Rok 2014 na Googlu: Co se nejvíc stahovalo?

Strejda Google se společně s tetou Wikipedií už napevno stali součástí internetové rodiny každého z nás. A vždy na konci roku nás informuje, jaké příbuzenstvo si vedlo nejlépe.

Jestliže naši předkové stahovali tak akorát kalhoty, tak v současné době stahujeme celou řadu věcí – a to jak pro zábavu, tak i pro poučení. Co bylo nejžádanější z velké Google rodiny v právě končícím roce 2014?

Nejstahovanější hra

V androidím obchodě Google Play byla letos nejstahovanější hrou Candy Crush Saga. Jde o sladké dobrodružství Tiffi and Mr. Toffee v cukrátkovém království. Druhé místo ukořistila Don’t Tap The White Tile, návyková hra, ve které je základem nedotýkat se žádné bílé dlaždice. Bronz patří gamesce Farm Heroes Saga, v níž si užijí zábavu i ti, které normálně nebaví rýpat se v hlíně na záhoně. Čtvrtý flek udržela klasika Subway Surfers a páté místo má bojůvka Clash Of Clans.

Nejstahovanější filmy a televizní pořady

Nejvíc lidí se v roce 2014 chtělo podívat na animovanou pohádku Frozen, v českých luzích a hájích uváděnou též pod názvem Ledové království. Z televizních pořadů pro sebe urval vítězství americký postapokalyptický seriál The Walking Dead (Živí mrtví). Nejvyhledávanějším hercem na Google Play byl letos – bohužel i díky své smrti – Robin Williams.

Nejstahovanější muzika

V kategorii album získal druhé letošní vítězství snímek Frozen, tentokrát jeho hudební soundtrackové provedení. Nejstahovanější skladbu roku má ve svém repertoáru zpěvačka Katy Perry a jde o song Dark Horse.

Nejstahovanější kniha

Tahle kategorie je v Česku trochu v ústraní, protože Google Play chrlí knižní tituly pochopitelně hlavně v angličtině. Nejstahovanějším e-bookem je The Fault In Our Stars (Hvězdy nám nepřály) amerického spisovatele Johna Greena.

Nejstahovanější aplikace

Google Play je tak obrovská škála aplikací, že je nutné je mít pro orientaci a přehlednost rozdělené do kategorií. A i v nich Google zveřejnil tu nej. Mezi vzdělávacími appkami vyhrálo Duolingo, sociálním stále kraluje Facebook, zábavu opanoval Netflix, hudba patří Pandoře, sportovní aplikacím vládne NFL Mobile, fotoaplikace mají vítěze ve Flipagramu a cestovatelským aplikacím už delší dobu vévodí TripAdvisor.

Autor: Petr Lízal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Benchmarky: 4 nejlepší appky k otestování vašeho Androida

5 sociálních sítí, kde už to nežije