Penis. Čeho si na něm ženy všímají?

Penis je prostě penis. Jeden je sice tenčí než ten druhý, další masitější, výraznější, jiný taky menší…. V podstatě je to jedno, hlavně, že to klape v posteli. Ale kdybyste se chtěli zeptat, jak vypadá super líbivý pánský rozkrok, odpověď už je venku.

Odborný magazín Journal of Sexual Medicine zveřejnil novou studii navrženou tak, aby po jejím ukončení bylo možné odpovědět na neobvyklou otázku: „Jak vypadá hezký penis?“ Můžete hádat…

Ukaž mi ho!

Švýcarští vědci, kteří provedli vyšetřování, požádali 105 žen ve věku 16 až 45 let, aby vyhodnotily význam různých charakteristik penisu. Těch nakonec bylo osm, přičemž délkou a obvodem to jen začínalo. Přihlíželo se k „obecnému kosmetickému vzhledu“, pubickému ochlupení či barvě pokožky. Mezi další znaky patřil tvar hlavy, vzhled šourku a nakonec pozice a tvar uretrálního otvoru. Přijde vám to postavené na hlavu? A proč by mělo?

Muži běžně hodnotí tvar, velikost a pevnost dámských prsou, tak proč by se taky jednou nemohly vyřádit i holky? Jistě, všechny vědí, že narazit na perfektní penis znamená vyhrát v loterii, ale právě proto je to celé zábavnější. Zvlášť, když do byly experimentu zařazeny i fotografie penisů s nějakou vrozenou vadou. Ta podle studií postihuje asi půl procenta všech mužů. A jak to celé dopadlo?

Vždyť je to jen kolík!

Vědci již dopředu odhadli jednu věc. Ženy nevěnují moc pozornosti močové trubici. Vlastně je absolutně nezajímá. Dále se zjistilo, že když respondentky hodnotily penisy po chirurgickém zákroku, měly na ně stejný názor jako na ty „normálně vypadající“. Dělat si proto starosti kvůli jizvě nebo nějakému zakřivení, tak nemá smysl. Penis je prostě penis.

A pokud na něm nežongluje slon či nemá proporce XXXL, všechno je v pohodě – stejně jako obřezané genitálie. Uklidnila vás tahle informace? To je dobře, protože podle výzkumů je se svým nádobíčkem v klidovém stavu spokojeno pouze 51 procent mužů (Lever, Frederick & Peplau, Psychology of Men & Masculinity, 2006). Teď, když už jste to vydýchali, je tu ještě něco mnohem pozitivnějšího.

Budiž světlo

Výzkumní si v závěru posvítili i na osobní názory žen a přihlédli k faktorům, které by mohly ovlivnit jejich názory. To, co zjistili, je nijak nepřekvapilo: „Vícenásobná regresní analýza ukázala, že starší a sexuálně vyzrálejší žena vzhled penisu vnímá čím dál normálněji,“ nechal se slyšet výzkumný tým. Je to o moudrosti, včetně přijetí sexuality a těl vlastních i ostatních. Potvrzuje se tedy, že v tomhle mají milfky body k dobru.

Ovšem nejen ony nesnáší, když muž bere svůj penis příliš vážně – ať má jakoukoli velikost, proporci nebo barvu. Pokud patříte do skupiny těchto narcisů, okamžitě si z toho vystupte a řiďte se poučkou amerického sexuálního poradce Paula Joannidese.

„Nechť mořská vlna představuje ženu, surfař moře a surfovací prkno jeho penis. Zkušený surfař ovládá své prkénko tak, že dovoluje oceánu obejmout jej vášní i vztekem vln. Ale jestli je surfař celý zahleděný jen na prkno, na kterém stojí, pak je soužití mezi člověkem a nekonečnou vodní masou vážně narušeno.“

Autor: Kristýna Vágnerová

A jak podle vás vypadá ideální penis?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak si správně mýt penis? Ani dnes to mnozí nevědí!

Co jíst a pít, aby vám stál v pozoru?