Jak se přenést přes tvrdý rozchod? Osvojte si několik tipů

Chlapi mají tendenci brát rozchody tvrdě. Naše utrpení jsme rozdělili na dlouhé, nudné a depresivní kapitoly. Neustále jsme posedlí tím, co se pokazilo, trávíme hodiny vyšetřováním všech emocionálních stavů a opakujeme si příběhy našich rozchodů. A sledujeme naše bývalé na sociálních médiích měsíce, ne-li déle. Co s tím?

rozchod

Zůstaňte zaneprázdněni

Tomáš (30): „Rozchod se svou přítelkyní byl před pár měsíci, a tak jsem se začal více soustředit na trénink a přestal jsem si kousat nehty. To je jen začátek, přemýšlím, že si během týdne vezmu nějaké lekce (možná společenské tance, vaření nebo něco takového) a vracím se ke starým koníčkům.

Vždy to bude těžké, ale nenechám se unášet rutinou! Musím prostě pořád něco dělat. A funguje to!“

Běžte ven

Začněte si v životě užívat trochu více zábavy. Znovu se spojte se starými přáteli. Možná se setkáte s novými lidmi. Udržujte si dobré návyky, ale připusťte nějaké selhání. Možná si dopřejte i nějaký ten úlet, abyste odvedl mysl od bývalé a připomněl si, že existují další lidé tam venku.

Znovu budujte svůj život

Být svobodný je příležitost najít někoho, s kým jste nikdy předtím nebyli. Není důvod sedět doma. Musíte začít dělat věci, které zlepšují váš životní styl. To znamená, že se nebudete opíjet svými přáteli ve špatném pokusu zapomenout na minulost. To je dočasné – ale vy potřebujete trvalé řešení.

Co byste tedy měli dělat?

  • Běžte do posilky.
  • Najděte si nového koníčka.
  • Přečtěte si dobrou knihu.
  • Objevte novou vášeň.
  • Cestujte a zažijte svět tak, jak chcete.
  • Spojte se a mluvte s přáteli.
  • Nakupte si nové oblečení, prozkoumejte svůj smysl pro módu.

Nezáleží na tom, co děláte… Nezapomeňte, že je to VŠECHNO o vás.

Dejte tomu čas a napište dopis

Bez ohledu na to, co uděláte, abyste se přes rozchod dostali, pokud si nedáte čas na smutek a vztek, nebudete se pohybovat kupředu. Vyžaduje to trpělivost a bez ohledu na to, jak netolerovatelné nebo frustrující se čekání může zdát, je to skutečný klíč k tomu, jak na všechno alespoň trochu zapomenout.

Možná vás začne zajímat, co teď budete dělat s tím vším volným časem. Když jste byli ve vztahu, vždy byste našli věci, které byste měli dělat, samozřejmě s ní. Ale teď, když jste nezadaní, se vaše životní návyky změnily a každodenní rutina, která vypadala tak dobře známá, byla nyní porušena.

Kromě výše zmíněných tipů na aktivity si musíte sednout a začít psát dopis. Může to být dokonce i e-mail. Zapište si vše, co jste se ze vztahu naučili, a co jste získali.

Věnujte chvíli pochopení toho, jak jste vyrostli jako lepší člověk, a omluvte se jí za to, co si myslíte, že jste udělali špatně. Vysvětlete jí, že i když vztah měl pozitivní momenty, nemělo to tak být.

Jakmile dopis dokončíte, neposílejte ho. Použijte jej jako expresivní nástroj, který vám pomůže poučit se z vašich minulých vztahů, abyste získali jasnou vizi lekcí, které jste se naučili.

Tím, že si necháte zdokumentovat své pocity, můžete začít otevírat myšlenku, že vás nadšení z randění znovu nadchne. Pozitivní povaha a vyhlídky, které jste kdysi měli, se náhle vrátí zpět do vašeho života.

Další rady, jak překonat rozchod

Jak dlouho trvá rozchod? Každý je jiný. Zaměřte se alespoň na jeden měsíc na to, abyste pro sebe dělali dobré a pozitivní věci. Je to dlouhý proces, ale pokud děláte věci, které vás opravdu baví, pak mi věřte, tentokrát půjde mnohem rychleji, než si myslíte.

Kdy byste měl začít nový vztah? Nikdo nemůže s jistotou říci, ale víme, co rozhodně nedělat. Nepokoušejte se okamžitě naskočit do nového vztahu a doufat, že díky němu zapomenete na svou ex. Léčení trvá nějakou dobu, a pokud ignorujete své emoce a pevně nerozumíte svým minulým úspěchům a neúspěchům, znovu selžete.

Nejprve si ale rozhodně dejte čas na truchlení, s tím jde rozchod ruku v ruce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Chcete ji dostat zpátky, nebo jí rovnou zničit život? Ne každý rozchod je definitivní, ale tohle raději nezkoušejte!

Rozchodový manuál. Jak se rozejít v klidu a neudělat zbytečné chyby? Zkuste rady odborníků