Vysokoškolský profesor odzbrojil střelce na Crawley College

Zběsilé střelce na vysokých, ale i středních či základních školách známe především ze Spojených států. Občas se však podobné neštěstí přihodí i na naší straně Atlantického oceánu. Také na vysoké škole Crawley College v anglickém Sussexu mohlo dojít k ošklivému krveprolití, kdyby ovšem střelce neodzbrojil a nezpacifikoval jeden z místních profesorů.

profesor

Kromě pistole také nůž

Očití svědci tvrdí, že útočník byl vyzbrojený krátkou střelnou zbraní. Během svého řádění v kampusu školy zranil dva její zaměstnance. A pak se odehrálo něco, co neočekával ani útočník, ani zasahující policisté. Profesor školy útočníka překvapil a v nestřeženém okamžiku jej srazil na zem ragbyovým skokem.

Statečný profesor pak střelce držel na zemi v klinči až do chvíle, než na místo přispěchalo policejní komando. To pak útočníka zajistilo, stejně jako jeho zbraň. Po jeho prohledání vyšlo najevo, že byl vyzbrojen také nožem. Řeznou ránu si také podle informací některých studentů odnesl i profesor, který útočníka zadržel. Stejně jako u jeho dvou kolegů, ani u tohoto profesora není zranění vážné a nevyžaduje hospitalizaci.

Krveprolití zabránila i protikoronavirová opatření

Většímu krveprolití zabránila také opatření proti pandemii koronaviru, která jsou ve Velké Británii stále ještě v platnosti, přestože jde o stát, který hraje v tabulkách očkování prim. V kampusu školy se díky tomu nevyskytovalo tolik studentů jako jindy ve stejné době.

Zásahu se podle informací britských médií zúčastnilo na dvě stě policistů z různých oddělení včetně zásahové jednotky. Ve školním kampusu a na přilehlých ulicích pak bylo zaparkováno na šest desítek policejních aut. Identitu útočníka ani podrobnosti o jeho motivech zatím policie nezveřejnila. Krátce po jeho zadržení však policejní mluvčí vyloučil, že by se jednalo o teroristický útok.

Bohužel podobných scénářů se udává na mnoha školách stále více. A i když tento krok profesora se mohl jevit jako nezodpovědný, zachránil ostatním život. Dalo by se tedy říct, kéžby vícero lidí bylo stejně nebojácných, jako je on!

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Únos vysokoškolského studenta: dvojice si odsedí 50 let

Gang mladých násilníků shodil seniora do řeky