U pyramid byl všude písek! Ty nejhloupější recenze ze světoznámých destinací

Cestovní ruch je pro řadu zemí významným zdrojem příjmů do státní kasy. Čím víc se na nějaký jejich přírodní nebo stavební div historie přijede podívat turistů, tím víc bude peněz! Jenže je taky větší šance, že s nimi přijedou i blbci.

recenze

Začneme v amerických národních parcích, kde je jedna recenze lepší než druhá. Jednu až půlku hvězdičky si tu od výletníků vysloužil například národní park Sequoia. Proč? Jsou tu brouci, kteří vás mohou poštípat v obličeji! V Yosemite je spousta šedivých šutrů a stromy tu blokují výhled do krajiny. Velký Kaňon je jen velmi velkou a zaprášenou dírou v zemi.

Parky stojí za starou belu

Národní park Isle Royale má mizerné pokrytí telefonním signálem a wi-fi tam nestojí za nic (to je mimochodem hodně častá recenze). Údolí smrti je nejošklivější místo na zemi, v Grand Teton jsou k vidění jen stromy a jezero, ale jinak tam není co dělat, v ledovcovém parku Glacier je trochu moc zima a když přijde na gejzíry a zřídla v Yellowstone, uvedl jeden z návštěvníků negativní recenzi, že úspornější na čas i peníze by bylo uvařit si trochu vody doma.

yellowstone
Uvařit si trochu vody doma by bylo jednodušší. (foto: depositphotos)

Sedm divů nudy

Můžete si pochopitelně myslet, že za tím stojí to, že tihle hodnotící výletníci byli Američané. Ale podobně „pravdivá“ hodnocení se vztahují i k řadě dalších destinací světa, a psali je i Evropané. Sadu tak schytala Velká čínská zeď, za to, že se k ní jelo 1,5 hodiny autem, a že kolem ní byla mlha. Navíc je zbytečně moc dlouhá. Proč ji tu vůbec stavěli, kolem není žádné město?

U do skal tesaných chrámů v Petře byl největší problém suvenýr od prodejce, který se hned rozbil. Pyramidy v Gíze? Jasně – všude kolem je písek, dáme za to pohřebišti faraónů nula bodů. Anebo jen jeden, protože jejich velbloudi smrdí. A co třeba vadilo turistům na Machu Picchu? Minimum restaurací, komáři a nahoře jen hromada šutrů. To vážně naštve. Kamenů, navíc příšerně starých a špinavých, je plné i Stonehenge. Neměl by to už někdo konečně postavit?

Francouzům nejde rozumět

Římské Koloseum? Podle recenze prý patetický způsob jak vydělat peníze na nedostavěném baráku. Co je největším problémem největší sochy Ježíše Krista Vykupitele, který rozpíná své paže nad Riem? Lidi, pořídit si tu dobré selfíčko je vážně peklo, píšou nespokojenci a dávají nízké hodnocení. Big Ben jsou jen velké hodiny na věži a Eiffelova věž je jen kusem rezavého železa. To jen pro případ, že byste to náhodou nevěděli.

hodiny
Big Ben jsou velké hodiny, kdybyste to nevěděli. (foto: depositphotos)

Obecně si ale dávejte ve Francii pozor na Francouze. Pořád mluví francouzsky, což je od nich dost nevychované. Podobné stížnosti pak plynou i na nesrozumitelnou angličtinu Skotů, což je důvod nasolit nízké hodnocení všem skotských ledovcovým jezerům i Edinburghu.

Špatný signál, špinavé toalety!

Dobře to nedopadlo ani s pustým Islandem: dvě hodiny chůze liduprázdnou krajinou, a ani jedna toaleta. Na hoře Fidži toalety byly, ale špinavé. A to je důvod dát jednomu z nejkrásnějších vulkánů světa nulu. Zklamání na tvářích turistů vyčarovaly i Pompeje. Vůbec nevypadaly jako ve filmu, spíš jako kdyby to tam celé zničila sopka. Pařížské katakomby? Bacha na to, recenze praví, že je tam trochu moc lebek a koster!

Voda u pláží v Honolulu je čistá, ale na plážích toho písku bylo vážně moc! Tádž Mahal? Výhledy nic moc, všude kolem spousta lidí. Na obrázku to vypadalo líp. K pyramidě v Chichén Itzá nemá ani cenu jezdit. Víte proč? Nemají tam ve stancích pivo! A teď – když už z negativních recenzí všechno víte – vás ani nemusí mrzet, kdybychom měli kvůli další karanténě a uzavřeným hranicím zůstat doma.

památky
Na fotce ten Tádž Mahal vypadal líp. (foto: depositphotos)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Projekt satirika ukazuje, jak se lidé fotí u památky obětí holokaustu v Berlíně (12 fotek)

Nejzajímavější památky Číny. Obdivujte je!