První setkání s partnerčinými rodiči. Jak ho zvládnout?

Už nějakou dobu chodíte se svou přítelkyní a cítíte, že je nejvyšší čas se trochu posunout dál. A tím dalším krokem by měla být návštěva jejích rodičů. Ale počkejte, až to navrhne ona, abyste nevypadal příliš dychtivě a ona si myslela, že vás má v hrsti! Setkání s rodinou je neuvěřitelně důležitým krokem ve vztahu – k němuž byste měli přistupovat velmi opatrně. Pokud se brzy setkáte s rodiči své partnerky, zde je několik tipů.

první setkání s rodiči

První setkání s rodiči s sebou nese dárek

První setkání s rodiči obnáší dárek. Musí to být pěkný porcelán, nová sada venkovního nábytku, dostihový kůň nebo Ferrari? Rozhodně ne. Ale když přijdete k někomu domů, nechcete přijít s prázdnýma rukama. Přineste láhev vína nebo pěknou kytici květin.

Pokud víte o rodině něco konkrétního (maminka sbírá svíčky nebo táta miluje BBQ omáčku), přineste rodičům své partnerky něco jedinečného, co mají rádi. Dárek ukazuje, že vám na tom záleží, že jste vděční, že jste byli pozváni do jejich domova, a první schůzce jste věnovali úsilí.

Oblečte se slušně

První setkání s rodiči není tou nejlepší příležitostí si obléknout džínové šortky a nazouváky. Ale když se setkáte se svou potenciální budoucí tchýní a tchánem, musíte se opravdu vhodně obléknout. První dojem je totiž nejdůležitější.

Takže když se máte setkat s rodiči své partnerky, oblékněte se, jako by to měl být pracovní pohovor. Nemusíte si zrovna oblékat plesový oblek a kravatu, ale slušná košile nikdy není od věci.

Zapojujte se do konverzace, ale střídmě!

Být úplně zticha je podezřelé a působí to nepříjemné napětí. Ale příliš mnoho mluvení může vypadat dost nervózně. Nechte rodinu partnera nastavit tón konverzace. Jsou vážnější? Legrační? Rezervovaní? Podle toho se do konverzace vložte.

Promluvte si o tom, jak skvělá je jejich dcera a položte jim pár otázek o tom, jaká byla jako dítě. Můžete dokonce vyprávět jejím rodičům o tom, jak jste se setkali.

Nikdy předem nepijte

To by mělo být zřejmé, že? Vždy je nejlepší nepít, než se setkáte s rodiči své partnerky. Nechcete přeci, aby to z vás cítili – to není dobré představení. A pokud to s nervozitou opravdu nemůžete vydržet, dejte si předem JEDNOHO panáka vodky na uvolnění.

Kromě toho se během večeře, oběda nebo čehokoli, omezte na jednu nebo dvě sklenky vína, pokud vůbec pijete. I když byste mohli být v pokušení pít nadměrně, abyste zmírnili úzkost, opít se poprvé, když se setkáte s rodiči, není nejlepší cesta, jak zapůsobit.

Usmívejte se

Každý odborník na řeč těla vám může říci, že úsměv je zásadní pro vytvoření příznivého prvního dojmu. Když vyzařujete štěstí, radost a spokojenost, ostatní jsou pravděpodobně ovlivněni vaší pozitivní energií a zrcadlí ji zpět k vám. I když jste nervózní nebo se nudíte, je důležité si uvědomit, že byste měli mít stále na tváři úsměv.

Neprosazujte se

Můžete mít velmi silné názory na určité problémy, ať už jde o politiku, náboženství nebo jiné polarizační téma. I když je skvělé mít silné přesvědčení, nemusí být nutně nejlepším tématem konverzace, když se poprvé setkáváte s rodiči partnera. Neměli byste se bát vyjádřit své myšlenky a názory, ale to neznamená proměnit váš společný čas v debatu vhodnou pro primetime TV.

Skvělým způsobem, jak při setkání s rodiči vaší partnerky vést neutrální témata, je klást jim otázky o nich samotných. Většina lidí ráda sdílí osobní fakta, příběhy a anekdoty a ocení, že projevujete zájem o jejich život.

Nebojte se informovat o tom, jak se rodiče vašeho partnera potkali, jakou dělají práci, jaké jsou jejich oblíbené volnočasové aktivity a další. Tím jim ukážete opravdový zájem nejenom o jejich dceru.

Buďte sám sebou

Když na to přijde, nejlepší způsob, jak udělat skvělý první dojem, je být svým nejlepším já. Měli byste mít sebevědomí a být si jisti sami sebou. Koneckonců, vaše partnerka si myslí, že jste opravdu úžasní, a proto vás chce představit svým rodičům. Nezapomeňte na to!

První setkání s rodiči partnerky hravě zvládnete!

foto: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tchýně: Co dělat, když začnou zasahovat do našich životů?

15 věcí, které nechcete slyšet od tchýně!