Která slavná herečka podle vás drží titul největší sexsymbol 20. století?

My muži se vždy rádi podíváme na dokonalé křivky krásných žen. I když se realita od filmového plátna často hodně liší, pokaždé si přejeme, abychom vedle sebe měli nádhernou bohyni. S tím souvisí i pojem sexsymbol, který se poprvé objevil právě s popularizací filmových hvězd a hereček.

sexsymbol

Je celkem paradox, že se sexsymboly začaly hodnotit až v 50. letech v souvislosti se slavnou Marilyn Monroe, a přitom zpětně hodnotíme sexuální přitažlivost hereček z dob předválečných filmů. Pojďme se tedy pokochat nad největší krásou 20. století.

Marlene Dietrich

Ve 30. letech minulého století znal filmový průmysl asi jen dvě jména. Srdce a oči fanoušků si tehdy bezmezně získala Greta Garbo a Marlene Dietrich, která je považována za největší sexsymbol své doby. Aby taky ne, když muže přitahovala jako magnet a pro režiséry černobílých snímků byla ideální kandidátkou na hlavní roli.

Krásná německá herečka uměla nejen dokonale vystupovat před kamerou, ale i zpívat. Marlene Dietrich se proslavila už v roce 1930 ve filmu Modrý anděl a také ve snímku Maroko. Rodačka z Berlína kromě toho udávala trend ve vzhledu a tvaru obočí.

Marylin Monroe

Na velkolepou a skvělou Marylin Monroe samozřejmě nemůžeme zapomenout. Mnohými fanoušky je právě ona brána za největší sexsymbol všech dob. Její přirozená krása, ladné křivky a rafinovaný úsměv zmátl nejednoho muže. Dokonce se spekulovalo o hereččině románku s bývalým prezidentem USA J. F. Kennedym.

Marilyn Monroe bychom si nejradši namazali na chleba.

Když někdo vysloví jméno Marylin Monroe, určitě si vzpomenete na vždy dokonalé fotografie, jejichž středobodem jsou plné rty ještě zvýrazněné rudou rtěnkou nebo ikonická fotka v bílých šatech nad větrákem. Bohužel rozjetou kariéru hvězdy světového formátu ukončila dodnes záhadná smrt, kolem níž se točí spousta konspiračních teorií.

Elizabeth Taylor

Rodačka z Londýna se proslavila hlavně svou rolí v dnes už ikonickém filmu Kleopatra. V něm naplno vynikla její přirozená ženská krása a diváci tak mohli sledovat jeden z největších sexsymbolů minulého století rovnou několik hodin. Její uhrančivý pohled, dokonalý účes a takřka ideální tělesné proporce se nám postaraly o pár bezesných nocí.

Na Elizabeth Taylor se dalo koukat hodiny.

To ostatně potvrzují i dvě manželství se známým sukničkářem Richardem Burtonem. Elizabeth Taylor kromě toho vyprodukovala vlastní značku parfému a voňavek, a dokonce se aktivně účastnila na výzkumu léčebných metod nemoci HIV/AIDS. Jenom dodáme, že Liz Taylor byla osmkrát vdaná, takže o pozornost mužů nikdy nouzi neměla.

Kim Basinger

Když se na plátnech kin v roce 1986 objevil snímek 9 a ½ týdne, svět se mohl zbláznit z tohoto erotikou napěchovaného filmu. V něm excelovala mladá a krásná Kim Basinger, jejíž nahé a milostné scény jsou v současné době legendární. Nemůžeme se tedy divit tomu, že se stala sex symbolem 80. let. Ještě před tímto snímkem se hrdě vystavovala jako Bond girl po boku Seana Conneryho.

trailer k filmu 9 a 1/5 týdne

Dokonce se nechala nafotit pro Playboy, čímž se stala jednou z prvních hereček, které si tímto způsobem zajistily slávu. Kim Basinger si pozornost fanoušků získala i hereckým talentem, za nějž byla oceněna Oskarem a Zlatým Globem.

Sharon Stone

Pamatujete si na slavnou bezkalhotkovou scénu z filmu Základní instinkt? Pomalé a velmi smyslné přehození jedné nožky přes druhou proslavilo Sharon Stone na celý zbytek jejího života. Paradoxem je, že se tato scéna nikdy neměla točit a americká herečka byla vlastně podvedena.

Legendární scéna z filmu Základní instinkt.

Později se dokonce soudila s režisérem filmu, protože Sharon nechtěla, aby byla tato scéna zveřejněna. Nakonec ustoupila a možná se díky tomu stala opěvovaným sex symbolem konce 20. století. Herečka se však proslavila i svým přátelským vystupováním a veřejným přiznáním k bisexualitě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak partnerce vybrat spodní prádlo? Jen trochu zapřemýšlejte a bude to dobrý!

Nejoblíbenější sexuální polohy: Zopakujte si postelový základ