Sebevražda aneb proč nás Chester Bennington a Keith Flin dobrovolně opustili?

Byli slavní, měli spoustu peněz. Člověk by si řekl, že mají skvělý život, ale opak je často pravdou.

muž

Co se stalo v životě těchto známých osobností, když uvědomily, že jejich život už nemá smysl a napadlo je to ošklivé slovo – sebevražda?

Chester Bennington celé dospívání trpěl

Když v červenci 2017 obletěly celý svět zdrcující zprávy o sebevraždě zpěváka kapely Linkin Park, srdce fanoušků se na čas zastavila. Táta od rodiny, který žil plnohodnotným životem. „Co se sakra stalo?“ napadlo mnohé. Chester Bennington žil se svou překrásnou manželkou Talindou, s níž měl jedenáctiletého syna Tylera a šestiletá dvojčata Lilly a Lilu.

Z předchozího vztahu měl navíc syna Jamieho, kterému bylo v době smrti táty 21 let, a také adoptivního syna Isaiaha. Tomu bylo devatenáct. Rodina vycházela skvěle a často je bylo vidět na sociálních sítích, jak tráví společný čas. Nikdo by neřekl, že se slavnému zpěvákovi honí hlavou sebevražda, a také ji brzy spáchá.

Život s kapelou

I v rámci kapely stále pokračovali ve tvorbě nových písní. Měli před sebou další části úspěšného turné One More Light. Snad jen skalní fanoušci ale uznají, že když na YouTube zhlédnou záznam z koncertního zpracování jinak metalové a energické písně Crawling, neubrání se pocitu, že Chester bojoval s depresemi. Záznam písně je pod názvem Crawling (One More Light Live) – Linkin Park.

Jen několik týdnů nato našla policie jeho tělo bez známek života v jeho domě v L.A. Jeho dospívání bylo plné depresí a těžkých stavů. Byl to vyzáblý kluk, co nosil silné brýle, a spolužáci jej kvůli tomu šikanovali. Jeden starší kluk ho sexuálně zneužíval, a to dlouhých 6 let. „Byl jsem bit a nucen dělat věci, které jsem nechtěl. Zničilo mi to mou sebedůvěru,“ uvedl Chester v jednom z rozhovorů.

muž
Chesterova rodina netušila, že se chystá spáchat sebevraždu. (zdroj foto: mirror.co.uk)

Od smutku a bolesti byl jen krůček k drogám. Bral LSD, kouřil crack, dával si metamfetamin. Ze závislosti se dostal až po několika letech. Hudba pro něj byla jako terapie. Z depresí se však nikdy nedostal. Na odpoledne, kdy se zabil, měl další plány s kapelou a s rodinou. Zemřel ve věku 41 let.

Jeho žena Talinda několik dnů po jeho smrti zveřejnila tweet: „Můj další tweet je ten nejosobnější, co jsem kdy psala. Ukazuji vám to, abyste věděli, že deprese nemá ani tvář, ani náladu. Takto deprese vypadá 36 hodin před jeho smrtí. Tolik nás miloval, a my jeho,“ napsala Talinda a připojila video, jak doma hrají s dětmi hry. Po manželově smrti založila nadaci a podporuje projekty starající se o podporu lidí s depresí.

Keith Flin si namíchal smrtící koktejl a oběsil se

Zpěvák elektronické formace The Prodigy si v březnu 2019 vzal život, a to v pouhých 49 letech. Podle koronera se v jeho těle nacházelo velké množství cizích chemických látek – kokain, kodein, alkohol a léky proti bolesti. Zřejmě si tak před oběšením ještě namíchal smrtící koktejl.

Zprávu o jeho smrti na sociální síti pak potvrdil i Liam Howlett, který byl také u vzniku kapely v roce 1990. „Zprávy jsou pravdivé, nemohu uvěřit, že to říkám, ale náš brácha Keith si vzal během víkendu život. Jsem otřesený, ku**vsky rozzlobený, zmatený a mám zlomené srdce. Odpočívej v pokoji, brácho,“ uvedl v prohlášení.

Sebevražda z nešťastné lásky

Po čase vyplavalo na povrch, že za sebevraždou úspěšného umělce zřejmě vězí nešťastný vztah. S japonskou DJkou Mayumi Kai spolu byli dlouhá léta, několik i v manželském svazku. A právě Mayumi jej měla opustit. Krátce před svou smrtí jí ještě telefonoval, ať si to rozmyslí. Nerozmyslela.

sebevražda
Sebevražda Keitha Flina byla nejspíše zapříčiněna nešťastnou láskou. (zdroj foto: mirror.co.uk)

Před časem se také frontman skupiny nechal slyšet, že se do DJky zamiloval na první pohled. Vzpomínal na jejich seznámení: „Přišla do místnosti, kde jsem seděl, bavil jsem se s kamarády. Jakmile jsem ji uviděl, úplně jsem ztuhnul. Znáte ten pocit,“ řekl tenkrát. 

Na jeho pohřbu v kostele svaté Marie v anglickém Braintree v hrabství Essex se sešly stovky příznivců. Lafeta s jeho rakví tažená černými koňmi tak projížděla davy lidí. Pohřbu se zúčastnila i zdrcená odloučená manželka Mayumi. Proč zrovna sebevražda?

Dlouhodobé deprese a nešťastná láska – životní situace, které se nevyhýbají ani slavným hvězdám. Bohužel podle těchto dvou byla sebevražda asi jediným východiskem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

4 politické celebrity, které zemřely rukou vraha

Temná minulost celebrit. Co slavní nechtějí, abyste o nich věděli?