Co jíst a pít, aby vám stál v pozoru?

Denis je postrachem okolí. Stávkující penis je postrachem všech mužů. Co dopřát tělu, aby lépe, častěji a tvrději spolupracoval? Jeho nepřemlouvejte, spíš se labužnicky olízněte a zakousněte třeba do melounu!

Přední český sexuolog, přesněji řečeno sexuální psycholog Petr Weiss tvrdí, že křivka výskytu poruch erekce má dva vrcholy. První ve věku kolem dvaceti let, tedy po zahájení sexuálního života, druhá nastává ve stáří. „Příčiny jsou u obou těchto odlišných věkových kategorií radikálně různé – u mladých mužů bývá příčina v psychice, převládají tedy důvody psychogenní, u starších pak organické. Spolu s věkem narůstá výskyt somatických onemocnění, snižuje se pružnost cév,“ objasňuje Petr Weiss.

V podstatě jde o to, že erektilní problémy jsou obvykle způsobeny nedostatečným přívodem krve do penisu. Dobrou zprávou ale je, že některé potraviny jsou pro vaskulární systém (oběhovou soustavu) dobré, takže mohou pomoci předcházet těmto problémům. Aspoň to je názor expertů Harvardské lékařské školy.

Ti zarytě tvrdí, že přímá souvislost mezi jídlem a erektilními dysfunkcemi se prostě nedá popřít ani za zlaté prase. Takže, co jíst a pít, aby si váš vaskulární systém pošmáknul, a vy jste byli schopní dostát své pověsti sexuálního lovce a sběrače dámských kalhotek s erekcí pevnou jako slovo boží? Počítejte do čtyř…

1. Podceňovaný meloun

Meloun patří k druhům plodové zeleniny řadící se do čeledi tykvovitých. Často je označovaný za ovoce, což je v tomto případě úplně jedno. Hlavně, když zabírá na to, co má. Výsledky výzkumu texaské univerzity A & M jasně dokázaly, že pravidelná konzumace melounu působí preventivně proti erektilním dysfunkcím. Meloun totiž obsahuje celou řadu antioxidantů, jako je lykopen, který pomáhá uvolnit krevní cévy. Pokud vám jeho ujídání „jen tak“ moc nevoní, přejděte ke koktejlům…

Meloun a trochu neperlivé vody vychlaďte přes noc. Meloun překrojte a vydlabejte dužinu, poté z ní odstraňte veškerá semínka. Pak dužinu rozmixujte tyčovým mixérem, dolijte vodou na hustotu pitelného džusu. Podle chuti oslaďte, zasypte ledem a ihned podávejte.

V případě potřeby (nebo nouze) vytuňte bílým rumem nebo ginem. Ale s alkoholem obecně opatrně. Ten na erekci působí v negativním slova smyslu! Jestli je to lepší zmínit v číslech, tak prosím. Výskyt poruch erekce u alkoholiků se vyskytuje u 63 procent mužů. Podle odborníků kladný vliv na zlepšení erekce má pouze občasná (!) konzumace červeného vína. Pokud tedy panáčka, tak jednoho.

2. Antioxidanty nabitá rajčata a růžový grapefruit

Jasně, může se stát, že meloun nepatří mezi vaše oblíbence. Pak zkuste rajčata či růžový grapefruit. Ve skutečnosti každé ovoce, které je tmavě červené barvy, pravděpodobně obsahuje lykopen. Další studie zabývající se účinky tohoto antioxidantu potvrzují, že muži, kteří ideálně každý den konzumují více než 10 porcí rajčat, snižují výskyt rakoviny prostaty o 18 procent. Abyste však z rajčat dostali co nejvíc, a pomohli s absorpcí lykopenu i vitamínů rozpustných v tucích, vždy je zakápněte trochou olivového oleje.

3. Neslušné ústřice

Ústřice jsou považované za afrodiziakum, i když v této kategorii nemají co dělat. Aspoň podle sexuologů, kteří o nich tvrdí, že když už jsou tolik drahé, tak vlastně musí být sexy… Nikdo si nevezme na triko, že zaplatí tisíce za drahou večeři – a pak se mu to v podobě vášnivého sexu nevrátí. Holt placebo je taky účinek! Ale zpět k věci.

Ústřice jsou bohaté na zinek, což je živina nezbytná pro výrobu testosteronu. Nízké hladiny tohoto hormonu jsou spojovány s výskytem erektilních dysfunkcí, takže pokud vám nádobíčko nefunguje, zamiřte do nejbližšího rybího bistra nebo luxusní restaurace. Dobrou chuť!

4. Povzbuzující kofein

Ano, věřte tomu nebo ne, šálek kávy, nebo rovnou dva, může pro vaše sexuální sebevědomí udělat ohromné věci. Vědci z Texaské univerzity hlásají, že pití „černého zlata“ snižuje pravděpodobnost erektilních dysfunkcí a naopak zlepšuje erekci. Kofein totiž spouští řadu léčivých účinků, které vedou k uvolňování žláz v penisu a hladkého svalstva, čímž se zvyšuje celkový průtok krve v penisu. Suma sumárum, dva až tři šálky denně (85 až 170 miligramů kofeinu), působí jako léčivo i stimulant neposlušného vojáka.

A jak proti erektilním dysfunkcím bojujete právě vy?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co dělat, když sexu ve vztahu ubývá? Top 5 rad pomůže!

Chlapi v ohrožení. Proč nám ubývá testosteron? Za tohle si můžete sami!