Renault se rozešel s Attilou Véghem kvůli politice, zápasník zveřejnil korespondenci

MMA bojovník Attila Végh kritizuje rozhodnutí automobilové společnosti Renault ukončit s ním spolupráci kvůli jeho politickému postoji jako návrat k totalitním praktikám. Naproti tomu, předchozí tvář značky oceňuje postoj firmy k dodržování apolitického kurzu a přístupu, což ukazuje na rozdílné pohledy na korporátní etiku a svobodu slova ve veřejném prostoru.

attila

Konec spolupráce mezi Renaultem a Attilou Véghem

Automobilová společnost Renault se rozhodla ukončit partnerství se slovenským MMA bojovníkem Attilou Véghem. Rozhodnutí přišlo po Véghově veřejné podpoře prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, což vyvolalo kontroverzi. Végh, cítíc potřebu sdílet svou zkušenost s fanoušky, zveřejnil na sociálních sítích emailovou komunikaci mezi svým manažerem a zástupci Renaultu. V doprovodném komentáři vyjádřil pocit, že tímto krokem se do slovenské společnosti vrací principy komunismu, a poukázal na to, že je tímto způsobem „trestán“ za vyjádření svého osobního politického názoru.

Reakce na ukončení sponzorské smlouvy

Oficiální stanovisko Renaultu k tomuto případu jasně udává, že od svých ambasadorů očekává politickou neangažovanost, v souladu s interními pravidly firmy. Tyto směrnice striktně zakazují jakékoli veřejné projevy politických názorů ambasadorů značky. Komentář k situaci přidal i Exploited, bývalý ambasador Renaultu, který vyjádřil podporu rozhodnutí automobilky. Podle něj je důležité, že se Renault dokázal postavit za své hodnoty a ukončit spolupráci, což ukazuje na jeho pevný postoj k vlastním principům a směrnicím.

Attilou
zdroj: Instagram @veghattila

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Peter Pellegrini vyhrává slovenské prezidentské volby