejte od sebe, mírně roztáhněte prsty a spojte je bříšky. Dotek konečků prstů má zklidňující efekt a dodá vám sebevědomý dojem,“ popisuje sexuoložka, která tak potvrzuje domněnku mnohých odborníků.

Je to totiž tak, že stříšku neboli domeček z prstů vytváří člověk, který si stojí za svým názorem, nepochybuje o svých slovech a hlavně má situaci pod kontrolou. Rozhodně je to lepší než sedět, civět a hrát si na vibrátor bez baterek.

3. Umělá strnulost

Myslíte, že je lepší, když se radši nebudete hýbat, protože pak si koušete nehty, škrábete se, nebo často něco ťukáte do mobilu? Tak je to přesně obráceně. Kvůli paralyzaci budete za naškrobeného a absolutně vyšinutého panáka, kterého si i číšník splete s věšákem. Nedopusťte, aby vás očůrával kdejaký čokl a nacvičte si vhodná gesta z předchozího bodu, jinak nezasunete.

Mimochodem, podle Philipa N. Cohena, profesora sociologie na univerzitě v Marylandu, páry, které si sednou, obvykle souloží sedmý den od první schůzky. Prý za to může současný feminismus a stihomam žen, které si myslí, že budou za děvky, když se rozdají moc brzy. Holky, nééé, nesmíte věřit všemu! A poslední rada na závěr?

Adrenalinové zážitky si nechte radši až po tom sedmém dni. Brát holku na rande třeba do letadla se může krutě vymstít. Jen se mrkněte na tohle video. A připravte si pytlíky…

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 zatraceně dobrých důvodů, proč jít na rande k bazénu

Chlapi tohle na prvním rande fakt ne!