THROWBACK THURSDAY – KDE SE ZRODIL NOSTALGICKÝ FENOMÉN?

Že by nějaký hashtag měl vlastní článek? To se jen tak nestává. A přesto dnes uděláme výjimku, protože pokud chcete být v obraze, tak o Throwback Thursday musíte něco vědět.

throwbackthursday

O co jde? S heslem #ThrowbackThursday či zkráceně #tbt se na sociálních sítích setkáváme stále častěji. Jak název napovídá, tento hashtag je spojen se čtvrtkem, takže nepokoušejte svou reputaci tím, že ho budete používat v pondělí! Čtvrtek je vyhrazený nostalgickému vzpomínání, kdy se na sociálních sítích připomínají fotky či jiné příspěvky z minulosti. Čím starší, tím lepší.

Kde se tenhle nápad vzal?

První použití tohohle označení sahá až do roku 2006. Tehdy ho použil blog Nice Kicks, který vždy ve čtvrtek psal o staré sportovní obuvi, především o botách na basketbal. Vytrvalé využívání tohohle konceptu vedlo k jeho rostoucí popularitě, a to hlavně na Instagramu. Kolem roku 2011 se pak fenomén začal šířit po celých Spojených státech. A v následujících letech i po světě a dalších sociálních sítích. Dnes už se jedná o zavedený pojem, díky kterému si můžete zavzpomínat s přáteli i celebritami.

Přidáte se taky?

Právě sledování celebrit je na tom samozřejmě nejzajímavější. Koho by nepotěšily chybami mládí poznamenané snímky dnešních hvězd? V rámci vzpomínání jsou odpuštěny všechny džínové kraťasy, mulety, portréty s alby hokejových kartiček i pogů. Takto si nebrala servítky s minulostí populární americká lesbická moderátorka Ellen DeGeneres:

Chcete být in? Tak si zakroužkujte čtvrtek v kalendáři a nezapomeňte na svůj profil přidat nějakou tu zapomenutou momentku. Čím trapnější, tím lepší – fotkou rizota z včerejšího oběda na nikoho dojem neuděláte, ale nelichotivé záběry z dětství se cení mnohem víc.

Zapojujete se pravidelně do čtvrteční nostalgie, nebo je to pro vás novinka? Napište nám!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Žensko-mužský slovník pro pokročilé

Slovník pojmů pro pořádnýho kulťáka. Uč se!