Horská krajina na Slovensku láká k celodenním výletům i krátkým procházkám

Nízké Tatry a region Liptov patří na Slovensku mezi nejoblíbenější místa, kam můžete s rodinou nebo přáteli vyrazit. Liptovská příroda má své nádherné kouzlo. Dovolenou si zde užijí skupiny přátel, stejně jako rodiny s malými dětmi. Musíte si samozřejmě vybrat jedinečné místo na ubytování i výlety. A právě na výlety zde máte obrovský výběr.

Slovensko Tatry

Horská krajina regionu Liptov potěší každého, kdo miluje pěší turistiku. Velkou výhodou je, že odtud můžete vyrazit na několik světových stran. Všude si užijete jedinečné výlety bez ohledu na to, jakou náročnost, terén nebo délku procházky preferujete. Dnes se podíváme na některé turistické trasy v oblasti:

  • Nízké Tatry,
  • Západní Tatry,
  • Chočské vrchy.

Nízké Tatry

Oblast Jasná nabízí mnoho možností pro turistické túry. Na ubytování je nejlepší hotel Chopok, ze kterého to budete mít všude jen kousek. Vydat se můžete na náročnější výšlap na samotný Chopok. Okouzlí vás ale jistě také Demänovská dolina, kde můžete následovat naučnou stezku. Celodenní túru můžete absolvovat na Sinú a Bôr, ale musíte počítat s velkým převýšením.

Západní Tatry

Silný vrch slibuje pohodový výlet přes skalní město, který má asi 9 km. Vezměte si s sebou vzít dámské i pánské mikiny, aby vám v horách bylo vždy teplo. Počasí totiž může být nestálé. Pro trochu delší výlet zvolte Roháčská plesa. Okruh má asi 14 km. A pro milovníky hor bude ideální také Bystrá, která je nejvyšším vrcholem Západních Tater.

Chočské vrchy

Jak napovídá jejich název, můžete se těšit na vysoké kopce. Baranec zo Žiarskej Doliny je oblíbeným cílem, ale musíte počítat s náročným terénem. Méně náročná bude túra Na Plačlivé, která by měla zabrat něco přes 5 hodin. Pro sledování noční přírody na Slovensku bude nejlepší termovize Pard. A celodenní výlet s vysokým převýšením si můžete dát z ústí Jaloveckej doliny přes Salatín zpět na počáteční bod výpravy.