Marihuana může podle odborníku posilovat imunitu nebo bojovat proti rakovině

Drogy jsou považovány za špatné a nikdo by s nimi neměl začínat. Toto je fakt, který zná každý. Co ale v případě, kdy někteří odborníci mluví o tom, že jsou drogy, které jsou pro naše tělo prospěšné? Ano, skutečně je to tak. Podle některých výzkumů mohou i pomáhat.

marihuana

Známá marihuana

Samozřejmě to neplatí o všech drogách, ale o jedné toto říci můžeme. Tou drogou, která nám může být prospěšná, je marihuana. U ní byly již v minulosti prokázány léčebné účinky a je řada zemí, kde je považována za lék. A také je tak vedena i registrována. A k tomuto všemu došlo díky studiím, které potvrdily, že tato rostlina má i svá pozitiva.

Umí bojovat proti rakovině

Podle nejnovějších výzkumů je to právě marihuana, která dokáže efektivně bojovat proti rakovině. Pokusy provedené na myších ukazují, že umí velmi dobře likvidovat rakovinné buňky, zatímco ty zdravé nijak neohrožuje. To samozřejmě znamená nejenom možnost zpomalení této nemoci, ale i možnosti ji zcela eliminovat.

Marihuana jako univerzální lék?

Podle některých studií a podle provedených testů právě na zvířatech dokáže marihuana likvidovat rakovinné buňky kdekoliv v těle. Co to znamená? Že ji můžeme považovat za v podstatě univerzální lék, který dokáže pomoci zabít rakovinné buňky kdekoliv v těle. A jelikož dnes existuje rakovin opravdu velké množství, od kůže až po vnitřní orgány, jde o celkem zajímavý průlom související s možnostmi léčby.

Bez vedlejších účinků

Něco podobného samozřejmě umí i chemoterapie. I ta umí zahubit rakovinotvorné buňky. Na rozdíl od účinků marihuany však ničí i ty zdravé, což je kontraproduktivní. Marihuana tak bývá označována jako lék bez vedlejších účinků, jelikož likviduje přesně to, co má. Tedy to špatné, zatímco to zdravé nechává nadále být.

Zatím jsme na začátku

Cesta k tomu, že se bude marihuana využívat skutečně jako plnohodnotný lék na rakovinu, bude ještě dlouhá. Už nyní však někteří odborníci doporučují používat konopí jako možný doplněk současných léčebných metod.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Největší světový pivovar bude vyrábět limonádu s THC. Konopí se stává stále běžnější součástí našeho života!

Odkud se vzala ilegalizace marihuany? Zákaz vzešlý z rasismu a lží!