I v těch nejvypjatějších situacích můžete působit jako zkušený matador. Jak si dodat sebevědomí, když máte srdce v kalhotách

Zvláště od mužů se od nepaměti vyžaduje, aby působili sebevědomě. Toto stigma je všudypřítomné, a proto i v naší společnosti, pokud chcete uspět, musíte umět působit jako zkušený matador. Přinášíme pár tipů, jak to dokázat i v případě, že nemáte svůj den nebo nejste pro takové situace zrovna zrozeni.

Díky našim trikům vůbec nikdo neodhalí, že se zrovna cítíte menší než pohádkový Paleček. Přidejte si na sebevědomí.

Dobře se oblečte

Máte čas se na situaci doma trochu dopředu nachystat? V tom případě se na to pořádně připravte! Čeká vás nepříjemná konfrontace, firemní nesnáze nebo budete řešit nekomfortní situace v osobních vztazích? Vzpomeňte si na indiány a pomyslně se pomalujte válečnými barvami, které vám dodají sílu. V reálu se oblečte do co nejpohodlnějšího, ale zároveň reprezentativního oděvu. Dodá vám na vážnosti i v případě, že vás budou síly opouštět. Stylově a elegantně oblečený muž působí pokaždé sebejistě, aniž by promluvil. Samozřejmostí jsou dokonale vyčištěné boty, nezapomeňte.

Muž v obleku, který má sebevědomí

Dobře se obléknout je pro sebevědomí důležité. (Zdroj: freepik.com)

Posilte si sebevědomí oblečením

Když nahodíte oblek, nikdy neuděláte chybu. V případě, že se vám oblek zdá příliš, zvolte pouze bílou košili, plátěné kalhoty a blejzr. Dobře uděláte, když si do ruky vezmete business tašku a na ruku navléknete hodinky, které jste třeba už léta nepoužívali. Účes, parfém, a je to! Podívejte se do zrcadla! Určitě se vám vybaví písnička „Když se dívám na sebe, tak se musím pochválit.“ Pochvalte se, člověk v zrcadle skutečně působí velmi sebevědomě již na první pohled. První dojem je jen jeden, s tím se smiřte. Není tedy od věci se pořádně připravit.

Nenechte se vyvést z míry

Chvíle, na kterou se indiánský válečník dobře připravil – konfrontace – se nezadržitelně blíží. Slyšíte tlukot svého srdce a ruce a čelo máte orosené nepříjemným potem? Z kabely vytáhněte dokonale vyžehlený látkový kapesník, kterým se elegantně otřete. Zvolte pomalé a sebevědomé pohyby. Nervozita je na místě, je to lidské, nemáte se za co stydět. Jemný úsměv napoví vašemu „nepříteli“, že vás tělesné projevy naprosto nevyvedly z míry. Nyní jste mistrem situace. A navíc – za chvíli bude po všem, nebojte.

Sebevědomý muž v obleku

I nepříjemnou situace řešte s klidem. (Zdroj foto: freepik.com)

Dobrý den, dokonalá mluva sem!

Obzvláště v situacích, které nám nejsou příjemné, se nám nedaří mluvit srozumitelně. Opět si představte indiánského bojovníka a pomalu a zřetelně artikulujte a jasně vyjádřete vše, co máte na srdci. Huhňání „pod vousy“, zrychlená a nesrozumitelná mluva vám k ničemu nepomůžou. Když se přistihnete, že se váš hlas ztišil, nebo mluvíte příliš rychle, nic se neděje. Právě jste si uvědomil svou chybu a můžete s ní pracovat. Zpomalte, opět se zaměřte na hlasitý a srozumitelný projev, a jděte si za svým výsledkem. Nádech, výdech, je to lepší?

Uvolnění a odměna

Před tím, než budete konfrontován s jakoukoliv nepříjemnou situací mimo vaši komfortní zónu, je dobré si udělat co největší pohodu a radost. Již dopředu si vytyčte, čím se odměníte v případě, že danou situaci zvládnete, a následně svůj slib dodržte. Jdete na to? Ještě se ujistěte, že jste nevynechal svou oblíbenou ranní kávu nebo čaj, které vám dodají sílu a energii, a se vztyčenou hlavou se pojďte „prát“ o skvělý výsledek svého snažení. Už tím, že si nyní uvědomujete svou sílu a lidskost, máte úspěch zajištěn.

Uffff, zvládl jste to! Máte za sebou dokonale zvládnutý pracovní pohovor, prezentaci, nepříjemné řešení domácích otázek, nebo žádost o navýšení platu. Skvěle jste si vedl ve všech bodech „bojové“ strategie. Gratulujeme! A pokud se vám něco nepovedlo, je to jen proto, abyste se ze své malé chyby mohl poučit a příště vše zvládl ještě o třídu lépe.

Můžete se poplácat po ramenou a směle si říci: „Zvládl jsem to!“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Že na tuhle holku nemáte? Jak soupeřit o partnerku se inspirujte ve zvířecím světě

Hloupý člověk si je jistý, inteligentní pochybuje. Vlastní neobjektivita je problém současného světa! Kdy a proč děláme nesprávná rozhodnutí?