ŠKODA OCTAVIA RS. S tímhle autem půjdete za mříže!

Jsem mírný člověk. Nespěchám, protože už vím, že důležité věci v životě přijdou samy a není třeba se za nimi honit. S Octavií RS jsem ale omládl. Asi tak na 19.

Buď ji milujete a nebudete se jí bát srovnat s nejnovějším Lambem, nebo vám leží v žaludku a simply never vám v garáži stát nebude. Ano, je to Škoda Octavia. Zkoušeli jsme její rychlé provedení RS v naftě s výkonem 135 kW. Zdá se, že to není zase až tak ohromující číslo, před kterým se podlomí kolena, jenže ono je to už pěkné stádo koníků. Třeba takové, že auto vystřelí na 100 km/h za 8,1 sekundy a to je fakt málo.

Humlovi navzdory

Šrouby se utahují. Každý, kdo jede stopadesát po dálnici, je přirovnáván k hazardérovi, vrahovi a psychicky narušeném dementovi. Jenže se sportovním podvozkem nové Octavie nemůžete jinak. Rozjedete se a adrenalin do žil se vylévá stejně rychle, jako ubývá paliva v nádrži. Auto vás nutí jet rychleji a rychleji. Sportovní podvozek je hodně tvrdý, ale má neuvěřitelnou přilnavost k vozovce. Tam kde na okreskách jezdíte kilem se přistihnete, že najedou mažete 170 km/h. Vytřeštěné oči, protože víte, že nesmíte mrknout. Za mrknutí ujedete asi tak 4 metry, to na okresce nejde! Dojedete a nemůžete se přestat usmívat. Vidět to Standa Huml, hned nasadí klepeta.

Všimněte si na videu, s jakou ochotou auto zrychluje i za hranicí 180 km/h.

Fakt chytré

Je vlastně jedno, co si o Octavii myslíte. Faktem je, že je to výtečně vyvážené auto, na kterém se těžko hledají nedostatky. Ergonomie perfektní, na použité materiály také nelze říct vůbec nic. Místa dostatek, takže odvezete i rodinku. Koncernový motor patří k tomu nejlepšímu, co lze v segmentu pořídit. Nedostatky? Nestojí za řeč. Je třeba počítat s tím, že Octavia RS s naftovým motorem není sportovní auto. Když chcete zažít zábavné vzrůšo a nemůžete utratit miliony, zajděte si na motokáry. Octavia RS je bleskový přepravní expres, se kterým můžete brázdit silnice rychlostmi, které jsou na hony vzdálené obyčejným autům. Užijete si to a bodový systém pro vás bude sprosté slovo.

Název Škoda Octavia RS
Nejvyšší výkon 135 kW
Zrychlení z 0 na 100 km/h 8,1 s
Maximální rychlost 232 km/h
Pohotovostní hmotnost 1453 kg
Průměrná spotřeba 4,4 l/100 km
Rozměry 4 685 × 1 814 × 1 449 mm

Autor: Analytik

 MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hele, vole, kde mám káru? Kde nejvíc řádí gangy…

Seš dost chlap na pick up?