Spider-Man: Paralelní světy, Asterix a tajemství kouzelného lektvaru a Jak vycvičit draka 3. Animáky, které budou stát za to!

Možná si říkáte, že animované filmy jsou pro děti. Vzpomeňte ale takové pecky, jako Shrek, Příšerky s.r.o., Doba Ledová, Madagaskar nebo Auta. Na ty se s chutí podívá skoro každý. Jaké animáky očekáváme v kinech?

Spider-Man, Asterix, Jak vycvičit draka 3

Koho ještě kousl pavouk?

Druhý hraný Spider-Man pod taktovkou Marvelu (Disney) vstoupí do kin příští rok. Animovaný pavoučí muž má ale také co nabídnout. Spider-man: Paralelní světy mají na svědomí tvůrci vydařeného hitu Lego příběh. Představí nového hrdinu v realitě, kde Peter Parker neexistuje nebo je mrtvý. To je oblíbená věc tvůrců komiksů – původní hrdina zemřel, ale jedná se pouze o jeden možný paralelní vesmír, takže ten původní pokračuje dál. Nový hrdina je tak zproštěn všech dosavadních spojitostí a vlastně restartován. Spider-Man: Paralelní světy vypadá po vizuální stránce velice zajímavě, a jak trailer prozradil, ve snímku se objeví více maskovaných postav s „pavoučími“ schopnostmi, každý z jiné reality.

Spider-Man: Paralelní světy vstoupí do českých kin 13. prosince 2018.

Kapka kouzelného lektvaru by se hodila

Asterix se vrací a s ním nové dobrodružství galské vesnice, odolávající náporu římských legií. Kdo by neznal kreslené sešity s příběhy Asterixe a Obelixe? Hrdina vznikl už v roce 1959, a od roku 1976 se jeho dobrodružství objevují i v češtině. Vznikla řada kreslených filmů, a také čtyři hrané snímky, jejichž kvalita upadala s každým dalším pokračováním. Animovaný je i nový příběh Asterix a tajemství kouzelného lektvaru. Pověstný druid Panoramix, který pro galy vaří lektvar, který jim dodá nadpozemskou sílu, se při sběru bylin zraní. Uvědomí si, že není nejmladší a že kdyby se mu něco stalo, tajemství lektvaru bude navždy ztraceno. Začne proto hledat svého nástupce. To je ale velice nebezpečná situace – kouzlo lektvaru může být snadno zneužito a obrátit se proti našim hrdinům.

Animace nového Asterixe je stejná, jako u předchozího filmu Asterix: Sídliště bohů z roku 2014. Mnozí by uvítali spíše staré kreslené pojetí, které galům slušelo více, ale doba si zkrátka žádá 3D formát. Asterix a tajemství kouzelného lektvaru bude mít českou premiéru 20. prosince 2018.

Dorazí očekávané pokračování!

Jak vycvičit draka je velice povedený animák z roku 2010, který se dočkal v roce 2014 pokračování. Teď dostane další díl, který by měl kvalitu zachovat. Hlavní hrdina Škyťák se vrací i se svým věrným parťákem, kterým je drak Bezzubka. Třetí dobrodružství bude jejich posledním, což víme díky knižní předloze. Škyťák udělal z metropole Blp město, kde žijí v míru vikingové i draci. Jak se pověst Blpu i jeho velikost rozrůstá, stává se stále víc trnem v oku svému okolí, protože tolerance uvnitř města nepanuje v okolním světě, a soužití draků s lidmi je trnem v oku i hlavního padoucha Grimmela. Ten draky nenávidí a chce je jednou provždy zničit.

Oba předchozí snímky se těší velké oblibě jak u kritiky, tak u diváků. Téma je zajímavé už svým námětem a prostředím, protože jde v podstatě o kreslenou fantasy s lehce pochmurnou atmosférou. Česká premiéra Jak vycvičit draka 3 bude 21. února 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Gerard Butler zachraňuje prezidenta, Clint Eastwood se vrací a Christian Bale se vykrmil do známého politika! Co vás čeká v kině?

Kultovní kapela Queen právě koncertuje v kinech s filmem Bohemian Rhapsody. Co všechno jste o této hudební skupině nevěděli?