Příběhy z táboráků: Co vše se může přihodit během jednoho večera?

Táborák – letní pohoda u hřejivého ohně. Parta přátel a mnohdy i začínající lásky. K tomu kapka alkoholu, a je to jasné. Tyto trapasy zažili naši čtenáři u letního táboráku. Tohle si prostě nevymyslíte!

táborák

Sam (42): Začali jsme zostra

„Skutečně jsem se nemohl dočkat, až se svou láskou odjedu na první společný výlet do přírody,“ dušuje se Sam (42). „Bylo nám tehdy osmnáct a byla to jedinečná příležitost, jak vypadnout od rodičů a konečně si užít víkend jen ve dvou. To jsem si ale ještě nemyslel, že se náš výlet zařadí mezi vtipné příběhy z táboráků. 

Měl jsem všechno promyšlené do posledního puntíku a bylo jasné, že Lída bude moje. Rozhodně na tom byla podobně a těšila se z mé přítomnosti. Místo vaření večeře jsme rychle postavili stan a u ohně jsme se na sebe vrhli. Romantika jako blázen.

Vtom jsem ale zařval jako lev a rychle jsem z mé lásky slezl. Ona naprosto nechápala, co se to se mnou děje a vyděšeně na mě hleděla. Jak oheň hořel a prskal, jedna velká jiskra mi spadla přímo na zadek, který dokonale označkovala. Poté, co jsem si trochu ponadával, jsem se spáleným zadkem pokračoval.

Nikdy na to nezapomenu. Od té doby se smějeme, kdykoli nás někdo pozve na táborák.“

Petr (32): Padej, vole

„S partou jsme se vydali stanovat. Cíl byl jasný – pořádně si to užít. Měli jsme s sebou celý arzenál alkoholu, takže jsme chtěli poctivě zapít návrat našeho kamaráda ze zahraniční mise,“ píše Petr (32).

Byly s námi i naše holky, takže o zábavu bylo postaráno. Letní táborák byl parádní – a my se rychle dostávali do nálady. Hráli jsme na kytaru a bečka piva sykla již v půlce noci.

To už jsem byl pod parou a začal vidět rozmlženě. Měl jsem chuť vylákat svou holku kousek od světla, abychom si užili trochu soukromí. Nadráždil jsem ji a už byla celá nažhavená. Ale ještě jsem musel jít s pískem.

Když jsem se domotal k ní zpátky, hned jsem jí šáhnul nenápadně mezi nohy a řekl jsem, ať jde za mnou. Ozvalo se nahlas: „Vypadni, vole!“ To byl můj kamarád, kterému jsem osahával jeho holku. Omluvil jsem se a rychle si zašel pro svou kost, abych si ji odtáhl do soukromí.

Milan (26): Asi ufoni

„V létě jsme se rozhodli, že si uděláme táborák. Jako správní puberťáci z města jsme si našli místo pod mostem, kde byla pohoda a klid. Vypadalo to na pohodový večer, ale jeden z kluků přinesl trip,“ píše Milan (26).

„Bylo jasné, že věci naberou trochu jiný spád. Musím se přiznat, že to byla moje první a poslední zkušenost s drogou – a že na to nikdy v životě nezapomenu. Dodnes se tato historka řadí mezi nejlepší příběhy z táboráků.

Ráno jsem se probudil na hromadě lidí. Chtěl jsem si zajít pro svou kytaru a vypadnout. Zhrozil jsem se! Ve vyhaslém ohništi ležela moje zdecimovaná kytara, ze které zbyla jenom hlava a ořech. Z fotek a videí z telefonu jsem se pak dozvěděl, že to nebyli ufouni, co ji zničili. Byl jsem to já. Opravdu nevšední táborák.“

Jaroslav (56): Prostě prdel

„Tuhle hru jsme hráli někdy v době, než jsem nastoupil na vojnu. Dodnes na ni vzpomínám a musím se přiznat, že jsem ji naučil i svého vnuka. Ať si taky užije trochu legrace,“ píše Jaroslav (56).

Hra spočívala v tom, že jsme seděli u letního táboráku a museli plnit úkoly. Když se dohrály písničky a nechtěli jsme klábosit, zahráli jsme si „prdel.“ Všichni dohromady jsme vymysleli úkol a potom losovali, na koho vyjde.

Když se mu jej povedlo splnit, hrálo se dál. Ale pokud jej dotyčný nesplnil, musel všem ukázat ve světle ohně svůj holý zadek. Když jsme u ohně seděli kluci a holky dohromady, byla to pořádná výzva, aby se člověk snažil a neztrapnil se.

Mně se bohužel nepovedlo úkol splnit, a musel jsem tak podstoupit ten strašně nepříjemný zážitek ukázat všem svůj holý zadek. Nikdy nezapomenu, jak moc jsem se styděl. Samozřejmě dnes již tento zážitek vnímám s úsměvem.“

V letních měsících se dějí věci, které si mnohdy pamatujeme celý život. A příběhy z táboráků to jen dokazují. A co vy, také máte nějakou vlastní historku z prostředí táboráku?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vodácký manuál. Bez čeho se na vodě neobejdete?