Šílené diety pro letošní sezónu. Nezruinujte si zdraví

Nový rok, slavná předsevzetí a touha co nejdřív zhubnout do plavek. Poslední dekády je tahle svatá trojice nestárnoucím evergreenem témat většiny povánočních tiskovin. Ušetřili jsme vám práci a vybrali z moderních trendy diet ty, které rozhodně letos musíte doporučit vlastní tchýni.

šílené diety

Ne snad proto, že by se při nich hublo. To je spíš vedlejší a skoro nezamýšlený efekt. Nejdůležitější je, že tyto diety jsou naprosto šílené. Třeba jako zmagnetizovaný chrup.

Funguje to jako trochu méně elegantní rovnátka v ústech, která vám nedovolí pořádně otevřít panty. Tudíž ani pořádně žvýkat, přijímat potravu. Příjem kalorií jde s tímhle výrobkem společnosti Technovent dolů. A to ticho? K nezaplacení!

Když i drátem do oka je lepší varianta

Chcete zhubnout? Nastartujte svůj metabolismus ke ztrátě hmotnosti HCG hormony! Jenže kde je sehnat, když asi nejdostupnější jsou v moči těhotných žen? Takže přesně tam. Stačí jen trochu naředit, a injekčně vpravit pod kůži. Funguje to? Vůbec. Je to nechutné? Ano! Ale v Los Angeles to mezi celebritami letí, takže neváhejte.

Hořické trubičky? Ne, něco mnohem horšího

Příjem potravin je pro nás moc snadný, a plyne z toho přežírání vedoucí k obezitě. Takže když si zkomplikujeme příjem potravy, hubnutí se musí nutně dostavit, ne? Na této neprůstřelné logice pak vystavěla svou slávu dieta trubičková. Výživu přijímáte v tekuté podobě, skrze hadičku zavedenou přes nos do žaludku. V ceně je riziko infekce i podvýživa, takže naprosto super.

Mlsání? Jenom ve formě aerosolu

Máte chuť na dobrotu z fritézy, ale trojciferný údaj na váze vás od toho zrazuje? Ošiďte se o kalorie, ale smyslový zážitek si ponechejte. Dejte si něco absolutně nekalorického a bez chuti, jen to předtím ovoňte chutným aromatem ve spreji! Rýže bude vonět jako slanina zabalená v sýru. Alespoň to tvrdí výrobce, který na tomhle dietetickém nesmyslu vydělává miliony dolarů.

Zamkněte si hlad uchem!

Nejprve špatné zprávy: ne, akupunktura nefunguje. A teď ty dobré: ani to, že akupunktura nefunguje, neznamená, že byste na jejím principu nemohli s komerčním úspěchem vystavět dietní program. Základem je tu „fyzický zámek“, trvale stimulující akupunkturní body ve vašem uchu a zbavující vás pocitu hladu. Vtipné je, že velmi drahý zámek až nápadně připomíná levnou kancelářskou svorku.

Nejdůležitější jídlo dne?

Snídaně je startem do nového dne, a kdo ji vynechá, shoří v pekle. V kotli dimenzovaném pro tlusťochy, jak jinak. Vědecký výzkum ale naznačuje, že význam snídaně, jako toho vůbec nejpodstatnějšího startéru pro metabolismus, se silně přeceňuje.

Diety s povinnou snídaní anebo bez snídaně mezi sebou ve výsledku nemají rozdíl. Nic jako nejdůležitější jídlo dne neexistuje. #SomaliaProvesItFirst

Když jen Segway nestačí

Dieta, při které můžete bez obav z tloustnutí jíst opravdu cokoliv, a nepřiberete. Že to zní jako splněný sen? To ano, ale spíše hororový. Systém AAA (přesněji AspireAssist Aspiration Therapy System) totiž sází na to, že si k žaludku pořídíte i umělý vývod, který bude obsah vašeho trávicího traktu průběžně odčerpávat.

A vzhledem k tomu, že tenhle vynález pochází z hlavy chlapíka, co vymyslel i vozítka Segway, tak to musí být pecka.

A co se ještě hodí vědět?

Že drtivá většina motivujících obrázků, zachycujících hubnoucí hvězdičky ve stavu před/po dietě, nemá s realitou nic společného. Kromě vydatné porce Photoshopu a opentlených lží modelky nikdy nedrží ty samé diety, které propagují. Nezdravým kaloriím zdar!

foto: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Aplikace pro zdraví pro muže. Které by vám neměly chybět?

Chcete zhubnout? V minulosti radši inspiraci nehledejte, i když klystýry nebo tasemnice fungují