Pohřbeni zaživa: Skutečné příběhy nepředstavitelné hrůzy

Být pohřben zaživa je asi tou nejděsivější noční můrou, jakou si můžeme představit. Jenže takové hrůzy se na světě děly, a dokonce stále dějí. Pojďme se podívat na nejznámější a nejhrůznější případy toho, kdy člověka pohřbili zaživa.

pohřben

Dá se říct, že v minulých stoletích nebylo až tak zvláštní a ojedinělé, když někdo skončil pod drnem předčasně. Není se čemu divit, tehdejší lékařství mělo k tomu dnešnímu hodně daleko a stačilo opravdu jen málo k tomu, aby živého prohlásili za mrtvého. Kdo ze skutečných lidí měl tu smutnou čest, že se ocitnul na seznamu chudáků pohřbených zaživa?

Octavia Smith Hatcher

Mezi známé případy patří příběh ženy, který se odehrál na konci 19. století. Tenkrát městečko Pikeville v Kentucky postihla neznámá nemoc. Octavia se nemohla vypořádat se smrtí svého syna Jacoba v roce 1981, a tak se naprosto poddala depresím. Lidé ji považovali za blázna, dokonce skončila v psychiatrické léčebně, kde ji upoutali na lůžko. Jenže Octavii mezitím také napadla zmiňovaná neznámá nemoc, která způsobila, že její tělo bylo naprosto oslabené a upadla do kómatu. Lékaři usoudili, že Octavia zemřela, příčina smrti byla však neznámá.

Den poté rodina Octavii pohřbila na místním hřbitově. Ani ne po týdnu si tato nemoc vybrala další oběti z městečka Pikeville. Ti, stejně jako Octavia, upadli do kómatu, ze kterého se ale nakonec všichni probudili! Tyto události nenechaly manžela Octavie klidným a rozhodl se exhumovat její tělo. Jeho nejčernější myšlenky se naplnily. Vnitřek rakve byl poškrábaný od toho, jak se předčasně pohřbená žena snažila dostat na svobodu, o čemž vypovídaly i její polámané nehty. Nejhorší pohled byl na obličej samotné Octavie, který byl doslova zkřivený hrůzou.

Angelo Hays

Mluvit o zázraku mohl devatenáctiletý Angelo Hays, který přežil svou smrt. Tato událost se stala v roce 1937 ve Francii, kdy se Angelo projížděl na svém motocyklu. Projížďka se mu však stala osudnou, nezvládl řízení, dostal smyk – a hlavou narazil do cihlové zdi. Lékaři bez váhání prohlásili chlapce za mrtvého, byl pohřben tři dny po nehodě.

Do celé události se ale naštěstí vložila pojišťovna, u které jen pár dní před nehodou nechal chlapcův otec svého syna pojistit na 200 000 franků. Pojišťovna si vyžádala exhumaci, která byla provedena pouhé dva dny po pohřbu. Co našli, to nečekal nikdo. Angelovo tělo bylo teplé, stále dýchal a jeho srdce bilo. Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde podstoupil několik operací a následných rehabilitací. Muž nikdy mrtvý nebyl, upadl do hlubokého kómatu, který tenkrát lékaři neuměli identifikovat. Tento zážitek ho přivedl na myšlenku k vytvoření takové rakve, která upozorní na osoby, které byly pohřbeny zaživa.

Mary Best

Mladičká sedmnáctiletá Mary Best onemocněla cholerou, která jí způsobovala nepředstavitelné bolesti. A právě ty byly příčinou její ztráty vědomí. Přivolaný lékař dívku prohlásil za mrtvou a aby se cholera nerozšířila dál, jen pár hodin od nešťastného verdiktu ji pohřbili do rodinné hrobky. Uplynulo dlouhých deset let, kdy hrobka byla kvůli pochování jejího strýce znovu otevřena.

Hrůzou všichni oněměli, jakmile spatřili na zemi víko rakve a z té trčící tělo. Mary pravděpodobně pochopila, že se z hrobky nikdy nedostane, proto se zřejmě chtěla sama uškrtit, což bylo usouzeno z její zkroucené ruky.  

Ludmila Steblitskaja

Tento příběh je poměrně čerstvý a ukazuje nám, že i v dnešní době může dojít k tak velkému omylu. O tom může vyprávět Ruska Ludmila Steblitskaja, kterou postihla srdeční příhoda. Ludmilu prohlásili za mrtvou a byla převezena do márnice, kde ji čekala pitva. Rodina začala zařizovat její pohřeb, hostina i rakev byla pro ni přichystána. Jaké však bylo překvapení, když se probrala patologovi přímo pod rukama. Ludmila byla převezena zpět na pokoj, z márnice si nic nepamatuje.

Luz Milagros

Ani dětem se tyto tragické události nevyhýbají. Malá Luz Milagros se své matce narodila v 6. měsíci a okamžitě byla prohlášena za mrtvou. Když se s ní maminka chtěla rozloučit, nemohla uvěřit svým očím. Po otevření rakve se Luz Milagros probudila a vzlykala. Zmrzlé dítě lékaři okamžitě odvezli na jednotku intenzivní péče. Holčička sice přežila 12 hodin v mrazáku, ale bohužel vlivem vrozených vad a dalších chorob zemřela pár měsíců po svých prvních narozeninách. Osud si pro její rodiče připravil neskutečně těžké životní zkoušky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jaká další tajemství kromě lidských ostatků odhalí vysychající jezero Mead

7 nejpodivnějších hrobů na světě: Děsivé i zajímavé