Jaké jsou výhody a nevýhody polygamie? Vyplatí se tenhle životní styl?

Určitě jste zaznamenali, že polygamie neboli mnohoženství, je v posledních několika měsících relativně velkým trendem. Většina mužů totiž touží po soužití s více ženami, a to i přesto, že v České republice takový svazek fakticky nemůže fungovat.

polygamie

Někteří muži však rozdělují svůj čas mezi manželku a milenku, aniž by to jedna z žen schvalovala. Pánové obhajující mnohoženství totiž argumentují tím, že mají záletnost v krvi. Opravdu je pro vás polygamie atraktivní?

Rozdělení péče o domácnost

Jednou z největších a bezpochyby nejvíce praktických výhod mnohoženství je rozdělení péče o společnou domácnost. Vaše manželka by si tak nemohla stěžovat na velké vytížení, protože by jí s většinou prací pomáhala milenka. Jedna žena bude plnit roli matky, zatímco druhá se ujme role hospodyňky. Vcelku idylická představa, co myslíte? Vy byste měli klid, protože ani jedna žena by si nestěžovala na velké množství domácích prací a starostí.

Doma bude vládnout rodinná pohoda

V dlouholetém partnerském vztahu se asi každému z vás stane, že myšlenkami přeběhne k sexy sousedce nebo atraktivní kolegyni v práci. V horším případě se s ní sblížíte i fyzicky a najednou stojíte před rozpadlou domácností a před rozchodem. Jenomže v případě polygamie byste tyto myšlenky nikdy neměli. Sami pro sebe byste měli 2 atraktivní ženy, které o sobě vědí, a tudíž nemají jediný důvod podezřívat vás z nevěry. Doma tak bude vládnout pohoda, harmonie a svatý klid.

Milenku už nemusíte tajit

Pokud by došlo k uzákonění polygamie, už byste před svou drahou polovičkou nemuseli skrývat milenku. Navíc byste se vyhnuli nepříjemným rozchodovým a rozvodovým tahanicím, protože si svůj nový objev jednoduše přivedete domů a představíte jej své partnerce. Ženy by si na sebe sice chvíli zvykaly, ale pokud byste je dokázali obě uspokojit, neměla by žádná z nich důvod k vyvolání konfliktu.

Nedostatek místa v koupelně

Plynule přecházíme k nevýhodám, protože nic není tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Máte-li doma manželku a nastěhujete-li si do domácnosti ještě milenku, rovnou se rozlučte s časem a prostorem v koupelně. Ženy jsou do koupelny přitahovány instinktivně, a podle některých výzkumů stráví v této místnosti až třetinu svého života. Na koupelnu zkrátka nebudete mít nárok, takže si rovnou začněte zařizovat prostor v garáži nebo dílně, kde ze sebe budete moci udělat elegána.

Konec (začátek) domácího násilí

Domácí násilí v partnerských vztazích samozřejmě nemá co dělat, ale přesto se v mnoha z nich vyskytuje. Jenomže jakmile byste uhodili jednu ženu, okamžitě byste schytali nakládačku od druhé manželky. Obdržené facky a násilí na vaši osobu se bude přímo úměrně násobit s počtem žen, které nastěhujete do společné domácnosti. Bohužel, i když jste odpůrcem domácího násilí, tak proti přesile několika rozzlobených žen moc nezmůžete. Opravdu se chcete stát otrokem na mytí nádobí?

Společná menstruace

Možná si budete říkat, že v polygamii vás nikdy nepotká věta, které se děsí všichni nadržení muži. V případě většího počtu partnerek se určitě najde minimálně jedna, jež své dny mít nebude a s níž si užijete perfektní sex. Jenomže to jste na obrovském omylu! Ženy žijící v jedné skupině mají totiž tendence k synchronizaci menstruace. Ze začátku polygamie možná budou vaše představy fungovat dokonale, ale jednoho krásného dne vám vaše partnerky oznámí, že jste na týden uvržen do celibátu.

Polygamie má spoustu dobrých výhod, ale také velmi nepříjemných nevýhod. Opravdu se chcete z fungujícího partnerského vztahu vrhnout do víru mnohoženství a riskovat?

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se vyrovnat se žárlivostí? Neničte si zdravý vztah

Po čem ženy touží? Co vlastně potřebují ve vztahu a v posteli? Nenechte se ovlivnit názorem přátel a blízkých. Tohle jsou čistá fakta!