Pes a všechny důvody, proč si ho nepořídit. Pokud máte svůj život rádi, musíte to přítelkyni rozmluvit

Vaše přítelkyně navrhla, že si pořídíte pejska. Roztomilého hafana, co bude odteď bydlet i jezdit na výlety s vámi a bude jí dělat společnost, když budete vy zrovna pryč. Máte svůj dosavadní život rádi? Vysvětlíme vám, proč to není dobrý nápad.

Pes a všechny důvody, proč si ho nepořídit. Musíte to přítelkyni rozmluvit

I ten nejnevinnější návrh nesmíte odkývat okamžitě. A obzvlášť ne takový, kterého byste mohli hodně dlouho litovat. Vážně by chtěla přítelkyně psa, když jste byli doposud bez něj? Je čas spustit červený poplach. Pes totiž změní všechno. Pokud máte rádi svůj život a svět kolem sebe tak, jak je, zbystřete a pomalu si sestavte plán, jak myšlenku na čtyřnohého psího mazlíčka odsunout někam hodně daleko a hluboko, fenky nevyjímaje. Tady jsou pádné argumenty, proč si nepořizovat psa.

Její nový kamarád

Ženské majitelky psů jsou kapitolou samy pro sebe. Myslíme teď ty, co jsou dlouho samy a bez partnera a pravidelně zásobují facebook i instagram fotkami se svými chlupatými miláčky. Postují snímky, kde jsou s nimi na procházce venku, při nějaké roztomilé poloze ve spánku doma na gauči nebo když jsou spolu pod peřinou v posteli. Vážně, ony si je doopravdy berou do postele! Psy! Už chápete, kam tím míříme?

Je tak sladký…

Vaše přítelkyně nebude zoufalka, co všem vykládá, že je Ben jediný kamarád, který ji nikdy nezradí nebo že je chlap zbytečný, když má svého „miláška“. I tak ale bezpodmínečně hrozí, že se její pozornost přesune na nového mazlíčka, který se tak stává vaším konkurentem. Místo vašich společných fotek začnou přibývat snímky, kdy se Maxík roztomile celý umazal od bláta nebo rozkousal vaše boty do posilovny a tvářil se potom k pomilování. Ano, pes umí udělat nepořádek a projde mu to.

Budete s ním spát!

Máme přece jeden druhého, pes ničemu nevadí, říkáte si. Jenže i když od začátku jasně stanovíte pravidla, že bude spát v obývacím pokoji a dveře do ložnice zůstanou zavřené, nedá se spolehnout, že se to bude dít. Obzvlášť malí pejsci v sobě mají něco, co nutí paničky vypínat mozek a starat se o ně, jako by je samy porodily. Jakmile drobeček zakňučí, je třeba ho okamžitě někam vysadit, podat mu hračku nebo ho nést, když už chudáček nemůže jít. Vždyť je malý, on za to přece nemůže! Stejné to bude, až začne kňučet za dveřmi, když se budete pokoušet usnout nebo si užít intimní chvilky.

Ano, chtěli byste otevřít a „nakopnout ho“. Samozřejmě to neuděláte, ale určitě vás to napadne, když se to bude dít znovu a znovu. Výsledek? „Samozřejmě“ ho vezmete k sobě. A že se vám cpe do postele? Vždyť je to tak roztomilé!

Pes a všechny důvody, proč si ho nepořídit. Musíte to přítelkyni rozmluvit

Psům všechno projde. Zdroj: 123RF.com

Sleduje vás a nedá vám chvíli klid

Znáte to, když u vás v práci někdo nechá v kuchyňce drobky na pultě a vy je musíte pokaždé uklízet? Řeknete všem, aby po sobě nechávali čisto, ale stejně je tam najdete vždycky znova? Přesně takové je to se psem.

Pes není na jednom místě. Pohybuje se po bytě. Je jedno, jestli slyší na nějaké povely nebo ne. Je to prvek chaosu, který chodí sem a tam, následuje vás cestou ke kuchyňskému pultu, přesouvá se s vámi, když nesete jídlo z mikrovlnky a mlsně na vás zírá, když jíte. Plete se pod nohy, pohybuje se jinak, než je vám zrovna po chuti nebo než čekáte. Předtím byl doma klid, ale teď skončil. A to nezmiňujeme ani to, že doma štěně nechává loužičky, kde se mu zlíbí. Než se to „konečně“ naučí dělat vždycky venku.

