Přestat kouřit vám i v případě slabé vůle může pomoci tato rostlina, kterou velmi dobře znáte

Kouření je zlozvyk, který má celou řadu negativ. Škodíme celému tělu, jak kvůli vysokému obsahu nikotinu, tak kvůli desítkám dalších látek, které každodenně vdechujeme do svých plic.

stévie

Ukončit kouření je to nejlepší rozhodnutí, jaké jenom člověk může udělat. A jak to zvládnout? Pomocí stévie. A je jedno, zda kouříte jenom chvíli, pár cigaret denně, nebo jste naopak dlouhodobým kuřákem, který své vykouřené cigarety počítá na desítky.

Přestat není snadné

Přestat kouřit, bez jakékoliv pomoci, není úplně jednoduché. Hlavním problémem je samozřejmě ona vytvořená závislost. Pokud je takzvaně fyzická, tak si tělo žádá další dávku a abstinenční příznaky nejsou nijak příjemné.

Je proto jasné, že řada lidí nedokáže odolat a onu cigaretu si nakonec dá. Potom tu je i psychická závislost, které je spojena s naší silnou vůlí. Ani tady člověk nemusí dokázat vytrvat. Naštěstí je tu pomocník z rostlinné říše.

O jakou rostlinu se jedná?

Zmínili jsme, že ji velmi dobře znáte. Je to stévie. Ta se používá jako náhrada klasického cukru, tedy jako takzvané přírodní sladidlo. Málokdo však tuší, že má i řadu dalších pozitiv, které souvisí s obsahem unikátních prospěšných látek. Stévie tak dokáže člověku pomoci přestat s kouřením, pomůže ovládnout vůli i zvládnout fyzické abstinenční příznaky.

stévie
Stévie výrazně pomáhá v boji proti kouření.

Využití je snadné

Aby stévie zabrala tak jak má, je samozřejmě vhodní opatřit si tuto rostlinu v živé podobě. A potom jenom odtrhnout jeden lístek a ten vložit do úst. Už to dokáže pomoci, jelikož pozvolné žvýkání lístku je jakási substituce za cigaretu, kterou člověk v ústech nemůže mít.

Dále se však během žvýkání z lístků stévie uvolňují i další látky, které míří přímo do organismu a tak pomáhají chutě a touhu po cigaretě zvládnout. Navíc, díky své nasládlé chuti dokážete lépe utlumit i různé chutě, které lidé kteří přestávají s kouřením, často mají.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Po jaké době se z bývalého kuřáka stane opravdu nekuřák. Co, jak a kdy se v těle čistí, když přestanete kouřit

Kouření za volantem: Brzy bude možná zakázané! Kdo za volantem kouřit nesmí už dnes? Za vyhození nedopalku z okénka je pokuta!