Jak umýt vaginu. Staňte se mistry intimní hygieny opačného pohlaví. Tyhle schopnosti se neztratí

Vagina vyžaduje svoji péči. Možná máte pocit, že tohle téma na web pro muže nepatří. Opak je ale pravdou! Nikdy nevíte, kdy se dostanete do situace, kdy ji budete muset své přítelkyni pěkně umýt a očistit.

Vagina a jak ji umýt. Staňte se mistry intimní hygieny opačného pohlaví

Ale nejen přítelkyni. Možná se ocitnete v situaci, kdy bude podobný zásah vyžadovat vagina vaší kolegyně, sousedky nebo babičky. Život vás dopředu neupozorní, a tak je třeba být připravený na vše. Správný chlap se nezalekne a v tento moment pravdy nezaváhá.

Důležité je upozornění na úvod: vnější pohlavní orgán ženy, který budeme umývat, se nazývá vulva. Vagina je vnitřní část, která do vulvy ústí. Pro účely textu ale používáme z pochopitelných důvodů „nesprávný“ výraz vagina.

Co budete potřebovat

Základem pro očistu vaginy je teplá voda. Jako nástroj je vhodná čistá žínka, ale musí být opravdu naprosto čisťounká. V opačném případě vám postačí vaše (opět čistá) ruka. Mýdlo použijte neparfémované, aby uvnitř nezpůsobilo nějaké potíže. Nevhodný prostředek může podráždit citlivou vnitřní pokožku a za to si obdiv nevysloužíte. Nejlepší je použít přípravek na intimní hygienu, který je přímo k tomu určený.

Přirozené prostředí vaginy obsahuje užitečné bakterie, které uvnitř udržují kyselé prostředí. Zní to podivně, ale právě to chrání „spodní vchod“ před infekcemi a kvasinkami. To nechce nikdo.

Postup a technika

Proceduru je nejlepší zahájit ve vaně nebo sprchovém koutě. Vaginu nejprve navlhčete, a pak ji začněte umývat jemnými pohyby ruky. Pečlivě projděte postupně všechna „místa“ a záhyby, soustřeďte se hlavně na ohyby za velkými stydkými pysky. Je třeba očistit i malé stydké pysky a ústí vaginy, ale dbejte na to, abyste nezajeli moc hluboko a drželi se jen na kraji. Opatrně postupujte také kolem klitorisu, který je citlivý. Ale ani záhyby kolem „kouzelného hrášku“ nevynechávejte. Poté opláchněte celou poševní předsíň. Tak se to vážně jmenuje.

To ale není všechno

Vagina je umytá, ale je tu ještě jedna důležitá věc. Hráz mezi konečníkem a vaginou také potřebuje péči, takže po omytí vulvy postupujte dále směrem dozadu. V tuto chvíli nezajíždějte na konečník, abyste nepřenesli rektální bakterie na vulvu a nezadělali na možný zánět močových cest nebo další infekci. Stát se to může. Zadek tak bude poslední bod vašeho „mycího programu“. Ten vymývejte směrem odspoda nahoru. Vše opláchnout a máte hotovo!

Holit nebo neholit

Porno způsobilo rozmach holení pubického ochlupení. Do doby rozšíření erotických filmů to nikoho ani nenapadlo. Hlavním argumentem „vyholených“ žen bývá, že se v ochlupení zachycuje pot, který může být postupně cítit. Ano, rozklad potu zapáchá, to je fakt. Ale my vážně neznáme žádnou ženskou, která by se pět dní v kuse nemyla. Pokud je dodržována klasická hygienu, tedy sprcha po celém dni večer, k žádnému zapáchání dojít nemůže. „Přírodní vzhled“ je navíc aktuálně na vzestupu. Rozhodnutí necháme na vašem vkusu.

Jak zkrotit džungli

Pokud budete při mytí vaginy zkracovat porost, podle délky ho nejdříve zkraťte s pomocí nůžek. Pokud jsou chloupky kratší, sáhněte rovnou po žiletce. Před samotným holením ochlupení změkčete teplou vodou a mýdlem. Před jemným použitím holítka můžete sáhnout i po gelu na holení, který (možná) používáte i vy. Tím se vše usnadní a předejde podráždění pokožky.

Nebuďte zase taková voňavka

A teď jedna důležitá informace. S četností to nepřehánějte! Lidské tělo je skvělý stroj, a poševní sekrety mají samy o sobě čistící účinky. Vagina vyžaduje umýt jednou denně, nejlépe při běžné koupeli. A vhodné je to i po sexu. Čistit častěji by mohlo být kontraproduktivní. Výjimkou je pak samozřejmě doba menstruačního cyklu. Pak vaginu omyjte dvakrát, v případě nutnosti i třikrát denně.

Tak vidíte, není to nic těžkého. Návod na mytí penisu jsme vám už dali. Teď zvládnete umýt i přirození, které  nemáte.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Poševní sekrety. Víte, co lížete?

Co dělat, když jí smrdí…