Jak si správně mýt penis? Ani dnes to mnozí nevědí!

Podráždění, infekce a nepříjemné pachy jsou jen některé z možných zdravotních stavů, které se mohou vyskytnout, pokud nemáte správné hygienické návyky. Nenechte si zničit svůj sexuální život jen kvůli tvarůžku pod předkožkou, myjte si ho správně!

Obecně platí, že hygienické postupy se budou mírně lišit mezi obřezanými a neobřezanými muži, ale oba způsoby jsou v podstatě podobné. Je tedy jedno, jestli stahujete nebo nestahujete, důležité jsou návyky a pravidelnost! Čím se řídit obzvlášť v parných dnech?

Nekupujte všechno, co je v akci

Mnoho mýdel obsahuje parfémy, které mohou dráždit citlivou pokožku – a v některých jsou dokonce agresivní složky ničící obrannou mikroflóru. Pokud pozorujete, že vám sprcháč od mámy k Vánocům způsobuje zarudnutí, vyrážku nebo cokoli jiného, zbavte se ho a raději požádejte svého lékaře nebo dermatologa, aby vám s výběrem vhodného mýdla pomohl. Věřte ale, že stačí stará dobrá voda.

Řešením je i výpůjčka od partnerky, která jistě používá takové to mýdlo určené speciálně pro intimní hygienu. Co na tom, že je pro holky? Nedráždí a obvykle obsahuje kyselinu mléčnou, která vám neublíží.

Ctěte zásady stahování předkožky

Předkožku si stahujte pouze ve sprše, a pokud ležíte ve vaně, penis vyšpulte až nad hladinu a vypulírujte jej mimo dosah vlhkých kapek. Je to proto, že ve vodě se nacházejí různé nečistoty, které se vám mohou kvůli obnaženému ústí močové trubice dostat tam, kam byste opravdu nechtěli. Výsledkem je infekce. Čistota je tedy jedna věc, technika umývání ta druhá.

Dbejte na správnou teplotu       

Teplá voda. Ne horká. Ta vás může na dlouhou dobu vyřadit z provozu. Na hrdinství v tomhle směru není prostor.

Věnujte sami sobě pár minut

Neparfemované mýdlo si naneste na ruce a aplikujte ho na varlata a hřídel penisu, popřípadě rukou a vodou vymyjte všechny záhyby. Mezi klíčové věci, na které je třeba si vzpomenout, pokud máte neobřezaný penis, je samozřejmě již zmíněná předkožka.

Šup s penisem nad hladinu, předkožku jemně stáhněte až na doraz, aplikujte mýdlo či vodu pod předkožku, vymyjte všechno od potu po kožní buňky, maz a bakterie, a důkladně opláchněte. Klidně i dvakrát. Pro jistotu.  Poté vraťte předkožku zpět do její přirozené polohy a zkontrolujte, zda jste nezapomněli ani na oblast mezi varlaty a konečníkem.

Penis si myjte každý den

Pakliže v tomto procesu selžete, očekávejte nahromadění bílého nebo nažloutlého zapáchajícího „materiálu“ -přírodního maziva, které se nazývá smegma. To je složeno převážně z odloupnutého epitelu, buněčné tkáně produktu mazových žláz pohlavního orgánu. Ačkoli tomu familiárně říkáte „tvarůžek“, ženský to nepřitahuje. Vážně, je to humus.

To platí i v případě zánětů způsobených nuceným stahováním předkožky či dráždivými látkami ve voňavém mýdle. Pak se nedivte, že roštěnky nechtějí provádět orální sex, když se jim z vás zvedá kýbl!

Ani infekce, jako postitida a balanopostitida, tedy zánětem je postižen i žalud, není extra lákadlo. Jestli se ptáte na prevenci těchto potíží, tak platí jediné: důkladná hygiena, ne proces z rychlíku. Při absenci předkožky stačí pouze penetrovat pěnu a důkladně vypláchnout mýdlo. Myslíte, že máte hotovo?

Pudry nechte holkám

V podstatě ano, ovšem po sprchování byste měli penis nechat důkladně vyschnout, což v létě snad není problém. Pozor na všechny ty pudry, zásypy nebo deodoranty. Těm je lepší se vyhnout, protože se mohou dostat pod předkožku, kde způsobí nepříjemné podráždění.

A jak si ho myjete vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Botox v koulích a další mňamky. Co teď frčí?

Když vás penis svědí po sexu. Zahnula vám?