Neuvěřitelná líbačka: Učte se od profíků a rekormanů

Letmý, vlhký, vášnivý, jednostranný, přátelský, zamilovaný… Všechny tyhle přívlastky mohou patřit k slovu polibek. Slovník ho popisuje jako dotek rtů vyjadřující projev citové náklonnosti a přízně. A mnohé jsou něčím zajímavé nebo dokonce rekordní…

Neuvěřitelná líbačka. Učte se!

Prolíbaná doba

Kdo by neměl rád nějaké to pocicmání, a tak nikomu jistě nebude připadat jako ztracený čas, který ve svém životě stráví líbáním. Průměrně totiž jde o celé dva týdny! Jinými slovy máme k někomu přitisknuté rty plných 336 hodin.

Nejdelší filmový polibek

Zůstaňme ještě chvíli u časových údajů, i když už půjde o kratší časové úseky. Dlouhé roky byl nejdelším polibkem na filmovém plátně ten z roku 1941 z filmové komedie You´re in the Army Now. Herecká dvojice Jane Wyman a Regis Toomey se v něm líbala po dobu 3 minut a šesti sekund, což byla jedna pětadvacetina celého filmu. Až v roce 2010 se režisérka Nicole Bonn rozhodla tento rekord překonat ve svém snímku Elena Undone. Zajímavostí je, že jde o polibek dvou žen – lesbické spisovatelky s manželkou pastora – a trvá 3 minuty 23 sekund.

Světový rekord v líbání

Vloni, přesně v den sv. Valentýna, se thajský manželský pár Ekkachai a Laksana Tiranaratovi vydržel líbat neuvěřitelných 58 hodin 35 minut a 58 sekund. Vytvořili tak nový světový rekord a ten starý překonali o plných 8 hodin. Jejich výkon je o to neuvěřitelnější, že po celou dobu líbání nesměli odpojit ústa, museli pořád stát a potravu a tekutiny mohli přijímat pouze brčkem. Společně museli dokonce i chodit na záchod.

Ptačí líbání

Nemyslete si, že polibky a líbání jsou pouze lidskou výsadou. Jeden druh papoušků, kterým se podle jejich červeného zbarvení kolem očí přezdívá brýlaté amazonky, se při výběru vhodného partnera nejen dotýkají zavřenými špičkami zobáků, ale dokonce i s pootevřenými provozují něco, co by se dalo přirovnat k tzv. francouzskému polibku (pro neznalé dotýkají se při něm jazyky).

Nesmyslné zákazy líbání

Jak jste už zřejmě poznali, tak líbání je veskrze příjemná a pozitivní věc. Existují ale místa, kde se tato činnost výslovně zakazuje. V coloradském Logan County je zakázáno líbat ženy, když spí. Takže na probuzení polibkem zapomeňte! V Hartfordu zase zákon zakazuje líbat manželku v neděli. Zřejmě tu ten den odpočinku berou hodně doslovně.

Autor: Petr Lízal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šílené zákony, které dodnes platí. Pobavíte se!

Nejdůležitější zákony maloměsta