Poslední letošní zápas hokejové reprezentace na domácím hřišti: Zpackaná přestřelka

Naposled v roce 2014 se hokejová reprezentace představila domácímu publiku. V Praze se v rámci Euro Hockey Tour utkala se Švédy.

Snový úvod

Po nervózním úvodu šli naši hokejisté dvěma slepenými brankami do dvougólového trháku. Prosadili se Jan Kovář a Michal Birner. V závěru první třetiny přidal třetí branku výběru Vladimíra Růžičky Roman Červenka a zdálo se, že Češi mají zápas pod kontrolou. Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro náš národní tým.

Divočina

Až do 30. minuty nic nenasvědčovalo tomu, že by ,měla být k vidění přestřelka, ale opak byl pravdou. Těsně za polovinou zápasu Švédové udeřili třikrát během necelých devadesáti sekund. Z pohodlného náskoku byl naráz vyrovnaný stav a na ledě se děly věci. Švédský tým povzbuzený několikanásobným úspěchem přitlačil na pilu. Bohužel ne však hokejovým umem ale sérií diskutabilních zákroků, která vyvrcholila nevybíravým faulem Rahimiho na Jakuba Klepiše, který odstartoval řádnou strkanici. Po zklidnění vášní se Rahimi odebral do sprch s trestem do konce utkání. Češi zareagovali na situaci nejlepším možným způsobem. Ondřej Němec již po čtyřech vteřinách české přesilovky vrátil národnímu týmu vedení – 4:3. Za tohoto stavu se šlo podruhé do kabin.

Hořký konec

Ve třetí třetině však našim došly síly a Švédové trpělivou a kvalitní hrou dokázali skóre otočit až na konečných 4:6. Letošní derniéra před domácím publikem se tak našim hokejistům nevydařila. Šanci na nápravu budou mít již o víkendu, kdy se postupně utkají s Finy a s Rusy. Tentokrát již ale v Moskvě na turnaji Channel One Cup.

Góly a asistence:14. Jan Kovář (Radil, Zaťovič), 14. Birner (Horák), 24. Červenka (Klepiš, Zámorský), 36. Němec (Krajíček, Červenka) – 31. Hersley (Omark, Jimmie Ericsson), 31. Hersley (Petersson), 32. Fransson (Omark, Möller), 44. Fransson (Omark, Jimmie Ericcsson), 55. Janmark-Nylén (Junland), 57. A. Johnson (Sjögren).Rozhodčí: Levonen, Boman (oba Finsko) – Lhotský, Suchánek (oba ČR).Vyloučení: 3:2, + Smoleňák 10 min. – Rahimi 5 min. a do konce utkání.Využití:1:1.Diváci:16.348.Třetiny: 2:0, 2:3, 0:3.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šok v Lize mistrů. Končí slavný Liverpool FC

Blázen sestřelil Jágra. 2 zápasy stop!