Luxusní auto? Rolls-Royce Boat Tail v barvě, která ani nemá jméno

Rolls-Royce, luxus a elegance na čtyřech kolech. Tato britská značka je exkluzivní především v tom, že přizpůsobuje téměř jakýkoliv aspekt motorového vozidla podle přání jeho majitele. Bylo tedy jen otázkou času, kdy RR posune hranici a vytvoří pojízdné umělecké dílo Rolls-Royce Boat Tail.

boat tail

Zakázkové oddělení Rolls-Royce bere každý nový projekt nejen jako výzvu, ale také jako uměleckou interpretaci příběhu majitele, a především odraz jeho charakteru. V minulosti byl již jeden Boat Tail postaven, ale věřte, že nový s sebou nese zcela jinou formu originality, kterou je jeho barva.

Vůz nebo pojízdná jachta?

Vítr ve vlasech, horké slunce a naprostá svoboda. Tento dechberoucí vůz by měl v majiteli vyvolat stejný pocit, jako když se plaví oceánem na své luxusní jachtě. Jízda na konferenci či jinou pracovní schůzku bude ihned o něco příjemnější zážitek. Spodní část vozu je důmyslně podbarvena tmavým lakem, který se opticky „ztrácí“. A tento efekt způsobuje, že tvar karoserie připomíná přepychový člun či jachtu.

Nejkomplexnější barva v historii automobilismu

Nejen celý model auta, ale také jeho barva je jedinečná, a to tím, že zatím nemá jméno. Víme však, že inspirací pro její vznik byly plody moře, konkrétně lastury a jejich perleť. Majitel, který se pyšní tímto vozem je ponechán v anonymitě, avšak přece jen se ví to, že on i jeho rodina má velmi blízko k moři, především ke sklizni a chovu perel. To je jeden z důvodů, proč se v nejkomplexnější barevné kombinaci v historii automobilismu prolínají odstíny jako světle růžová, bronzová, růžově zlatá, zlatá nebo „koňaková“.

Podívejte se zblízka, jak takový Rolls-Royce Boat Tail vypadá.

Majitel údajně designérům dokonce poskytl čtyři vzorové mušle s perlami pro realistickou inspiraci. Lak samotné karoserie obsahuje barvy jako ústřicová a světle růžová, do které byly přimíchány ještě bílé a bronzové krystalky. Díky této kombinaci vznikne perleťový efekt, který v určitém úhlu pohledu a intenzitě slunečního svitu vytváří barevné přechody.

Barvou to nekončí

Precizně opracované panely karoserie jsou tvořeny z obrovských hliníkových plátů, které byly vytvořeny na základě inspirace závodních jachet z počátku 20. století. Mřížka chladiče, vyhotovena z masivního hliníkového bloku, doplňuje perfektním způsobem celou perleťovou barvu vozu a na jejím konci nalezneme ikonickou sošku Spirit of Ecstasy v růžovém zlatě.

Dominantním prvkem zádi jsou dvě víka, která po otevření připomínají motýlí křídla. Unikátním detailem je jejich povrch, jenž je vytvořen z královského ořechu, který reflektuje palubu lodi a během let dozrává a vytváří si unikátní přirozenou patinu s koňakovým nádechem. Jde opět o prvek, který majitel vozu Boat Tail vybral sám.

Reprezentace preciznosti výroby, luxusních materiálů a individualizace

Vnitřek vozu je v dokonalém souladu s exteriérem. Charakteristický je pečlivý výběr kůží sladěných s ořechovým středovým tunelem a detaily z růžového zlata. Kůže má místy perleťový povrch.

Není to jen auto, je to umělecké dílo.

Největším klenotem palubní desky jsou hodiny, které si majitel vybral ze své soukromé sbírky pro osobitější a decentní design. Rolls-Royce Boat Tail je úchvatným uměleckým dílem, který si jeho vlastník zařadí do své sbírky klasických automobilů.

A cena takové luxusní hračky? Více než 600 milionů korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rolls-Royce: příběh vozidel, jež jsou synonymem luxusu

Jak vypadá dno automobilky Rolls-Royce? Nad současnými zisky se zaplakalo!