Venčíte, i když dohoda zněla jinak

Přítelkyně slibuje, že se o psa postará sama a vás se to týkat nebude. Pozor! Nevěřte jí ani slovo. Myslí to tak, protože si přeje svého čtyřnohého mazlíčka, ale takhle to nikdy nefunguje. Ať chcete nebo ne, situace, kdy vám zůstane pes na krku, se budou neustále množit. Nejprve jí bude hloupé vám říct, ať s ním jdete kolem domu a vyvenčíte ho. Pak ale nebude stíhat do práce nebo půjde večer s kamarádkou a pešek padne na vás. Samozřejmě rád vyhovíte, není problém. Co byste to byl za přítele, kdybyste ani nedošel se psem! Ale vážně, chce se vám?

Nemáte na výběr, prostě „musíte“

Kleště se tak sevřely a padáte do propasti, která má mokré blátivé stěny a není čeho se chytit. Je to stejné, jako s tím, že se mu chudáčkovi nechce ležet na tom pelíšku, který jste mu koupili. Podvolíte se, i když nechcete, a situace vás k těm rozhodnutím zkrátka tlačí. Byli vám dříve pejskaři k smíchu? Kroutili jste hlavou nad tím, jak musí každý den chodit alespoň třikrát kolem dokola domu a neustále jen hulákat na psa „pocem„? Gratulujeme, právě jste jedním z nich.

Pes a všechny důvody, proč si ho nepořídit. Musíte to přítelkyni rozmluvit

Psi jsou pěkně zvrhlí. Zdroj: facebook

Nikam neodjedete

Pes se musí venčit. Nedojde si na svůj záchod, jako to udělá kočka. Musíte se vždy vrátit domů a pustit ho ven. Nemůžete jet pryč ani na jeden den a pokud ano, řešíte, kdo se psem dojde nebo kam ho odvezete. Chcete jet o víkendu na chatu a psa musíte vzít přirozeně sebou. Jezdit s ním znamená mít také auto, do kterého se vejde. Nemůže zůstat doma sám, musíte se vždy vrátit a venčit, den za dnem, měsíc za měsícem, rok za rokem.

Podřizujete se a pes vám velí

Není divu, že jsou na sídlištích k vidění lidé, kteří se táhnou pořád těmi samými ulicemi nebo parky, s rezignovaným výrazem ve tváři, a kdesi za nimi cupitá jejich mazlíček, očichává každé lejno a oni se modlí, aby vytlačil jedno vlastní. Víte, co se děje pak? Musí ho sebrat! Přesně tak, jít a sebrat čerstvý teplý bobek z trávníku. Prostě otřesné. Takhle chcete skončit?

Malé nebrat. Ty větší taky ne

Ještě si myslíte, že je dobrý nápad pořídit si psa a naprosto překopat váš dosavadní způsob života? Nabízí se jisté srovnání s dítětem, jenže to je váš potomek, vaše krev. Pes je element navíc. Pokud vám to nestačí, dostanete od nás ještě školení na závěr. Velcí psi jsou doma jako slon v porcelánu, ale většinou se dokážou naučit poslouchat povely, pokud se tomu budete usilovně věnovat. Bez výcviku ani ránu. Ti malí a roztomilí zaberou méně prostoru, strčíte je do tašky cestou na nákup, ale chovají se stejně jako ti velcí. Lidé navíc nemají u těch malých tendenci je cokoli učit a trénovat, jsou to přece mazlíčci. A podle toho pak vypadá jejich chování na veřejnosti i doma. Velký nebo malý, to si zkrátka nevyberete. Jasně, mít psa má i svoje světlé momenty, záleží jen na vás, jestli vám vynahradí to, co bylo řečeno výše…To už je na každém z vás. My vás varovali!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zásadní důvody, proč jíst maso. Fakta o živočišné stravě, která zaženou veganství zpět do temnot

Jak umýt vaginu. Staňte se mistry intimní hygieny opačného pohlaví. Tyhle schopnosti se neztratí