4 seriály pro muže: udělejte si chlapskou chvilku

I pánové si chtějí jednou za čas užít volný večer bez přítomnosti svých drahých poloviček. A je povinností každé ženy, aby prosbě po svobodném večeru vyhověla. Zatímco někdo se uchýlí do nejbližší hospody s přáteli, jiný si pustí nějaký skvělý seriál, který bude plný napětí, akce i adrenalinu. Zkrátka taková pravá chlapská chvilka! 

seriály pro muže

Jelikož se však i díky koronavirové pandemii se seriály pro muže doslova přetrhl pytel, nabízí se otázka, jaký konkrétní stojí za zhlédnutí. Určitě nemáte zrovna hodiny volného času na to, abyste si pouze vybírali ten nejatraktivnější z nich. Nakonec bude lepší si vybrat z tohoto krátkého seznamu než z desítek doporučovaných tipů.  

Jak vyrobit vraha/Making a Murderer 

Jste milovníky seriálů nebo filmů, jež se točí kolem vrahů? Zároveň vás baví příběhy podle skutečné události, nad kterými musíte jen kroutit hlavou? I když jsou plné televize kriminálních seriálů, jeden přece jen stojí za zmínku. Jmenuje se “Jak vyrobit vraha” a na Netflixu sídlí už pár let. Možná jste si však doposud nepustili, proto to nyní napravte.  

Nemyslete si, že seriál “Jak vyrobit vraha” je nepovedeným kriminálním snímkem, který v polovině budete mít chuť vypnout. Jedná se o zfilmovaný podrobně rozkouskovaný případ, jenž ve Spojených státech amerických nepamatují. Není to seriál s tou nejlepší kamerou nebo střihy, je to pořád bráno jako jakýsi dokument, který s vašimi emocemi doslova zamává.  

Obecně se dnes řadí nejen k tomu nejlepšímu, ale také nejzajímavějšímu, co Netflix kdy vyprodukoval.  

Narcos 

Pokud bychom měli ještě nějakou chvíli zůstat u seriálů založených na skutečné události, mezi seriály pro muže patří i  Narcos. Jedná se o vynikající seriál, který získá na autentičnosti i díky snímkům nebo videím z vyšetřování, jež jednotlivé díly protkávají.  

A o čem že seriál je? No přece o nejznámějším narkobaronovi, kterého svět pamatuje – o Pablovi Escobarovi, o jeho vzestupu na vrchol, jeho dvěma dopadením, jeho bizarnímu úkrytu i milionech, které se nikdy nenašli, respektive na které se přichází dodnes.  

Seriál vás nejen, že malinko vzdělá, ale také ve vás pravděpodobně probudí touhu navštívit Kolumbii.  

Sexuální výchova/Sex Education 

Za velký seriálový hit lze jednoznačně označit “Sex Education” čili seriál “Sexuální výchova”. Ten, kdo se na série skvělých dílů podíval, ihned zatoužil vidět další. A i když je to spíše teenagerský seriál, téma sexu je blízké i starším mužům.  

Co pánové předně ocení, tak žádné natahování děje. Zkrátka se jde rovnou k věci, i proto možná tento seriál zvládnete během pár dní zkouknout. 

Crown/Koruna 

Závěrem poslední tip, který sice lze sledovat i s partnerkou, ale i pánové se na to rádi podívají. “Koruna” je jeden z nejdražších seriálů na Netflixu, zároveň je to také jeden z nejpoutavějších a opět založen na skutečných událostech.  

Pokud jste se někdy ptali na to, jak to opravdu chodí v královské rodině, seriál vám dává nahlédnout pod pokličku života britské šlechty. Vypráví se příběh Alžběty II., o jejím rychlém a poměrně brzkém nastoupení na trůn, o Dianě, která se stala asi tou nejsrdceryvnější součástí královské rodiny, kterou miloval celý svět. A aby toho nebylo málo, člověk se dostane do zákulisí královských komnat nebo do Westminsterského opatství, kam se člověku jen tak zkrátka nepodaří vstoupit. 

Co stojí rozhodně za pozornost, tak celková podoba herců se skutečnými postavami britské královské rodiny. Právě na tom si dali tvůrci jedinečného seriálu opravdu záležet. Chtěli, aby se každá jedna postava co nejvíce podobala skutečné předloze. A nad podobou některých se opravdu až zastavuje dech. 

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší seriály z minulosti, které miloval celý svět. Znáte je všechny?

Natáčení seriálu „Jak jsem potkala vašeho otce“ začne už letos