Sníte o účasti na nějakém mistrovství světa? Tady ještě máte šanci! Zkuste famfrpál, hod mobilem nebo napodobování sexuálních praktik!

Říkáte si, že jste se nikdy ničemu nevěnovali na takové úrovni, abyste mohli vyrazit na mistrovství světa? Pak pro vás máme dobrou zprávu! V některých dovednostech vám totiž loď ještě neujela. Co třeba hra na schovávanou?

Mistrovství světa ve famfrpálu

Famfrpál? Zkuste to jako Harry Potter

Harry Potter zasáhl popkulturu jako máloco. Existují knihy, filmy, videohry, hračky, oblečení a mnoho další oblastí, ve kterých se nějak vyskytuje brýlatý kouzelník. Autorka J. K. Rowlingová si takový úspěch s největší pravděpodobností přála, nicméně zřejmě nečekala, že zasáhne i svět sportu. Její vymyšlená hra zvaná famfrpál totiž pronikla i do světa mudlů a konají se v ní dokonce mistrovství světa.

To poslední, čtvrté, se odehrálo letos v létě v italské Florencii, a zúčastnilo se ho 29 týmů. Mistrovství světa ve famfrpálu se koná jednou za dva roky a doposud jej třikrát ovládli Američané, pouze předloni jim vítězství sebrala Austrálie. Hráči nemají košťata, ale plastové tyče a hra je jakousi kombinací ragby a házené. I když se jedná o mladý sport, některé týmy už fungují téměř profesionálně. Stále ale můžete začít. Česká reprezentace se navíc MS také účastní, přičemž letos skončila společně s Vietnamem na 15. místě.

MS ve famfrpálu 2018

Mistrovství světa ve hře na schovávanou

Hra na schovku je v různých variantách oblíbenou dětskou kratochvílí. Od roku 2010 ovšem existuje také mistrovství světa, jež se poprvé konalo v Bergamu a mohou se ho zúčastnit pouze hráči nad 18 let. Tato událost se oficiálně nazývá Nascondino, což je italský název pro tuto hru. MS se od roku 2016 koná na jiném místě Itálie, a to u města Consonno. Zajímavým faktem, že jde o „město duchů“, neboť už mnoho let chátrá a nikdo zde nebydlí. Aktuálně však každoročně přeci jen ožije. Ideální místo.

Nascondino 2017

Mistrovství světa ve hře na schovávanou se mohou zúčastnit obě pohlaví, přičemž se vždy schová jedinec z každého týmu. Ten přitom nesmí být nejen objeven, ale do 10 minut se musí ze své skrýše vydat k cíli, který stojí uprostřed herní plochy. Na rozdíl od famfrpálu se přitom nejedná o nic náročného, takže pokud byste chtěli vyrazit na nějaké mistrovství světa, zde máte lepší možnost. A možná to dotáhnete i na olympiádu! Japonec Yasuo Hazaki totiž lobuje za to, aby byla hra na schovávanou součástí Letních olympijských her v Tokiu (2020). Úspěšný sice asi nebude, ale co kdyby…

Už Monty Pythoni postulovali existenci MS ve „schovce“, ačkoli v poněkud jiné podobě

Zahoď ten mobil!

Snad každý má občas nutkání zahodit svůj mobil co nejdále, v čemž nám obvykle brání skutečnost, že by šlo o poněkud drahý vrh. Pokud vás ale podobná představa přepadá nezvykle často, můžete se vydat do finského města Savonlinna, kde se už od roku 2000 koná mistrovství světa v hodu mobilem. A máme ještě jednou dobrou zprávu. Účastníci nehází, a dokonce ani nemohou házet vlastními mobilními telefony, ale vybírají si ze zařízení, které lidi do soutěže darovali. MS v hodu mobilem se skládá ze čtyřech kategorií, a to v klasickém hodu do dálky, v týmové soutěži, v soutěži dětí a existuje i freestyle disciplína, ve které vítězí originalita vrhu.

MS v hodu mobilním telefonem

Napodobování sexuálních praktik. Cože?

Ano, i takovýto šampionát existuje. Koná se v USA a rozhodně se jedná o zajímavé klání. Účastníci totiž soutěží v tom, kdo nejlépe napodobí nějaký sexuální akt, a to co možná nejvtipněji. Existují přitom pouze tři pravidla – nesmí být nazí, všechny orgasmy musí být pouze hrané a v představení musí být zapojena nějaká imaginární osoba nebo předmět.

Zatímco v prvním kole rozhoduje o postupujících porota, jež je složena z komiků a profesionálů, kteří se pohybují v sexuální branži, celkového vítěze volí publikum. Toto mistrovství se koná po celých Spojených státech amerických jako turné, a vítězové regionálních soutěží se utkávají ve finále v New Yorku. Nechybí-li vám tedy stud, vyrazte za „velkou louži“. Jedná se o skutečně ujetou podívanou.

Mistrovství světa v napodobování sexuálních praktik

Mistrovství světa v přípravě varlat

Pokud patříte mezi gurmány a myslíte, že už jste vařili snad úplně všechno, tato soutěž vás možná přesvědčí o opaku. Takové pokrmy, jako na mistrovství světa v přípravě varlat, asi jinde příliš často neochutnáte. Šampionátu, který se pravidelně koná v Srbsku, se účastní lidé z různých kultur a zemí, a připravují zde spoustu pochoutek z varlat koní, sobů nebo oslů, ale třeba také samců labutě anebo žraloka! Celkem se tu dělají pokrmy z 18 různých druhů zvířat. A mimochodem říká se, že jídla z varlat prý působí jako silné afrodiziakum. Dobrou chuť!

Mistrovství světa v přípravě varlat

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hoď si ženu na ramena a běž! Takové bylo netradiční mistrovství světa

Chcete se stát úspěšným sportovcem a moc se nenadřít? Nic není nemožné!