Rakousko jako celoroční lákadlo. Proč tomu tak je? 

Rakousko, jedna z nejoblíbenějších evropských destinací, láká turisty po celý rok a nabízí místa, která lze navštívit jak v létě, tak v zimě. Návštěvníky nejvíce přitahuje malebnost alpských provincií, ale i nádherná města, jako je historické hlavní město Vídeň a Salzburg, rodiště Wolfganga Amadea Mozarta.

Rakousko

Na rozdíl od mnoha jiných evropských destinací, které trpí škodlivými důsledky nadměrného turismu, Rakousko zůstává skutečně autentickým místem, kde se stále naladíte na jeho atmosféru. Budete si zde připadat, jako byste se ocitli daleko od všech problémů, které máte doma.

A jelikož zejména Češi mají tendenci v létě navštěvovat nejrůznější pohádkové hrady a zámky, pak Rakousko budou doslova hltat. Jen si tedy připravit itinerář!

Vídeň není jen o sachru

Vídeň sama o sobě je skvělým důvodem k návštěvě Rakouska a nadchne vás na každém rohu. Lidé sem jezdí hlavně v době Vánoc, ale i v létě a na podzim má co nabídnout. A nemyslíme tím jen čokoládový dort sachr, který se vám v horkých letních dnech spíše roztopí na talíři dříve, než si na něm stihnete pochutnat.

Habsburská tradice s honosnými sídly z ní navíc činí jedno z nejkrásnějších měst Evropy. V neposlední řadě hlavní město oplývá výjimečnými barokními a secesními stavbami, které každého návštěvníka nenechají bez povšimnutí. Vezměte si proto s sebou foťák nebo nabijte telefon!

Dechberoucí scenérie

Na historii bude spíš vaše partnerka, ale dalším důvodem, proč navštívit Rakousko, jsou jeho přírodní krásy. Zasněžené vrcholky rakouských Alp každoročně přilákají stovky milovníků lyžování a zimních sportů. Také byste si neměli nechat ujít region Salzkammergut s jeho úžasnými křišťálově modrými jezery, jež navštívíte zase v létě. Dalšími přírodními krásami, které vás ohromí, jsou například vodopády Krimmler, jezera, hory, jeskyně a zelené kopce.

rakousko
Ani v zimě to nevypadá špatně, co říkáte?

Skvělá hudební scéna

Rakousko je považováno za srdce evropské hudební scény a Salzburg je jedním z nejlepších příkladů. Zde se vše točí kolem života a hudby Mozarta, jednoho z největších skladatelů klasické hudby všech dob. Koncertní kultura je stále rozšířená po celé zemi. Můžete si prohlédnout soubor koncertních síní a navštívit mnoho bezplatných koncertů napříč hlavními městy, jako je Vídeň a Salzburg.

A abyste tu atmosféru nasávali opravdu všemi svými smysly, nezapomeňte si Mozarta pustit také do sluchátek. To bude ucelenější zážitek, nemyslíte?

sachr
Samozřejmě bez ochutnání sachru to nepůjde. (foto: unsplash/Legi (Luke) Wang)

Ohromující architektura

Pokud rádi poznáváte architektonické památky, pak je pro vás Rakousko vysněnou destinací. Od impozantních památek až po všednější budovy, jako jsou byty nebo obchody, budete obklopeni ohromujícími zázraky, které stojí za to vidět. Opět je dobré mít po ruce nabitý fotoaparát, se kterým alespoň částečně zachytíte ony architektonické skvosty.

Ideální destinace po celý rok

Rakousko disponuje tím, že bez ohledu na roční období má svým návštěvníkům vždy co nabídnout. Od adrenalinových lyžařských výletů a ohromujících vánočních trhů, až po letní túry po březích průzračných jezer. Čili pokud stále ještě přemýšlíte nad tím, co dělat během volného víkendu, Rakousko je jasným špendlíkem zapíchnutým do mapy budoucích cest.

Vídeň
Vídeň má po architektonické stránce rozhodně co nabídnout. (foto: pexels/Jorge Urosa)

Čistotná a ekologická země

Na rozdíl od jiných oblíbených cestovních destinací, které trpí špinavými ulicemi a společenskými prostory, je Rakousko jedním z nejčistších míst na světě. Ať už se vydáte kamkoli, při procházce městy nebo jinými přírodními oblastmi na zemi téměř neuvidíte žádné odpadky. A vaše ekologická duše zaplesá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Úžasná a atraktivní letní dovolená v Alpách

Jaké jsou ty nejlepší aplikace pro cestování? S těmito se určitě neztratíte