Rodičovská láska s ručením omezeným a výchova na tygří způsob. Tohle nenapodobujte

Péče o vlastní potomstvo je časově poměrně náročné hobby. Výhody toho, že si poblíž těla držíte a živíte potenciální dárce čerstvých orgánů, tu fušku ne vždy úplně vynahradí. Ne každý na to má, a tak raději rezignuje. Jiní zase pečují až moc…

rodič

Třeba když vám v rámci ne-výchovy přicvakne na krk vaše čtyřleté dítě zámek od kola. Jen tak, pro zábavu. Samozřejmě s kombinací, kterou neznáte. To pak musíte volat nejdřív sanitku, ta policii a ti nakonec hasiče. Cennou lekci o rodičovství, vychýleném do extrémů, tím teprve začínáme. Narazíme totiž i na ratolesti, které jsou schopné zavolat na rodiče policii, a obvinit je z nelegální dětské práce. Chtěli po něm, aby si uklidil.

https://www.youtube.com/watch?v=zLql8SoZw5k&t=42s

Teror na dětech

V opačném taktu tu máme případ až příliš vychovávající matky, která usilovala o to, aby její dcera vyrostla co nejvíc. Každý centimetr ji měl přiblížit kariéře modelky. Těžko říct, jestli o to třináctiletá slečna stála, ale její matka asi dost. Proto ji nutila skákat přes švihadlo. Na 3000 skoků každý den. Dá se říct, že jestli se bude někde dělat přehlídka na invalidním vozíku, bude horkým favoritem.

Co zvyšuje sledovanost na TikToku? Malé roztomilé děti. A kdy jsou děti nejroztomilejší? Když se neobratně snaží chovat a vypadat dospěle. S tímhle jednoduchým receptem extrémní exploatace to rozjela jakási pseudohvězdička Shamekia Morris a nechala svého synátora vybavit dočasným tetováním. Je mu jeden rok. A jestli někdy mámu strčí do suterénu v důchoďáku, nebude nám to vadit.

Tygří rodiče

Říká se tomu tiger-parenting a v šílené Číně je to dost populární model výchovy. Drsně se tím vychovávají budoucí „silní tygři“. Story? Klučina nemá dopsané úkoly, kouká na bednu. Takže mu rodiče nadělí – více televize. Ve dvě v noci už byl dost mimo, ale spát ho nenechali před pátou ranní. Tygři!

Asie je novou zemí neomezených možností. Na zlobivé děti si tu můžete najmout zlého strýčka. Chlapíka, který je až nepřiměřeně (podle toho, kolik zaplatíte) vyděsí. Pořád je to ale lepší než tygří metoda, kterou aplikovali rodiče na své dceři v Shendongu. Vysadili ji na pustém ostrově, aby se naučila soběstačnosti. Kdyby ji nezachránili rybáři, je už asi soběstačná navěky.  

A další tygrovina? Klučina kašlal na školu, sebe-vzdělávání totiž není nic pro něj. Bude dělat kariéru jako počítačový profi-hráč. Rodiče mu nechtěli naplno říct, že jako poďobaný nerd u monitoru to nejspíš daleko nedotáhne. A tak zničili jeho sebevědomí tím, že mu na tajňačku najali za protihráče právě jednoho takového ligového profíka, který ho naprosto zdrtil.

Velkou podivností zavání i předloňský příběh z Michiganu. Dvaačtyřicetiletá matka nemohla dost dobře vystát svou pubertální dceru, ani jejího přítele. A tak upouštěla páru tím, že ji dva roky – z fejkového profilu – systematicky ničila. Prostě kyberšikana se vším všudy, tucet buzerujících zpráv denně, celkem 350 stránek textu s urážkami. Přišlo se na to, a máma teď má asi dost co vysvětlovat…

I tátové se snaží…

Body za snahu ale připisujeme ekvádorskému taťuldovi jménem René Salinas Ramos. Co udělal? Nechal si změnit pohlaví na ženu. Tedy – bez skalpelu, jen papírově. Proč? Po rozvodu usiloval o svěření dětí do péče, a tamní sociálka dost jednoznačně nechává děti s matkami. Podle všeho to zabralo.

Japonci jdou dál a na tamním veletrhu představili elegantní sadu pánských koziček. Japonští otci tak mají možnost kojit sunarem. Což je super fajn. Zvlášť v zemi, kde je jedním z nejpopulárnějších rodičovských produktů kartonová deska s potiskem fotky mámy. To aby kojenci měli pocit, že je někdo pořád s nimi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ve vězení Penny Lane se CIA snaží převychovávat teroristy. Proč tahle snaha tragicky selhává? Zjišťovali jsme fakta!

Bít či nebít? Dokážeme vychovávat děti bez pohlavků nebo nářezu?