Erik (36): Všichni se mi smáli, že mě přítelkyně podvádí. Já jim nevěřil a vzal si ji. Teď toho hořce lituji a platím

Byl jsem přesvědčený, že mi mou krásnou mladou přítelkyni kamarádi závidí. Proto na ní hledali chyby, a dokonce se mi smáli, že mi nasazuje parohy. Já ji však miloval a nechtěl jsem takovým pomluvám věřit.

podvádí

Proč taky, všechno doma báječně klapalo a chystali jsme veselku. Chtěl jsem s ní být navždy, ale můj příběh šťastný konec bohužel neměl. Nakonec jsem musel kamarádům dát za pravdu, viděli od začátku to, co já jsem vidět prostě nechtěl, a sice, že mě podvádí.

Vždyť ti zahýbá, copak to nevidíš

Pět let jsem pracoval v Německu, kde jsem si vydělával hezké peníze, domů se mi vracet nechtělo, ale moje maminka onemocněla a potřebovala pomoci s mladší sestrou. Vrátil jsem se tedy a začal žít zase v rodném domě, začal jsem potkávat staré kamarády a žil jsem tak jako dřív. Jednou na koncertě, kam jsme s přáteli vyrazili, jsem potkal nádhernou mladou dívku, do které jsem se zamiloval okamžitě na první pohled.

Nevěřil jsem tomu, že by si mě také mohla všimnout, ale podařilo se mi s ní dát do řeči a později jsme si několikrát vyšli na rande a všechno se dobře vyvíjelo. Byla opravdu moc krásná, uměla mluvit s lidmi, s muži koketovala přirozeně a mně došlo, že mám velké štěstí. To kamarádi mi ale od začátku říkali, ať se držím při zemi, že tak krásná holka s jiskrou v oku může mít každého a že jistě letí hlavně na peníze, které mi nechyběly.

Od samého začátku se tak přátelé do mé dívky naváželi, což mi samozřejmě nebylo příjemné. Po pár měsících už jsem slýchal, že mě podvádí s tím a tím, že ji viděli tam v baru a na diskotéce, že se chovala, jako by mě ani neměla. Já se o ni staral, pomáhal jí s nájmem, aby mohla studovat, kupoval jsem jí dárky, bral ji na výlety, zkrátka jsem si ji hýčkal, tak moc jsem se zamiloval.

To ale úplně jinýma očima viděli právě kamarádi. Pořád mi vtloukali do hlavy, že mě jen využívá a podvádí, že já to nevidím, protože jsem zaslepený. Nějakou dobu jsem už za přáteli ani nechodil, kdo by tohle chtěl poslouchat.

Vezmeme se a budeme mít rodinu

Abychom měli kde spolu žít, vzal jsem si hypotéku a koupil byt, tam jsme společně bydleli. Ona sama neměla nic, do práce nechodila, protože studovala, a já jsem chtěl, aby se plně soustředila právě na studium a ničím se nerozptylovala. Začali jsme přirozeně plánovat rodinu a také svatbu. Když jsem přišel za kamarády, pozvat je na naši svatbu, dodnes mám před očima jejich výraz.

Nikdo nechtěl věřit tomu, že jsem tak naivní. Už mi ale nic neříkali, věděl jsem však, že se mi stále smějí, jak moc jsem hloupý. Nakonec mě varovala i moje maminka, tu jedinou jsem byl ochotný poslouchat, ale ani to nepomohlo. Já jsem se chtěl usadit a věřil jsem, že jsem si vybral správně. Pořád jsem si myslel, že mi ji prostě jen závidí, věřil jsem, že by mě nikdy nepodvedla a nepodvádí.

Rodinné štěstí netrvalo dlouho

Krátce po svatbě jsme čekali rodinu. Kája přerušila školu, aby se mohla věnovat dceři a měla na to všechno čas, já jsem si našel nové zaměstnání, začal jsem jezdit zase do zahraničí a domů jsem jezdil vždy jen na pár dní, aby byly peníze. Chtěl jsem pro své holky všechno, vlastně nám to tak i vyhovovalo, první měsíce po narození dcery byly ty nejkrásnější, ale pohádka neměla dlouhého trvání.

Příběh jako ze špatného filmu se naplnil. Když jsem se vracel domů z práce o jeden den dřív, nestačil jsem se po příjezdu divit. Dcera spala v postýlce ve svém pokojíčku a v ložnici měla moje žena milence. Přistihl jsem je přímo u toho a v tu chvíli se mi sesypal celý svět. Vzal jsem malou a odjel s ní okamžitě k mámě.

Pár dní jsem trucoval, a když jsem se vrátil domů, byl jsem v šoku. Všude nepořádek, lahve od alkoholu a moje žena mi s klidným hlasem oznámila, že jsem k ničemu a chce okamžitý rozvod. Ani se nesnažila něco zachránit, nějak to urovnat.

Platím a dceru skoro nevidím

Všechno tedy šlo k právníkům a k soudu, kvůli mému zaměstnání jsem střídavou péči nedostal a dceru nemohu mít zatím ani ve své péči, protože je příliš malá. Platím nemalé alimenty, výživné i na svou ženu a dceru vidím jen pár hodin týdně. Přišel jsem o všechno a to soud ještě neskončil.

Vrátil jsem se k mámě a musel jsem dát zpětně za pravdu všem, kdo mě varovali. Snažím se ze všech sil bojovat, ale vnitřně jsem zlomený. Lituji toho, že jsem oči neotevřel dříve, i když toho, že mám nádhernou dceru nelituji.

Došlo mi, že si moje žena díky mě jen zajistila moc hezký život bez práce a mě vlastně nikdy nemilovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podvádí vás partner? Uznávaná socioložka tvrdí, že to může vašemu vztahu velmi pomoci!

Ups, stalo se, byli jste nevěrní. Dá se nevěra nějak zamaskovat?