Staňte se supertátou! Jak? Pořiďte si supervychytávku pro hlídající táty. Tohle vám usnadní práci a všechno proběhne hladce!

Dostat na víkend na starost vlastní malé děti je radost. Opakuji: je to radost. Ne, neztratí se vám už cestou ze školky, nespadnou do rokle, nepodlezou ohradník k prasatům, neskočí za žabičkou do rybníka, budete je mít totiž pozorně celý víkend na očích. Moment. Celý víkend na očích!?

tata hlida dite

Všichni někdy hlídáme

Také jste ve slabé chvíli kývli na to, že budete hlídat děti, až pojede manželka s kamarádkou na jógový víkend? Nebo snad dokonce zůstáváte sám s dětmi na chalupě pravidelně? Jste superotec! Určitě nám dáte za pravdu, že dozorovat dětský kolektiv kdekoli v terénu není úplně bez rizika. Děti sice poslouchají, ale někdy taky ne a čím jsou větší, tím mají divočejší nápady. Máme pro vás tip na jednu vychytávku, která toho dost řeší.

Jako ve snu

Představte si situaci, kdy ráno dospáváte a děti už se nudí, opouštějí chalupu a běhají kam chtějí. A vy přitom nemusíte vstávat. Vidíte na mobilu mapu, která zobrazuje polohu všech dětí. Jsou okolo chalupy? OK. Blíží se nebezpečně blízko ke kolejím/silnici/někam, kam nesmí? Zavoláte je.

Dětské GPS hodinky

Zní to jako sen, ale je to realita. Ta vychytávka se jmenuje dětské GPS hodinky GATOR. Každé dítě má na zápěstí vlastní hodinky, v nich SIM kartu s datovým tarifem a rodič, který dohlíží má v mobilu staženou aplikaci GATOR, do které všechny hodinky přihlásil. A to je téměř všechno.

Pak už to funguje jak v tom snu. Ležíte v posteli a o tom, kde jsou děti máte dokonalý přehled. Dokonce ani nemusíte koukat pořád do mobilu, protože v aplikaci jde nastavit bezpečná zóna (třeba vaše zahrada) a aplikace vás sama upozorní, když dítě opustí její hranice. Přesnost je pochopitelně závislá na síle signálu operátora a kvalitě GPS signálu.

Přes hodinky lze telefonovat, takže dítěti zavoláte, že ho vidíte, jak leze k té rokli a ať jde okamžitě zpátky, nebo jestli budete muset vstát, tak uvidí… nebo něco ještě účinnějšího.

Samozřejmě, že i naopak dítě může zavolat vám. Tedy pokud to v aplikaci povolíte. V aplikaci se nastavují čísla, která mohou hodinky volat a čísla, která se mohou dovolat na hodinky. Děti si pochopitelně mohou volat i mezi sebou, pokud to v aplikaci povolíte.

Hodinky Gator mají také SOS funkci, tzn. že stiskne-li dítě na 3 vteřiny SOS tlačítko, hodinky samy prozvánějí číslo předem nastavené v aplikaci. Dozorujícího rodiče pak apka upozorní zvukovým signálem, že je dítě v ohrožení, zároveň se v mapě rozbliká puntík = dítě, kterého se to týká. V aplikaci lze nastavit nouzových čísel víc, pak hodinky prozvánějí jedno číslo po druhém pořád dokola, dokud se nedovolají.

Co vás ještě bude zajímat?

  • Hodinky využívají k lokaci technologie GPS, GSM a také AGPS a wifi.
  • Můžete mít typ, který má v sobě indikátor sundání z ruky. Zrovnatak dítě nemůže hodinky vypnout, pokud to v aplikaci nepovolíte.
  • Baterie mají vysokou výdrž, až dva dny.
  • Hodinky jsou odolné proti vniknutí prachu a vlhkosti.
  • Spotřeba dat je cca 30 až 100 MB za měsíc.
  • Aplikace Gator je k dispozici pro iOS i Android a je v češtině.

Zatímco se partnerka vrátí z jógového semináře vystresovaná obavou co ji doma čeká, vy se přes víkend zenově vyklidníte. Za vás hlídaly gatorky.

Podívejte se na všechny typy hodinek Gator do eshopu cleverstore.cz.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Změna profese jim přinesla úspěch. Dříve kadeřník a IT technik. Dnes spolu vyrábí dřevěné hodinky

Hodinky ve filmu. Které zdobily zápěstí slavných?