ŠOK V LIZE MISTRŮ: KONČÍ SLAVNÝ LIVERPOOL FC!

Jeden z nejslavnějších klubů Anglie, Liverpool, končí už v základní skupině Ligy mistrů! Jak je to možné?

Skupina

Skupina Liverpoolu nevypadala vůbec zle. Byl v ní sice obhájce celkového vítězství Real Madrid, ale zbylí soupeři rozhodně nevypadali jako neřešitelný oříšek. Ludogorec Razgrad, ani FC Basilej nepatří k absolutní evropské špičce. A přesto se v průběhu podzimu děly věci.

Výsledky

Už první zápas na domácím stadionu Anfiled Road naznačil, že Liverpool může mít problém. Buharského mistra z Razgradu porazil Liverpool jen těsně 2:1 a na výhru se pořádně nadřel! Vždyť rozhodující branka padla až v nastaveném čase z kopačky liverpoolské ikony Steve Gerrarda. Následovala porážka v Basileji 0:1 a problém byl na světě. Situaci nepomohly ani dvě víceméně očekávané porážky s Realem Madrid (0:3 a 0:1). Následující remíza 2:2 v Razgradu už byla doslova alarmující. Přesto Liverpoolu zbývalo domácí utkání s Basileji a díky vývoji skupiny mu na postup do další fáze stačila jakákoliv výhra. Jenže!

Rozhodující zápas

Liverpool předváděl v úterý celý první poločas bezkrevný výkon a Basilej tak šla zaslouženě do vedení! Po přestávce se sice hra Liverpoolu zvedla s příchodem střídajících hráčů, jenže už v 60. minutě se nesmyslně nechal vyloučit jeden z nich, Lazar Marković. Zdálo by se, že s Liverpoolem je definitivně ámen. Jiskru naděje však ještě zažehl kdo jiný, než Steve Gerrard. Na jeho přímý volný kop neměl český gólman Basileje Vaclík sebemenší nárok. I v deseti pak Reds soupeře mačkali, ale vítězný gól už se jim vstřelit nepodařilo. A tak se z postupu místo anglického velkoklubu raduje Basilej v sestavě s dvěma Čechy – Markem Suchým a Tomášem Vaclíkem.

Je pro vás vypadnutí Liverpoolu překvapením, nebo jste jej čekali? Podělte se s námi v komentářích!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rekordman Messi! Klobouk dolů!

Federální vzpora! Evropská kvalifikace šokuje! Příjemně!